♥ Europa België Citytrips

Fotogeniek Brugge!

image
Alweer bijna vier jaar geleden bracht ik met een goede vriendin van mij een bezoekje aan Brugge. We maakten er toen een gezellig midweekje van, waarbij we eerst vertrokken vanuit onze woonplaats met de trein naar Brussel, waar we 2 nachtjes verbleven en vervolgens doorgingen met de trein naar Brugge om daar nog 2 daagjes rond te struinen door de stad. We aten Belgische wafels, fietsten met onze huurtandem in- en rondom Brugge en brachten een bezoek aan het friet- en chocolademuseum.Kortom.. het waren super daagjes! Dus toen ik pas geleden voor een weekendje België een hotel boekte aan de Belgische kust en Brugge niet ver rijden was van ons hotel, was de keuze voor de middagopvulling in ons programma snel gemaakt. Zo gezegd, zo gedaan belandde ik dus wederom in het fotogenieke Brugge waar vrijwel alles eigenlijk mooi en in stijl is.

We parkeerden onze auto aan de rand van het centrum en liepen van daaruit binnen een mum van tijd het centrum in. Ook het stuk dat je aflegt tot het hart van het centrum is mooi en een paar meter extra lopen kan daarom nog wel eens zorgen voor een paar mooie foto’s extra.

Langzamerhand liepen we naar het hart van het centrum, waar het stikt van de gezellige cafeetjes en de paardentrams af en aan rijden. Zo’n rit per paardentram is prijzig, maar zeker een aanrader.. Een paar jaar geleden heb ik dit ook gedaan en je rijdt een leuke route, waarbij je veel van de historische stad ziet. Daarnaast vind ik alleen het idee al leuk dat je in een koetsje door het pittoreske Brugge wordt gereden.

Na een flinke stadswandeling was het tijd voor een drankje en in dit geval konden we natuurlijk niet weg zonder een echte ‘Brugse Zot’ geproefd te hebben. Dus op naar de 2be Beer Wall, waar je overigens ook nog eens leuke souvenirs kunt scoren voor de bierliefhebbers die thuis moeten blijven.
Aangezien je in 1 middagje lang niet alle activiteiten en hotspots kunt beoefenen en zien, blik ik nog even terug op mijn bezoek aan Brugge van enkele jaren geleden. Buiten de tandem om, die wij toen hadden gehuurd om in een relatief korte tijd een hoop te zien van hartje Brugge en de buitenwijken van Brugge, bekeken wij ook het Begijnhof met pittoreske witte huisjes. In 1 van deze witte huisjes is een museum gevestigd, waarin je precies kunt zien hoe de mensen vroeger leefden in deze woningen. Tegenwoordig worden de huisjes bewoond door Benedictijner zusters..

 
Tiptop 10:


1. Parkeer je auto aan de rand van het centrum, hier is namelijk het zetten van de blauwe parkeerkaart voldoende en voorkomt parkeerkosten.
2. Een absolute ‘must see’ is toch echt wel de Grote Markt. Hier zitten veel restaurantjes en alle bijzondere historische monumenten en gebouwen begeven zich toch wel in de directe omgeving van dit plein.
3. Plan een boottochtje, hier zijn we zelf niet aan toe gekomen maar het schijnt een mooie manier te zijn om de stad te verkennen.
4. Huur een fiets, of in ons geval dus een tandem. Dit is een goede manier om de stad in vrij weinig tijd te verkennen. Ook de omgeving buiten het hart van het centrum om, is de moeite waard. Zo staan er aan de rand van het centrum een aantal mooie molens.
5. Drink een Brugse Zot, een mooi maar wel druk bezocht plekje hiervoor is de 2be Beer Wall. Een meters lange etalage met velen soorten bier leid je naar een gezellig café met terras aan het water.f3a89-dag2b42b281129
6. Breng een bezoek aan het chocolade museum en het frietmuseum, hier ben je geen hele middag aan kwijt, daarom ook goed samen te combineren.
7. Bezoek het Begijnenhof met haar schattige pittoreske witte huisjes.
8. Een goede en leuke manier om een rondleiding door de stad te krijgen is per paardenkoets. Deze koetsen zijn overal op de grote markt wel te vinden.
9. Zin in iets lekkers te snoepen? Brugge zit vol met chocoladewinkeltjes, maar stap ook zeker eens binnen bij La Cure Gourmande! Deze snoep- en koekwinkel ziet er niet alleen leuk en nostalgisch uit, ze hebben ook nog een s overheerlijke lolly’s en koekjes.
10. Niet ver van de Grote Markt, bevindt zich De Burg. Dit plein bevat mooie bouwwerken die behoren tot de oudste stadskern. Breng op dit plein ook een bezoekje aan de Heilige- Bloedbasiliek.

 

No Comments

Leave a Reply