Inspiratie & tips

6x budgetvriendelijk een flinke dosis reisinspiratie!

Travelshot.nl Wegdromen bij de mooiste foto’s en tofste verhalen: een van de eigenschappen van een reisliefhebber in hart en nieren! Bij het lezen van reislustige verhalen en het zien van de meest gave fotokiekjes van uithoeken over de hele wereld brouw ik onbewust zelf al weer plannen en wordt mijn oneindig lange bucketlist weer aangevuld. Gelukkig blijft het niet altijd alleen maar bij  ‘wegdromen’ en mag er af en toe toch ook eens iets van je bucketlist worden weg gestreept en ook deze trips in opkomst moeten worden voorbereidt. Daarom deel ik vandaag mijn budgetvriendelijke tips voor een flinke dosis reisinspiratie!

1. ING rentepunten

Ben jij klant van de ING en heb je jezelf wel eens afgevraagd welk cadeau je wilt uitzoeken met je opgebouwde rentepunten? Denk dat eens aan Reiz& Magazine. Voor 1995 rentepunten en 20 euro bijbetalen, geniet je een jaar lang van de mooiste plekjes en leukste tips!

2. Reisgidsen

Misschien ben ik ouderwets, maar er gaat niets boven een originele reisgids mee op reis. Inmiddels is het een soort van ritueel geworden en zorg ik dat er enkele weken voor mijn trip toch echt een reisgids van mijn te bezoeken plekje in huis ligt. Tegenwoordig heeft Action van diverse steden al leuke reisgidsen in de schappen liggen, maar ook koop ik regelmatig via Marktplaats een tweedehands reisgids, dat scheelt al gauw de helft.

3. Reisbrochures

Naast reisgidsen kan je uiteraard ook denken aan de reisbrochures die door diverse reisorganisaties naar alle zorgvuldigheid worden samengesteld. Deze brochures zitten vaak bomvol goede tips voor leuke bestemmingen en bevatten vaak ook nog eens goede opties voor mooie rondreizen, ideaal!

4. De reiskrant

Elke zaterdagmorgen ligt bij ons de Telegraaf in de bus en misschien kan je wel raden wat ik er als eerste tussenuit vis: de Reiskrant! Eerder was het een aparte editie elke week, tegenwoordig is het gebundeld met andere onderwerpen in een handzame kleine krant. Elke week staat er een andere bestemming in en lichten ze een paar interessante onderwerpen uit. Mis hem dus niet, als je zelf geabonneerd bent of  iemand in de buurt hebt die geabonneerd is op de Telegraaf.

5. We Fly Cheap

Velen kennen WeFlyCheap van de super ‘cheap’ deals die zij aanbieden op de site, maar ook via socialmedia als Facebook. Niet alleen zetten zij de meeste toffe reisdeals voor je op een rij tegen de laagste prijzen, ook houden ze jou op de hoogte  van de leukste reistrends en mooiste plekjes middels het WeFlyCheap blog. Reden genoeg dus om eens een kijkje te nemen en misschien zelf gelijk een toffe reisdeal op de kop te tikken..! Travelshot.nl

6. Bezoek een vakantiebeurs of inspiratiedag

Als fervent reiziger ken je vast wel de jaarlijkse vakantiebeurs die in de jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Oké, een kaartje is dan wel niet gratis, maar wat je ervoor terug krijgt is het zeker waard. De meest uiteenlopende kraampjes promoten landen en gebieden en staan klaar om jou de mooiste brochures en leukste tips mee te geven voor je opkomende vakantieplannen. Daarnaast bieden grote reisaanbieders regelmatig inspiratiedagen aan om je meer inzicht te geven in de mogelijkheden die je hebt als je bij hen de reis boekt naar jouw toekomstige vakantiebestemming. Veel van dit soort evenementen worden vooraf vermeld op het internet, maar ook tijdschriften die betrekking hebben op reizen plaatsen regelmatig advertenties waarmee je je agenda kunt vullen met de leukste evenementen.

Alle gidsen, brochures, blogs, beurzen en inspiratiedagen af- en doorgestuind, dan moet je toch wel komen tot een mastervakantieplan voor jouw komende vakantiebestemming!

Heb jij nog goede tips voor een budgetvriendelijke dosis reisinspiratie?

10 Comments

 • Reply
  Dominique
  16 augustus 2016 at 21:13

  Goede tips! Ik ben eigenlijk nooit naar een vakantiebeurs geweest, misschien wordt dat weleens tijd 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 augustus 2016 at 12:16

   Zeker doen hoor, ik was er dit jaar voor het eerst maar vond het echt hartstikke leuk!

 • Reply
  Jessica
  16 augustus 2016 at 22:07

  Reisblogs natuurlijk hihi 🙂 Verder een goed lijstje! Ik zit ook regelmatig op Pinterest om nieuwe ideeën op te doen 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 augustus 2016 at 12:17

   Reisblogs is zeker een hele goede die in het rijtje thuis hoort :-).. Goede tip ook Pinterest!

 • Reply
  Stéphanie
  17 augustus 2016 at 18:45

  Fijne tips Daphne! Reisgidsen zijn ook mijn favoriet maar reisblogs zijn natuurlijk ook heel leuk. De Vakantiebeurs is iets waar je minstens een keer in je leven moet zijn geweest, je kunt er zoveel nieuwe ideeen opdoen.

  • Reply
   Daphne
   24 augustus 2016 at 12:19

   Bedankt Stéphanie!

 • Reply
  Sandra
  18 augustus 2016 at 12:36

  WeFlyCheap is een groot favoriet hier! Vind dat echt eeb mega handige site. Ik kijk verder vooral veel reisblogs en op Instagram. 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 augustus 2016 at 12:21

   Helemaal mee eens, WeFlyCheap heeft super leuke deals. Reisblogs (natuurlijk 🙂 ) en Instagram zijn inderdaad ook perfect voor een flinke dosis inspiratie !

 • Reply
  Josanne - reisbloggers
  22 augustus 2016 at 20:25

  De rentepunten worden bij ons idd ook gebruikt voor reistijdschriften.
  De reisboekjes blijven elke reis weer een must! Ze staan overigens ook prachtig in een boekenkast wanneer je ze gebruikt hebt.
  Verder lees ik veel reisblogs om meer te weten te komen over de reis waar we naar toe gaan.

  De vakantiebeurs zijn we afgelopen jaar naar toe geweest. We wilden in mei naar IJsland en we hebben hier veel informatie over op kunnen doen.

  • Reply
   Daphne
   24 augustus 2016 at 12:27

   Helemaal mee eens! Reisblogs zijn natuurlijk perfect voor inspiratie en goede tips en al die reisgidsen voor in de boekenkast staan super leuk. Stiekem kijk ik dan toch wel vaak naar ‘dezelfde soort’ gids staat net wat netter op de plank :-).

  Leave a Reply