♥ Europa Finland Geen onderdeel van een categorie

Aftellen: Fins Lapland !

Over een paar dagen is het dan eindelijk zover! Ik vertrek samen met een goede vriendin naar Fins Lapland voor een waar winteravontuur.. Een week lang zullen we ons begeven in een dik pak sneeuw en zullen we maarliefst elke dag een andere excursie ondernemen! Benieuwd wat ik allemaal ga doen, lees dan vooral verder..! 

Afgelopen december boekten we bij TUI een excursiereis naar het prachtige sneeuwzekere Lapland, iets wat al een hele lange tijd op mijn bucketlist staat.Van vrijdag op zaterdagnacht wordt het even zwaar, om zes uur in de morgen vliegen we namelijk richting Kittilä, wat betekend weinig tot geen slaap. Ach dat halen we vast wel weer in, want zaterdag staat er nog geen excursie op het programma. We kunnen dus rustig even de tijd nemen om te acclimatiseren, een duik te nemen in de (hopelijk) vers gevallen sneeuw en de omgeving te verkennen.

Zoals het er nu uit ziet zullen we zondag met de sneeuwscooter de bergen in gaan en op de hoogste Fell van de streek pauzeren om te genieten van het prachtige uitzicht. Ik ben enorm benieuwd hoe het besturen van de sneeuwscooter ons af gaat. Ik heb überhaupt nog nooit op een scooter gezeten, laat staan op een sneeuwscooter  🙂 .. Maandag zullen we wederom op de sneeuwscooter stappen richting het sneeuwdorp Laino. Wat ons te wachten staat? Ik moet eerlijk zeggen dat ik me daar mee laat verrassen! Dinsdag gaan we op rendierensafari met een herder, waarbij we de prachtige Lapse bossen gaan ontdekken en meer leren over de geschiedenis van Lapland en de rol van rendieren hierin. Woensdag gaan we onze beenspieren eens flink aan het werk zetten en gaan we met een gondel de bergen in richting Levi. Boven worden we gedropt en zullen we op sneeuwschoenen de berg af gaan. Enorm benieuwd hoe dit loopt!  Donderdag zullen we gaan zwemmen in een wak.. Tja in eerste instantie klinkt het wat minder aantrekkelijk en krijg ik het vooral koud als ik aan de zogenoemde ´Ice floating experience´ denk.. Oké we dragen natuurlijk wel een pak en mogen ons daarna direct naar de sauna begeven, maar ik vraag me echt af hoe ik dit ga vinden! In ieder geval zeker weer een ervaring rijker.. Vrijdag is helaas alweer de laatste dag van ons Lapse avontuur, zaterdag vliegen we namelijk alweer terug naar ons in dit geval vast warmere kikkerlandje. Deze dag wordt door ons programma bestempeld als ´het hoogtepunt´ van onze reis en ik moet eerlijk zeggen dat ik hier ook wel erg naar uit kijk. We gaan namelijk vrijdag op pad met de husky´s door een van de nationale parken van Finland. Ook in dit geval ben ik weer enorm benieuwd naar de beleving, is het moeilijk zo´n slee te besturen en kan ik met die mooie pluizenbollen knuffelen  🙂 ..? Ik kan stiekem eigenlijk gewoon niet meer wachten..

Uiteraard ben ik al voorzichtig aan het een en ander aan het inpakken en ligt een skibroek, dikke truien, sokken, mutsen en boots al klaar. Daarnaast heb ik een aparte wintersportdekking bij mijn doorlopende reisverzekering afgesloten en heb ik een extra accu mee voor mijn  fototoestel. Mocht het onverhoopt toch kouder worden als dat er aanvankelijk voorspelt wordt en mijn accu raak dus ook sneller leeg, kan ik in ieder geval blijven doorklikken! Ook werd mij aangeraden een potje vaseline mee te nemen en dit te gebruiken in plaats van dagcrème en ben ik in het bezit van een goed sluitende zonnebril.. Uiteraard zullen mij vast nog 10 dingen te binnen schieten een notitieboekje mee op pad is dus geen overbodige luxe in dit geval .!

Last but not least  hopen we deze reis natuurlijk het noorderlicht te spotten en heb ik al de nodige tips ingeslagen om deze te fotograferen. Duimen dus nog even voor een mooie hemel 🙂 …!

Hebben jullie nog goede praktische tips of dingen die ik echt niet mag missen tijdens mijn reis naar Lapland? Tips zijn zeker meer dan welkom!

Geen post missen? Volg mij dan via Bloglovin, Instagram en Google+.

 

 

6 Comments

 • Reply
  Romy
  9 maart 2016 at 23:26

  Dat klijkt me een heel gaaf avontuur! Enjoy!

  • Reply
   Daphne
   10 maart 2016 at 10:24

   Bedankt 🙂 gaat zeker goed komen!

 • Reply
  Sanne
  10 maart 2016 at 15:36

  Wauw, Fins Lapland! Ik ben er een aantal jaren geleden geweest en het is zeker één van mijn mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. Je zal het er fantastisch vinden! Mijn hoogtepunt waren de tochten met husky’s. Wat ook een aanrader is, op pad met een echte sami en zijn rendieren. Prachtige dieren! Nog een kleine tip (waar je waarschijnlijk al aan gedacht heb), neem thermo ondergoed mee. Laagjes zijn echt een aanrader. Als het echt heel koud is, krijg je daar bij b.v. bij de husky tochten ook thermo pakken. Heel veel plezier, je gaat het vast fantastisch vinden!

  • Reply
   Daphne
   11 maart 2016 at 11:50

   Bedankt, wat leuk dat jij daar ook bent geweest! Ik ben echt enorm benieuwd! Bedankt voor je tip, ik heb gelukkig aardig wat thermospul ingeslagen, dus dat moet helemaal goed komen 🙂

 • Reply
  Wanda
  14 maart 2016 at 18:31

  Ik zou haast zeggen… was je maar vast terug want ik kan niet wachten op je verhalen en foto’s! Lijkt me echt een bijzondere ervaring om daar naar toe te gaan! Geniet er lekker van, ook van je zwempartijtje in een wak, en klik er maar vrolijk op los!

  • Reply
   Daphne
   16 maart 2016 at 18:02

   Bedankt Wanda! Gaat helemaal goed komen en ik beloof je: er komen een hoop mooie verhalen aan!! 🙂

  Leave a Reply