♥ Europa Eilanden Spanje Travelshots

#7 Favo travelshots: Dalt Vila op het prachtige eiland Ibiza in beeld!

DSC_0463

Ibiza- stad of ook wel Eivissa genoemd is een ware bezienswaardigheid bij een bezoek aan het prachtige Spaanse eiland Ibiza. Deze maand alweer een jaar geleden bezocht ik het schitterende eiland en daarmee ook ‘de stad’ van Ibiza.

Tijdens mijn bezoek aan het eiland Ibiza, maakte ik de laatste dat van mijn trip kennis met de hoofdstad van dit prachtige eiland: Eivissa! Eivissa  heeft twee gezichten, de bruisende kant vol hippe tentjes en uitgaansgelegenheden die in het hoogseizoen op volle toeren draaien en de prachtige historische stadskern ‘Dalt Vila’. Dalt Vila trok in dit geval meer mijn aandacht en dat was dan ook niet onterecht.  Knusse straatjes met hier en daar een wandelaar, groene borders en balkonnetjes waar hier en daar de was  buiten hing overheersten het straatbeeld van Dalt Vila. Plekken met complete rust en ruimte zorgden  ervoor dat de historische sfeer van de stad haar charme behoudt.

In de top van de oude stadskern,  liepen we langs de historische muren richting Santa Maria d’Eivissa, een prachtige kathedraal die trots boven de stad uit steekt. Wegens Pasen en het voorseizoen, waren nog veel winkeltjes en cafés gesloten, dat verklaart natuurlijk deels de rust die wij ervaarden en waar wij dan ook dankbaar gebruik van maakten. Kleurrijke bloemen, een perfect uitzicht vanuit Santa Maria en een warm voorjaarszonnetje maakten deze middag helemaal compleet. Ik kan dan ook niets anders zeggen dan dat Eivissa een ware bucketlist afstreper is geworden..

_MG_5192 DSC_0484 DSC_0507 DSC_0500 DSC_0508 DSC_0489 DSC_0473 DSC_0486 DSC_0468 DSC_0475 DSC_0479

 

Zijn jullie wel eens in Ibiza-stad geweest?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

 

8 Comments

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  20 april 2016 at 20:41

  Jaa…Ibiza! Mooie foto’s. Toen ik er was, stonden de straten vol met kraampjes omdat er toevallig een Middeleeuws festival plaatsvond. Erg gezellig, maar daardoor heb ik die sfeervolle straatjes wat minder goed kunnen bewonderen.

  • Reply
   Daphne
   22 april 2016 at 23:52

   Dank je wel Anita! Lijkt me ook leuk om mee te maken zo’n festival ! Leuk dat jij trouwens ook op Ibiza bent geweest, echt een fijne bestemming. 🙂

 • Reply
  Stéphanie
  22 april 2016 at 20:49

  Nee, niet geweest maar ik moet zeggen dat het heel verleidelijk is om een reisje die kant op te boeken nu ik je prachtige kleurrijke foto’s zie 🙂

  • Reply
   Daphne
   22 april 2016 at 23:54

   Zeker doen hoor Stephanie, het is er prachtig en heerlijk ook voor een kortere break 🙂

 • Reply
  Yvonne
  27 april 2016 at 20:46

  Fijne kleurrijke plaatjes! Ik ben nog niet op Ibiza geweest, maar lijkt me en erg leuke bestemming voor het voor- of najaar. Lekker naar de zon als het hier het soort weer is van vandaag. 🙂

  • Reply
   Daphne
   30 april 2016 at 21:37

   Nou inderdaad, om het Nederlandse weer van dit moment even te ontvluchten zit je op Ibiza zeker goed ! Heerlijk vertoeven daar . Voor het voor- en najaar zeker een aanrader !

 • Reply
  Stephanie - TouristExclusive
  6 mei 2016 at 11:06

  Ik ben wel al op Ibiza geweest, maar nog niet in de ‘stad’. Het ziet er wel prachtig uit en je maakt erg mooie foto’s. Ik zou het ook net zalig vinden dat het er lekker rustig is dus ik weet dat als ik wil terug gaan het rond Pasen moet zijn 😉 hi

  • Reply
   Daphne
   7 mei 2016 at 08:46

   Bedankt! Inderdaad, rond Pasen is een perfecte periode als je veel wilt zien van het eiland. Vaak een prima temperatuur, de natuur ook mooi in bloei en heerlijk rustig 🙂 .

  Leave a Reply