Geen onderdeel van een categorie Inspiratie & tips

Bucketlistdromen en de eerste plannen voor 2016!

_MG_4771

Nu 2016 volop is gestart, wordt het tijd eens even weg te dromen bij al het moois dat moedernatuur onze wereld geeft. Weer even stil te staan bij de prachtige plekjes die ik graag zou willen afstrepen op de bucketlist en daar eens een mooi overzicht van te maken. Uiteraard geen makkelijke taak aangezien mijn bucketlist eindeloos lang is, maar toch heb ik mezelf gedwongen een top acht (oké heel eerlijk, eerst waren het er 5 🙂 ) van bestemmingen samen te stellen die ik graag het liefst dit jaar nog zou afstrepen op mijn lijstje.. Kijken jullie mee?

1. Lapland

Al jaren droom ik er van wakker te worden en de gordijnen open te slaan in een mega dik pak sneeuw. Een winterwonderland waar een rendier zien iets ‘heel normaals’ is en waar je de deur uit stapt met wollige snowboots en een compleet winterpak om vervolgens met de sneeuwscooter de bergen in te trekken en te genieten van het eindeloze landschap bedekt met een wonderschone witte deken.. Als ik aan Lapland denk, moet ik dan meteen denken aan het prachtige noorderlicht, de onwijs mooie husky’s die ijverig een slee voort trekken en een gezellige haard waar ik met een dikke trui en een kop warme choco met slagroom voor zit. Niet voor niets plaats ik deze ervaring dus op nummer 1 van mijn bucketlist. Zou er dit jaar soms verandering in gaan komen en zou ik deze bestemming mogen afvinken op de enorm lange bucketlist ..? 🙂

2. West-Amerika

Ja West-Amerika staat net als Lapland al een hele tijd bovenaan  de bucketlist. Toen enkele jaren geleden een vriendin van mij met de camper door het Westen trok en hier een mooie reisfilm van maakte, wist ik het zeker: daar moet ik heen! Tegenwoordig geniet ik volop van de prachtige foto’s en verhalen  van Pim en Narelle van Weg van het Noorden en Sandra van TravelbySan en hoop ik gauw de Atlantische oceaan over te steken. 

3. Canada

Niet alleen omdat ik er familie heb wonen, maar ook omdat de Nationale parken overweldigend mooi zijn. Zowel de zomer- als de wintermaanden lijken mij prachtig om door te brengen in dit overweldigende land. De reusachtige bergen, eindeloze natuur en de helder blauwe meren hebben mijn hart veroverd en ervoor gezorgd dat ik het liefst morgen nog op het vliegtuig zou stappen.. Wanneer dit werkelijk gaat gebeuren is nog de vraag, tot die tijd vergaap ik mij aan de verhalen en foto’s van Marcella van Marcella Molenaar en Stephanie van Frenchydutchy

www.rgbstock.com

www.rgbstock.com

4. Schotland

Het land van de kilts en doedelzakken.! Oké misschien trekt het klimaat me niet helemaal, maar het zorgt er in ieder geval wel voor dat dit land zo waanzinnig groen en mooi is. Vooral bij het zien van deze foto’s hoef ik toch eigenlijk al niet meer uit te leggen, waarom ik graag een roadtrip zou willen maken door dit waanzinnig mooie land. Ik zou starten in Edinburgh, waar Rebecca van RebeccaSuzanna trouwens enorm leuke verhalen over heeft geschreven en prachtige foto’s heeft gemaakt en dan  via Inverness in ieder geval richting Isle of Sky reizen. Verdere details hou ik voor nu even achterwege, eerst maar eens zien dat ik er kom 🙂 ..

5. Zuid -Italië 

Ja Italië ..! Ik heb echt een zwak voor Italië, het is dan ook niet voor niets mijn favoriete vakantieland en ik heb dan ook al menig plekje mogen ontdekken. Toch staat het maken van een roadtrip door het Zuiden van Italië nog heel hoog op mijn lijstje. Ik zou willen starten in Napels en via de Amalfi-kust richting Apulië reizen. Aan de Amalfie-kust wil ik genieten van de kleurrijke plaatsen waaronder Sorrento en Amalfi zelf en in Apulië en omstreken wil ik sowieso de zogenoemde ’trullo’ bekijken of er misschien zelfs in slapen…

6. Polen: Krakau en Zakopane

Deze reis wil ik een citytrip combineren met het prachtige gebergte van Zakopane. Aangezien ik veel Poolse collega’s heb en de verhalen over deze regio zo positief  zijn, heeft dit mij zeker nieuwsgierig gemaakt. Zo schijn je met een quad prachtige touren door de bergen te kunnen maken in de zomer en zelfs in de wintermaanden kan Zakopane een geliefd wintersportoord zijn voor de sneeuwliefhebbers onder ons. Daarnaast lijkt de veelzijdige en sierlijke stad Krakau mij zeker meer dan de moeite waard om eens te bezoeken, budgetvriendelijk en rijk aan historie wat willen we nog meer!

7. Noorwegen

Is het niet het noorderlicht dat ik hier dolgraag zou willen spotten, dan zijn het wel de prachtige fjorden waar ik dolgraag heen zou willen. Daarnaast zou ik in Noorwegen graag een spectaculaire treinreis willen maken, waarbij ik vanaf Bergen via Flam naar Oslo reis.  De overweldigende natuur die ik regelmatig tegen kom op foto’s maakt mij enorm nieuwsgierig naar deze groene oase van rust..

8. Zuid -Afrika

Jeetje de laatste bestemming alweer.. Tja dan kies ik toch voor Zuid-Afrika waar ik graag de Big Five zou willen spotten.  En laat ik er even een schepje bij bovenop doen: dit zou ik graag te paard willen ontdekken in hoeverre dat mogelijk is..  Daarnaast  zou ik graag willen genieten van de prachtige uitzichten bij de Blyde River Canyon dat onderdeel is van de Drakensbergen. Sowieso lijken de Drakensbergen mij een prachtige bestemming om te bezoeken en zou ik me daar prima kunnen vermaken met mijn fototoestel en fijn gezelschap. 🙂

En wat gaat 2016 brengen?

Al is 2016 voor een groot gedeelte nog open om vrij in te vullen, het begin van het jaar staat al wel in het teken van een paar super gave trips waar ik enorm zin in heb! Begin februari vertrek ik met een vriendin voor een paar dagen naar Praag, een stad die al een hele tijd op mijn bucketlist staat. Halverwege maart… ja ja daar komt hij dan… Gaat puntje 1 van mijn bucketlist worden afgestreept, ik ga namelijk naar Fins Lapland ! Hoogst waarschijnlijk zal mijn blog vanaf maart dus een aantal ‘sneeuwrijke’ posts voortbrengen 🙂  ..! De planning voor mijn week Lapland staat al zo goed als vast en ik kan je vast vertellen dat ik een aantal super gave excursies op het programma heb staan waar ik onwijs veel zin in heb. Benieuwd? Blijf mij dan vooral volgen !

www.rgbstock.com

Uiteraard is mijn bucketlist nog vele malen langer dan de bovengenoemde 8 puntjes en gek genoeg komt er steeds meer bij.. Zo heb ik al best veel gezien van Spanje, maar zou ik ook graag eens Barcelona willen beleven, wil ik mij laten verrassen door de prachtige natuur van Corsica en mij begeven op de duizenden kilometers lange spoorweg van de Transsiberië express. En oh ja, had ik IJsland al genoemd ? Helaas heeft een jaar maar 356 dagen en een beperkt aantal vakantiedagen, maar ach er moet wat te wensen over blijven toch?  Voor nu ga ik mij in ieder geval richten op de verrassende trips die er komen gaan en kijk ik uit naar een happy en reislustig nieuw jaar!

Wat zijn jullie droombestemmingen en plannen voor 2016?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

18 Comments

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  8 januari 2016 at 17:47

  Ahh ja, Lapland! Daar zou ik ook héél graag heen willen. Ook mijn wishlist blijft maar groeien, maar heb voor 2016 ook al een aantal reisjes gepland staan (nadat ik terug ben uit Zuid Amerika): fietsen van Wenen naar Budapest, met m’n moeder naar Bosnië en vrienden opzoeken in Duitsland. Maar daar komt vast en zeker nog heeeel veel bij 🙂

  Alvast heel veel plezier in Lapland! Kijk uit naar je foto’s!

  • Reply
   Daphne
   11 januari 2016 at 15:12

   Bedankt Linda! Mooie plannen heb jij ook voor 2016! Ook super gaaf zeg fietsen van Wenen naar Budapest 🙂 Nog veel plezier in Zuid Amerika!

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  8 januari 2016 at 21:54

  Haha, mijn bucketlist is ook zo lang (en wordt alleen maar langer) Schotland staat al heel lang hoog op de lijst, maar het komt er steeds maar niet van. Napels en de Amalfikust staan ook voor dit jaar op mijn wensenlijst. Zakopane is trouwens prachtig. Ben er als kind twee keer geweest en heb heel fijne herinneringen aan die vakanties. Wat ontzettend gaaf dat je naar Lapland gaat, echt een droombestemming. Veel plezier met de voorpret en ook alvast veel plezier in Praag (erg mooie stad).

  • Reply
   Daphne
   11 januari 2016 at 15:15

   Bedankt 🙂 , ik heb er ook enorm veel zin in ! Ben benieuwd wat er dit jaar allemaal van de lijst afgestreept gaat worden! Jij ook een reislustig jaar toegewenst (zag bij jou ook mooie plannen voorbij komen)..!

 • Reply
  Rebecca
  8 januari 2016 at 23:05

  Ahhhhh ga je naar Lapland! Wat cool, staat er ook een sleehondentrip op de planning? Ik heb nu al zin in Praag! (: Zelf zou ik graag IJsland, Schotland en Italië willen bezoeken (om toch ook maar weer eens de warme kant op te gaan) …ahhh teveel mooie plekken haha.

  • Reply
   Daphne
   11 januari 2016 at 15:16

   Ja echt te veel moois gewoon! Dit jaar hopelijk weer een heel aantal mooie plekken afstrepen.. 🙂 Ben ook benieuwd wat buiten onze Praag trip om jouw reizen gaan brengen in 2016 !

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  9 januari 2016 at 16:12

  Wat lief dat je ons noemt 😀 Heel gaaf dat je naar Lapland gaat! We zijn heel benieuwd naar je verhalen 🙂

  Bij ons staan Canada, Yellowstone en Hawaii hoog, maar we gaan dit jaar eerst naar Florida en een stukje Deep South (New Orleans).

  Wij zijn trouwens in 2013 naar Zuid-Italië geweest, het is prachtig daar. Er staan 2 blogs over op onze site: http://www.wegvanhetnoorden.nl/overige-bestemmingen/italie/

  • Reply
   Daphne
   11 januari 2016 at 15:28

   Wat een super gaaf vooruitzicht zeg, Florida en Deep South lijken me een super ervaring, ben benieuwd naar jullie foto’s en verhalen ! Ik heb net jullie blogs over Zuid-Italië gelezen en deze schetsen precies het beeld dat ik voor mij heb, heel mooi!

 • Reply
  Rowan
  11 januari 2016 at 20:46

  Mijn lijstje met droombestemmingen is nog oneindig lang! Mooie plannen heb je al voor 2016!!

  • Reply
   Daphne
   12 januari 2016 at 12:22

   Bedankt ! Ja hopelijk wordt het weer een reislustig jaar 🙂

 • Reply
  Wanda
  13 januari 2016 at 21:07

  Wat een heerlijke vooruitzichten joh! Lapland… eigenlijk nog nooit over nagedacht als potentiële bestemming maar het zal ongetwijfeld heel bijzonder zijn. Praag is zeker erg mooi, vooral de Joodse wijk. Wij hebben tot nu toe Zweden op de planning staan voor juni en verder is het vaak bij ons een kwestie van iets op het laatste moment beslissen maar ik hoop zeker een paar leuke uitstapjes te kunnen maken dit jaar…

  • Reply
   Daphne
   15 januari 2016 at 00:06

   Oh ben benieuwd, zal je tip over de joodse wijk zeker opschrijven voor de to do list in Praag :-). Wauw Zweden lijkt me ook geweldig, staat zeker nog op mijn bucketlist! Dat op het laatste moment beslissen herken ik wel haha, maar dat kan zeker ook net zo leuk zijn!! Ben benieuwd naar jouw uitstapjes van dit jaar !

 • Reply
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  15 januari 2016 at 20:24

  Wat tof dat je naar Lapland gaat! Dat is ook echt wel een bucketlist dingetje van mij hoor! Helaas wel wat duurder dan een Thailand, dus wellicht nog even sparen 😉

  • Reply
   Daphne
   18 januari 2016 at 14:02

   Klopt hoor, het was ook zeker wel even flink sparen.. Maar het lijkt mij zo’n unieke ervaring welke al zo lang op nummer 1 staat, dat ik mezelf maar eens flink heb getrakteerd 🙂

 • Reply
  Jenny - ikreis.net
  16 januari 2016 at 10:45

  Gaaf dat je naar Lapland gaat! Daar wil ik zeker ook nog een keer heen. Waarschijnlijk wordt het niet in 2016, maar het komt nog wel een keer 🙂

  • Reply
   Daphne
   18 januari 2016 at 14:04

   Bedankt ! Ja ik ken het, soms moet je keuzes maken tussen al die mooie reizen :-), maar blijft er zeker wat moois te wensen over!

 • Reply
  karlien
  20 januari 2016 at 23:08

  De laatste tijd ben ik ook veel naar Schotland aan het kijken. Afgezien van het weer lijkt het me een fantastisch land! Zuid-Afrika is waanzinnig mooi.

  • Reply
   Daphne
   21 januari 2016 at 23:19

   Ja beide bestemmingen voor de bucketlist 🙂

  Leave a Reply