♥ Europa Citytrips Travelshots Tsjechië

#6 Favo travelshots: de eerste impressie van een geweldige citytrip Praag

image

Amper 2 dagen thuis, waan ik mij weer even in Praagse sferen.. Wat een fijne dagen hebben we gehad en wat hebben we veel gezien. Praag heeft mij in velen opzichten verrast, zo toont het als een groot openluchtmuseum en is vrijwel alles mooi met haar sierlijke bouwwerken en pastel getinte huizen.

Praag heeft mij niet alleen verrast door haar sierlijke bouwstijl, ook de diversiteit aan bezienswaardigheden, de aardige bevolking en het lekkere en vooral ook budgetvriendelijke eten heeft mij aangenaam verrast.  Vandaag deel ik alvast mijn eerste travelshots met jullie en droom ik ondertussen nog even weg hoor .. 😉

Na aankomst verkennen we het ‘groene’ Petrinpark dat vlak bij ons hotel ligt. Vanuit hier hebben we prachtig uitzicht over de stad.

image

Maandag  startten we de dag bij Visegrad, een wijk in de stad die meters hoge vestingsmuren bevat.

image

Aan het eind van de dag liepen we via deze onwijs grote trap richting de Praagse burcht.

image

Toen het bij de burcht begon te schemeren, maakte ik deze foto.. Op de achtergrond zie je het prachtige Strahov klooster welke wij de volgende dag hebben bezichtigd.

image

 ‘S avonds fotografeerde ik de Karelsbrug, best mooi toch met die lamp als sterretje?!

image

De volgende dag waren we vroeg uit de veren om de Karelsbrug nog enigszins rustig te fotograferen.

image

Ook bezochten we de prachtige Joodse wijk deze ochtend. Echt een ‘must do’ bij een bezoek aan deze sierlijke stad!

image

We liepen een rondje over de Havelske markt..

image

‘S middags aten we luxe bij Slavia, met uitzicht op de oude stad.

image

Een van de hoogtepunten is toch echt wel de Strahov Bibliotheek die ligt in/bij het Strahov klooster. Echt werkelijk prachtig, ik kon niet stoppen met het maken van foto’s ..

image

Tot slot bezochten we nog het zogenoemde schiereiland Kampa.

image

Daarna sloten we onze trip af onder het genot van een Italiaanse maaltijd, de volgende dag vlogen we namelijk weer terug naar Nederland.

Binnenkort deel ik mijn ervaringen over deze geweldige stad met jullie en kan je rekenen op veel meer foto’s (mijn camera draaide overuren de afgelopen dagen 🙂 ).

Zijn jullie wel eens in Praag geweest ?

 

 

20 Comments

 • Reply
  Rebecca
  13 februari 2016 at 15:40

  Hahah zo jij bent er al snel bij! Leuk zo’n korte impressie. Dat wordt bij mij weer een heel karwei om 400 foto’s uit te zoeken :0 Die bieb ahhh zo mooi! 😀

  • Reply
   Daphne
   14 februari 2016 at 17:15

   Ja echt he! Nou met dit weer heb je in ieder geval alle tijd om de foto’s uit te zoeken 🙂 brr…!

 • Reply
  Rowan
  13 februari 2016 at 16:08

  Wat een mooie stad! En je hebt hele mooie foto’s gemaakt! Leuk om te zien en lezen!

  • Reply
   Daphne
   14 februari 2016 at 17:16

   Bedankt Rowan 🙂

 • Reply
  Charelle
  14 februari 2016 at 00:01

  Wat leuk om te lezen, ik wil binnenkort ook graag een keertje naar Praag! Heb je tips voor een goed B&B of hotel? Liefs, Charelle

  • Reply
   Daphne
   14 februari 2016 at 17:26

   Bedankt Charelle 🙂 , ik heb mijn vlucht en hotel geboekt via Travelbird en dat beviel echt prima. We sliepen in het 4* Red en Blue hotel midden in de stad vlak bij het Petrinpark. Een heel net en goed hotel, zeker aan te raden! Qua kosten viel het ook enorm mee, aangezien wij inclusief vlucht nog geen €150,- (voor 4 dagen) kwijt waren. Zeker dus ook een aanrader om te kijken voor zo’n combireis (vlucht +hotel) op Travelbird.nl 🙂 ..

   • Reply
    Charelle
    14 februari 2016 at 23:09

    Oh wat een super goede tip Daphne, dankjewel! Ik ga meteen even kijken op Travelbird! (:

    • Reply
     Daphne
     15 februari 2016 at 14:12

     Graag gedaan, veel succes met het boeken !! 🙂

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  14 februari 2016 at 04:20

  Die foto van de Karelsbrug in het donker is inderdaad heel mooi!

  Ik ben toen ik 15 jaar was in Praag geweest, met school, maar dan bekijk je een stad zo anders dan wanneer je volwassen bent. Daar komt bij dat ik meer in winkels te vinden was dan dat ik de stad aan het ontdekken was. Wil dus héél graag nog een keer naar Praag!

  • Reply
   Daphne
   14 februari 2016 at 17:30

   Haha ja dat herken ik heel erg! Ik heb hetzelfde met Parijs! Daar ben ik ooit ook met school geweest toen ik 15 was en wil ik nu nog eens graag heen. We kijken er nu vast op een hele andere manier naar 🙂 !

 • Reply
  Lizette
  15 februari 2016 at 10:57

  Mooie foto’s zeg! Ik vond Praag ook een heerlijke stad. De bibliotheek heb ik toen niet bezocht, ook schitterend zeg! Ik zag de kosten bij een vorige reactie, dat is echt geen geld zeg!

  • Reply
   Daphne
   15 februari 2016 at 14:11

   Bedankt Lizette! Nee daar stond ik inderdaad ook van te kijken hoor. Daarnaast is het vervoer en eten daar ook helemaal niet duur, dus echt een leuke bestemming voor een budgettrip 🙂

 • Reply
  Jenny - ikreis.net
  15 februari 2016 at 19:17

  Ik ben héél lang geleden in Praag geweest, mijn eerste stedentrip met mijn moeder nadat ik het ouderlijk nest verliet. Een leuke stad, met name de smalle steegjes en kleine winkeltjes.

  • Reply
   Daphne
   17 februari 2016 at 00:31

   Wat leuk dat je gezellig met je moeder op pad ging naar Praag ! Inderdaad geven die kleine smalle steegjes met leuke winkeltjes extra charme!

 • Reply
  ivonne
  15 februari 2016 at 23:11

  Wij waren een aantal jaren geleden in Praag en ik vond het een heerlijke stad. Als je even uit de toeristische drukte weg was kon je echt voor een habbekrats eten en drinken tussen de lokalen. Je brengt me weer even helemaal terug!

  • Reply
   Daphne
   17 februari 2016 at 00:33

   Zeker waar Ivonne, voor heel weinig geld kan je in de minder toeristische delen heel goedkoop eten.. Daar hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt !

 • Reply
  Stéphanie
  18 februari 2016 at 15:54

  Mooie impressie van Praag, een stad die ik zelf heel graag zou willen bezoeken maar nog niet aan toe gekomen ben. Het slenteren door de smalle sfeervolle straatjes en langs alle prachtige historische gebouwen lijkt mij heerlijk. Ik ben benieuwd naar meer!

  • Reply
   Daphne
   18 februari 2016 at 17:38

   Bedankt Stéphanie! Het is zeker een aanrader deze stad te bezoeken hoor, er volgen een paar mooie posts binnenkort 😉

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  25 februari 2016 at 16:49

  oh ziet er zo goed uit ik moet binnenkort mijn eerste vakantie plannen met mijn vriend

  • Reply
   Daphne
   25 februari 2016 at 20:12

   Bedankt ! Leuk zeg en spannend ! Als stedentrip is Praag echt een geweldig leuke stad en echt een aanrader! Natuurlijk ook nog goed te bereizen tijdens een roadtrip 🙂

  Leave a Reply