Inspiratie & tips Reisvideo´s

7 tips voor beginnende dronebestuurders!

drone tips

Begin dit jaar schaften wij onze eerste drone aan en begon het oefenen.. Het met recht vlieguren maken en af en toe met een halve hartverzakking toch weer opgelucht je drone veilig aan de grond krijgen was soms toch wel moeilijker dan verwacht. Inmiddels hebben we al menig tripje gemaakt waarbij we werden vergezeld door deze vliegende, vierpotige camera. Graag vertel ik jullie wat wij het afgelopen jaar voor het vliegen met een drone als meest ideale tips hebben ervaren.

1) Neem een powerbank mee

Wil je gedurende de dag meerdere opnames maken zou je kunnen overwegen een powerbank mee op pad te nemen. Drone accu’s zijn over het algemeen namelijk snel leeg. Met onze Spark kunnen we per accu gemiddeld zo’n 15 minuten vliegen. Gezien we 2 accu’s hebben kunnen we daarbij mooi afwisselen en tussentijds onze lege accu weer opladen voor nog een rondje drone vliegen. Een powerbank met voldoende laadvermogen hoeft niet duur te zijn, zo hebben wij er een van de Action met tienduizend milliampère. Voldoende om ongeveer anderhalf keer je drone accu op te laden.

2) Werk met vloeiende bewegingen

Start als beginnende drone piloot met vloeiende bewegingen in je filmpjes of werk met de standaard vliegopties, zoals bijvoorbeeld de helix en de gimbal bij een dji drone. Waarom? De joysticks zijn relatief gevoelig (deze gevoeligheid is overigens wel af te stellen), waardoor er snel schokken in je beeldmateriaal kunnen ontstaan.

3) Werk met een vliegplan

Met een vliegplan win je namelijk veel tijd. Bedenk voordat je de drone de lucht in stuurt wat voor filmmateriaal en foto’s leuk en origineel kunnen zijn op de plaats van bestemming. Gezien je per accu niet al te veel tijd hebt, bespaart dit energie en kan het zorgen voor meer bruikbaar materiaal.

4) Land op tijd

Laat het landen van de drone niet aankomen op de laatste procenten batterij. Zo landde onze drone eens midden in een maisveld waarin het mais flink hoog stond en het dus moeilijk was om de drone weer terug te vinden. Gelukkig konden we middels de locatietracker de drone weer opsporen.

Soms gaat het energiepijl van je drone sneller omlaag, zoals bijvoorbeeld bij veel wind. Zorg altijd dat je betijds terugkeert naar een veilige plek om te landen. In de meeste gevallen vliegen wij terug als de accu nog tussen de 20%-30% energie heeft.

5) Denk aan voldoende opslag

Dit is niet alleen belangrijk voor je drone zelf, maar ook voor jouw telefoon. Te weinig opslag op de drone zorgt ervoor dat je geen of niet naar tevredenheid beeldmateriaal kan opslaan/maken met de drone. Daarnaast zijn wij voorstander van het op je telefoon downloaden van de mooiste video’s en foto’s gedurende je trip. Mocht je drone dan onverhoopt toch crashen heb je in ieder geval het eerder opgenomen beeldmateriaal nog.

6) Check de vervoersregels

Neem je jouw drone mee op reis met het vliegtuig, bestudeer dan altijd van te voren wat de regels bij de douane zijn en daarnaast ook de regels van jouw luchtvaartmaatschappij. Soms mag je niet meer dan 2 accu’s meenemen aan boord en moet je de contactpunten afplakken met tape.

7) Verdiep je in waar je mag vliegen

Last but not least is het erg belangrijk te weten waar je wel- en niet mag vliegen. Wil jij een duidelijk overzicht van de gebieden waar je mag vliegen, kan je dit o.a. vinden via de app UAV forecast en door de no-fly zones via Google te checken.

Tot slot, ben jij terug gekomen van een mooie reis of heb je in eigen land een mooie collectie drone filmpjes en foto’s geschoten? Kijk dan eens op drukwerknodig.nl. Kort geleden lieten wij een van onze drone foto’s afdrukken op dibond en zijn dan ook erg tevreden met het eindresultaat. Naast wanddecoratie kan je bij drukwerknodig.nl ook terecht voor het afdrukken van boeken met bijvoorbeeld een mooie verzameling drone foto’s, onderzetters, kalenders en een keur aan andere fotoproducten.

Benieuwd naar meer van onze reisvideo’s, kijk dan ook eens hier.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagramen Google+.

No Comments

Leave a Reply