Inspiratie & tips

Accommodaties | Wat bepaalt of een accommodatie vijf sterren krijgt?

Vijf sterren accommodaties

Ben jij al eens in een 5-sterren hotel geweest? Dit biedt veel luxe, maar misschien heb je soms ook het gevoel dat een 4-sterren hotel net zo goed is. Hoe werkt dit precies en wie bepaalt of een accommodatie deze vijf sterren waardig? Dit heeft onder andere te maken met de faciliteiten en de regels welke per land kunnen verschillen. Weten hoe dit in zijn werk gaat en hoe dit in Nederland is geregeld? In dit artikel lees je meer!

Faciliteiten
Het aantal sterren dat een accommodatie krijgt heeft veel te maken met de beschikbare faciliteiten. Zo weet je in Nederland bijvoorbeeld zeker dat een 4-sterren hotel een kamer biedt waar je niet alleen een bed hebt, maar ook een eigen zitplek met tafel. Boek je een 5-sterren hotel in Nederland, dan zal de receptie 24 uur per dag open zijn. Je kunt gebruik maken van services zoals een shuttledienst en krijgt altijd een geschenk bij aankomst. In andere landen wordt het aantal sterren wellicht bepaald door het aantal zwembaden of andere services die een hotel aanbiedt.

Europese afspraken
Op de mooiste vakantiebestemmingen wil je natuurlijk ook zeker zijn van een fijn verblijf. De organisatie die het aantal sterren van een accommodatie bepaalt is de Hotelstars Union. Veel Europese landen zijn hierbij aangesloten. Toch is er een groot verschil in afspraken per land, omdat luxe overal iets anders betekent. Zo kun je in sommige landen veel luxe verwachten in een 3-sterren verblijf, terwijl een verblijf met drie sterren in een ander land weinig voorstelt. Op de website van Hotelstars Union kun je per land inzien waar een verblijf precies aan moet voldoen voor het aantal sterren. Er wordt om de vier jaar gecontroleerd of alles nog voldoet bij de aangesloten hotels. Toch zegt het aantal sterren niet alles, want de kwaliteit van het personeel wordt bijvoorbeeld niet meegenomen.

accomodaties

Vijf sterren
Boek je een 5-sterren verblijf, dan mag je luxe verwachten. Het is echter goed om te controleren waar een hotel aan moet voldoen om vijf sterren te krijgen in het land waar je bent, om zo teleurstellingen te voorkomen. Zo zijn Spanje, Turkije, Portugal en Griekenland niet aangesloten bij Hotelstars Union en dus zijn de regels voor hotels hier anders. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je geen waar voor je geld krijgt. Verstandig is wel om de kwaliteit goed te controleren, bijvoorbeeld door reviews te lezen. Meestal heeft een hotel met vijf sterren een goede locatie, een zwembad, 24-uurs receptie en faciliteiten zoals een föhn of make-up spiegel op de kamer.

Nederland
Ben jij van de ultra all inclusive vakanties? Dan is het goed om te weten dat je in Nederland veel luxe mag verwachten als je een 5-sterren accommodatie boekt. Je wordt in dat geval volledig ontzorgd en je mag gebruik maken van alle faciliteiten die het hotel biedt. Er zijn allerlei vormen van entertainment en activiteiten die je in dit soort hotels kunt ondernemen. Ook is er vaak sprake van personeel dat meerdere talen spreekt en 24 uur per dag bereikbaar is. In de lobby kan je een drankje drinken en relaxen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van roomservice. Dit is vaak wel tegen betaling.

Let hierop met boeken
Ben je van plan een hotel met vijf sterren te boeken, doe dan van tevoren onderzoek naar de bestemming waar jij naar toe gaat. Het aantal sterren zegt namelijk niet altijd iets over de vriendelijkheid van het personeel, de kwaliteit van het eten of de hygiëne. Check daarom jouw uitgekozen accommodatie voor het boeken, lees recensies en kijk dus wat anderen te zeggen hebben over het hotel dat jij op het oog hebt. Zo weet je zeker dat je ook waar voor je geld krijgt!

Conclusie
Een 5-sterren hotel boeken kan zeker de moeite waard zijn. Bekijk hierbij wel wat er valt onder deze 5-sterren, de faciliteiten die je kunt verwachten verschillen namelijk per land. Niet ieder Europees land is aangesloten bij de organisatie die sterren uitdeelt, waardoor het dus altijd goed is om onderzoek te doen voordat je iets boekt.

Voor deze zomer nog op zoek naar een leuke (all-inclusive) vakantie, op VakantieDealz vind je een divers aanbod aan mooie all- inclusive vakantiebestemmingen.

Meer reistips? Op deze pagina deel ik meer interessante reistips en inspiratie in binnen- en buitenland.

Geen post missen? Volg mij dan via Bloglovin, Pinterest en Instagram

No Comments

Leave a Reply