Persoonlijk

2015 uitgelicht !

image

Het klinkt natuurlijk  cliché, maar wat gaat de tijd toch hard.. Nog even en dan luiden we het nieuwe jaar alweer in onder het genot van een glaasje bubbels en een verse oliebol. Ik kan 2015 dan ook niet voorbij laten gaan zonder even terug te blikken op mijn afgelopen jaar. Een jaar vol waardevolle herinneringen, ups en hier en daar een down, wijze levenslessen, fijne vrienden/ familie en natuurlijk niet te vergeten: mooie reizen! Deze keer besteed ik dan ook even dankbaar aandacht aan een terugblik op mijn 2015..

Januari

Helaas begon januari met een gemengde up/down voor mij. Mijn hinnikende viervoeter ging met pensioen . Na 10 mooie jaren veel plezier samen te hebben gehad,   speelden terugkerende beenproblemen op, waardoor het helaas niet meer mogelijk was haar te berijden. Na geruime tijd gezocht te hebben naar een goed tehuis waar ze van mij mocht blijven en liefdevol zou worden behandeld, vond ik dit tehuis ruim een uur rijden van mijn woonplaats. In januari was het dan zo ver, we brachten haar naar haar nieuwe onderkomen wat voor mij erg dubbel was.. Aan de ene kant blij dat ze nog kan genieten van een mooi pensioen met soortgenoten op de wei, aan de andere kant het gemis van mijn grote maatje.. Inmiddels zijn we natuurlijk alweer bijna een jaar verder en ben ik nog altijd blij dat ik Mondi naar deze mooie plek heb gebracht, ze heeft het namelijk nog altijd goed naar haar zin!

DSC_0726

Daarnaast staat januari ook in het teken van de Winter-Efteling, houd ik mijn hart vast tijdens de barrages van Jumping Amsterdam  en ga ik op safari in Safaripark Beekse Bergen 🙂 .. Ook probeer ik uiteraard het jaar goed te beginnen door flink hard mijn best te doen in de sportschool en maak ik meerdere malen de Ermelose bossen onveilig met mijn bijrijdpaardje.

Februari

In februari steken we (vriendin en ik) de hoofden bij elkaar om een nieuwe trip te plannen met onze lieve vriendjes 🙂 ! De keuze valt al vrij snel op Marrakech. Helaas moesten we nog even wachten, want pas in oktober zou de reis gaan plaats vinden, maar ach dan hebben we in ieder geval iets leuks om naar uit te kijken!

Naast het plannen van een trip, vierde ik deze maand mijn verjaardag, genoot ik bij de paardjes van het kleine laagje sneeuw dat er gevallen was en bracht ik met vriendinnen een bezoek aan de bioshit ’50 tinten grijs’..

Maart

In maart kom ik tijdens het surfen op het internet een leuke aanbieding tegen naar Ibiza.. Na het vinden van een gezellig reismaatje (mijn goede vriendin Rebecca), hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen wat wij gedaan hebben 🙂 ….

Ook gaf ik mij deze maand op de voor Ruiterinstructieweek in Drachten, waar ik in de zomer een week naar toe zou gaan met mijn bijrijdpaardje. Dit zou mijn eerste vakantie in mijn uppie worden, oké dan wel met paard natuurlijk 🙂 , dat dit later anders zou worden wist ik toen nog niet .

Ook was het de maand dat mijn vriend zijn verjaardagscadeautje van het voorgaande jaar eindelijk verzilverde, waarbij we vrolijk zwaaiend op het vliegveld van Teuge stonden te kijken hoe hij de Cessna de lucht in kreeg ..

April

Jaja het voorjaar inluiden gebeurd in dit geval erg goed, want het paasweekend breng ik door op zonnig Ibiza ! We huren een auto en crossen in 3 dagen het hele eiland over. We genieten van de prachtige uitzichten, maken legio foto’s en struinen gezellige marktjes af.

_MG_5111

Ook maak ik deze maand plannen om een weekje de zon op te zoeken met een goede vriendin en mijn ouders.  We besluiten wederom naar Zuid – Spanje te gaan om daar de Costa del Sol onveilig te maken.

Eind april staat er nog een gezellig lang weekend op de planning naar België en Frankrijk. Met mijn vriend en schoonouders verblijven we gedurende deze dagen aan zee in Oostende, waar vandaan we Lille, Gent en Brugge  bezoeken. Stuk voor stuk fijne steden waar je je zeker meer dan goed kunt vermaken.

DSC_0733

Mei

De maand mei relax ik een weekje aan de Costa del Sol. Nou ja, relaxen.. Onze week wordt vrij vol gepland met leuke trips naar o.a. Ronda en Granada. Wat een prachtige streek is Andalusië ook.!

DSC_0110

Ook is het de maand dat we een oldtimerbeurs bezoeken, we gezellig  afspreken met vrienden en natuurlijk genieten dat het voorjaar echt is begonnen!

Juni

Dit is de maand dat mijn blog Travelshot.nl online komt.Hartstikke leuk natuurlijk! Na het ontwerpen van de layout wat nogal een werk was voor mij als leek 🙂 , kon het schrijven beginnen en nu een half jaar later ben ik nog steeds net zo enthousiast!

We overnachten daarnaast een nachtje op de boot van mijn schoonouders en brengen een bezoek aan de sfeervolle stad Alkmaar.

IMG_2649

Ook is juni de maand dat we voor het eerst de bbq aan steken en we gezellig met vrienden dagjes uit plannen.

Juli

In juli ging ik met een stalgenootje naar de ruiterinstructieweek in Drachten. Voor degene die niet weten wat dit precies inhoudt: met je (eigen)paard ga je een week lang dagelijks meerdere malen instructie volgen op eigen niveau. Zo kan je kiezen voor springen en dressuur, maar ook sportmassage en grondwerk (zoals op de foto) komen aan de orde.

11695712_859382187486222_4784574272375394777_n

Ook brachten mijn vriend en ik een weekendje door in Harlingen. Aanvankelijk was het de bedoeling vanuit Harlingen een dagje te gaan fietsen op Vlieland, maar helaas liet het weer het niet helemaal toe. Zondagochtend hadden we gelukkig nog wel aardig mooi weer, wat ervoor zorgden dat we een super leuke waddentocht konden maken!

We  besloten dit weekend eveneens dat we onze zomervakantie zouden gaan skippen wegens de nieuwe baan van mijn vriend. Hierdoor werden plannen voor Canada/Amerika op de lange baan geschoven. Heel jammer, maar soms hebben andere dingen even net iets meer prioriteit.

DSC_2046

Augustus

In augustus kwam de revanche! Met een vriendin  ging ik een weekendje naar Vlieland om daar heerlijk te fietsen, te genieten van de zeelucht, lekker te eten en te wandelen langs het strand! We hadden mega mazzel, want het weer was fantastisch!

_MG_6987

September

In september gingen mijn vriend en ik op mini roadtrip om zo toch nog even een mini vakantie samen door te brengen .! We rijden deze dagen naar vele mooie plekjes in Luxemburg, even lekker helemaal weg !

Bourscheid (2)

Eind september bracht ik ook nog een gezellig dagje door in Giethoorn. Met een fluisterbootje en een kaart ontdekten we de kleine vaarweggetjes van het mooie natuurgebied van Giethoorn en aten we even later onze buiken rond aan een taartje en een smakelijke latte.

SAM_0368

Oktober

In oktober maakte ik me klaar voor Marokko. 5 dagen lang maakten we de mooiste uitstapjes in Marrakech zelf, maar ook naar omliggende plaatsen. Hierover zal ik binnenkort nog veel meer vertellen. 1 ding is zeker, wat is Marokko een onwijs mooi land en wat wil ik graag nog eens terug!

DSC_0580

November

In Keulen ging ik samen met een vriendin voor een dagje sightseeing en shoppen. Daarnaast bezocht ik de Fotograficabeurs, waar ik een paar mooie oldies op de kop tikte  🙂 .

DSC_0774

December

December stond in het teken van een hoop gezelligheid. Zo vierde ik sinterklaas door onze jaarlijkse boerenkool en bowlentraditie in stand te houden met de familie, versierde ik onze mega grote kerstboom en bezocht ik diverse kerstmarkten, zoals de kerstmarkt in vesting Elburg en de kerstmarkt in het Duitse Oberhausen, wat ik combineerde met een gezellig dagje shoppen!

DSC_0781

Ook was december de maand dat ik mijn nieuwe lease auto in ontvangst nam. Ik koos voor ‘weer eens iets anders’ en kwam thuis met een ‘matte’ wagen 🙂 .. De komende jaren zal ik dus wel te horen krijgen wanneer hij wordt afgelakt, maar ach ik ben er zelf wel onwijs blij mee..!

new car

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit mijn 2015, want  er zijn zeker nog veel meer momenten die eigenlijk een plekje verdienen in dit overzicht. Ik kijk terug op een mooi jaar waarin ik wederom veel heb genoten, zowel op werk- als op privégebied weer veel heb geleerd, leuke contacten heb opgedaan, eruit heb gehaald wat erin zat en nu weer met frisse moed en heel veel zin uitkijk naar 2016! Bij deze wens ik iedereen dan ook een hele fijne jaarwisseling toe en een spetterend 2016!

 

Wat zijn jullie hoogtepunten uit 2015?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Jessica
  2 januari 2016 at 01:36

  Het jaar is inderdaad voorbij gevlogen! Zie je je maatje nog wel eens (het is natuurlijk wel redelijk ver rijden)? Ik wist trouwens niet dat jouw blog nog maar zo ‘jong’ was! Blijf lekker genieten van het bloggen en natuurlijk een heel fijn jaar vol mooie reizen gewenst! 🙂

  • Reply
   Daphne
   3 januari 2016 at 16:01

   Bedankt Jessica! Ik zie mijn maatje af en toe nog. In het begin meer dan nu, ik weet dat ze in goede handen is dus kan ik het nu een stuk beter los laten :-). En wat betreft de mooie reizen in het nieuwe jaar, dat gaat zeker helemaal goed komen !

 • Reply
  Wanda
  2 januari 2016 at 11:12

  Leuk overzicht zo! Jammer dat je paard na al die jaren trouwe dienst op pensioen is gegaan. Je kunt in ieder geval terugkijken op een hoop mooie momenten samen! En ook best wel de nodige leuke uitstapjes gemaakt! Jammer dat jullie geplande droomreis niet door kon gaan maar er zijn een hoop andere leuke reisjes voor in de plaats gekomen!

  • Reply
   Daphne
   3 januari 2016 at 16:03

   Helemaal waar, een hoop waardevolle herinneringen! Ja zeker, ik mag absoluut niet klagen met de uitstapjes die ik heb gemaakt het afgelopen jaar 🙂 !

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  2 januari 2016 at 16:37

  Leuk jaaroverzicht en mooie foto’s! Het is ook voor jezelf leuk om op deze manier je jaar samen te vatten he? 🙂
  Heb je al plannen voor 2016?

  • Reply
   Daphne
   3 januari 2016 at 16:05

   Bedankt! Ja inderdaad, leuk om zo weer even bewust terug te blikken op het jaar met alle mooie en waardevolle herinneringen! Voor het nieuwe jaar heb ik al een paar plannen vast staan, daar zal ik binnenkort meer over gaan vertellen …. 🙂

 • Reply
  Manon
  3 januari 2016 at 17:28

  Hee,

  Het is weer een super blog.
  En het was inderdaad even moeilijk met je beste maatje, maar gelukkig heeft ze weer een goed thuis 🙂
  Kan niet wachten op al je mooie bestemmingen voor dit jaar en al helemaal niet op die in maart komt, zal het niet verklappen hihi!!
  Ga dit jaar weer met heel veel plezier je blogs lezen 😀

  • Reply
   Daphne
   3 januari 2016 at 18:03

   Thanks Manon, heel lief!! Xxx

 • Reply
  Stéphanie
  3 januari 2016 at 22:13

  Wat jammer dat je na zoveel jaren afscheid moest nemen van je paard. Lijkt mij best heftig, gelukkig weet je dat ze op een fijne plek is terechtgekomen. Ondanks dat jullie droomreis niet kon doorgaan heb je een onwijs fijn reisjaar gehad. Veel stedentripjes maar ook veel natuur redelijk dichtbij huis, erg leuk! Marrakech vond ik ook verrassend, ik snap heel goed dat je eens terug zou willen om meer van de omgeving te zien. Ben erg benieuwd naar je 2016 plannen!

  • Reply
   Daphne
   8 januari 2016 at 15:33

   Klopt helemaal Stéphanie, ik heb over vorig jaar niets te klagen! En het nieuwe jaar brengt vast ook weer genoeg mooie dingen! Leuk dat jij ook naar Marrakech bent geweest, een hele fijne en verrassende bestemming 🙂

 • Reply
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  4 januari 2016 at 17:55

  Leuk dat je ook best veel plekjes in eigen land en ‘dichtbij’ hebt gezien. Dat doe ik zelf nog te weinig…. Ben benieuwd naar wat 2016 je zal brengen!

  • Reply
   Daphne
   8 januari 2016 at 15:34

   Bedankt! De eerste plannen staat inmiddels online en ik heb er enorm veel zin in 🙂

 • Reply
  Shirley
  4 januari 2016 at 21:35

  Wat een mooi jaaroverzicht. Het blijft leuk om te zien. Ik vind je matte auto juist heel mooi, volgens mij heb ik het nooit eerder gezien, maar ik ben ook niet echt een autokenner. Mijn hoogtepunt was mijn roadtrip langs de noordoostkust van Amerika, maar over 2015 in het geheel mag ik eigenlijk niet klagen.

  • Reply
   Daphne
   8 januari 2016 at 15:37

   Ja enorm tof (stiekem wel jaloers ) dat je langs de noordoostkust van Amerika een roadtrip hebt gemaakt! Geweldige ervaring die hopelijk ooit ook nog eens voor mij is weggelegd …!

  Leave a Reply