♥ Europa II Albanië Bosnië Kroatië Macedonië Montenegro Roadtrips

Aftellen: Roadtrippen door de Balkan!

Travelshot.nl Vorig weekend boekte ik na lang wikken en wegen onze tickets naar Kroatië. Al weken, nou ja zeg maar gerust maanden zweefden er allemaal mogelijke bestemmingen door mijn hoofd, maar de doorslaggevende beslissing liet op zich wachten. Nu kan de voorpret pas echt beginnen en maken we ons klaar voor een nieuwe trip!

Over amper een week vliegen we voor 2,5 week vanuit Rotterdam naar Split, waar we een auto hebben gehuurd om rond te touren. Op de planning staat de eerste dagen Dubrovnik, een plek waar ik helaas enkele jaren geleden niet aan toe kwam, maar waar ik altijd wel heel benieuwd naar ben gebleven.  In Dubrovnik willen we heerlijk rondstruinen door de stad en hopelijk laat het weer het toe en kunnen we nog genieten van de laatste zonnestralen  op het strand voordat we weer belanden in ons koude kikkerlandje en de winter tegemoet gaan.

Vanuit Dubrovnik zullen we grens over gaan richting Montenegro. Een land dat nog niet lang geleden ergens onderaan mijn bucketlist rondzwierf, maar die de afgelopen periode zeker een inhaalslag heeft gemaakt. Ik heb enorm mooie dingen gelezen en gezien van prachtige kustlijnen en authentieke dorpjes tot aan geweldig mooie nationale parken. Dat smaakt naar meer en ik werd dan ook enorm nieuwsgierig naar dit land waar ik heel graag meer van wil ontdekken. De eerste dagen zullen we ons voornamelijk begeven in de omgeving van Koter vlak bij de kust, waarna we de planning open laten. Misschien krijgen we wel niet genoeg van dit prachtige land en zullen we de rest van onze 2,5 week vakantie doorbrengen in Montenegro, maar ook laten we de optie open om eventueel meerdere landsgrenzen te passeren en meer van andere culturen te proeven. Het blijft dus nog even een verrassing, waar ik later uiteraard meer over zal gaan vertellen.

De komende dagen staat vooral nog in het teken van werken, knuffelen met mijn paardje, enkele familiebezoekjes en natuurlijk het pakken van onze spullen. Onze reisgidsen zijn allemaal redelijk doorgebladerd en een flinke lijst met de leukste bezienswaardigheden hebben we in ieder geval bij de hand. Ook zijn de eerste 2 knusse accommodaties in Dubrovnik en Kotor al vastgelegd. Ik kan niet wachten…!

Voor nu ben ik vooral nog benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie nog leuke tips voor mijn roadtrip door de Balkan ? Zijn er steden, nationale parken, stranden of een specifiek land in de buurt die ik absoluut niet aan mij voorbij mag laten gaan?

Benieuwd naar mijn reis? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

 

14 Comments

 • Reply
  Rowan
  13 september 2016 at 21:29

  Wat een gave reis ga je maken! Ik kan je helaas geen goede tips geven, maar ik wens je wel alvast heel veel plezier. Ik ben benieuwd naar je verhalen!

  • Reply
   Daphne
   14 september 2016 at 11:02

   Bedankt Rowan! 🙂

 • Reply
  Jeffrey | Reisbloggers
  13 september 2016 at 21:29

  mooie plannen! misschien dat je bosnie herzegovina kunt toevoegen als je tijd over hebt? vonden wij een mooi land om doorheen te rijden. Denk dat je op onze blogs nog wel wat info kunt vinden, wij hebben 2 jaar teug een roadtrip in dit gebied gemaakt. Alvast een fijne reis!

  • Reply
   Daphne
   14 september 2016 at 11:06

   Bedankt voor de tip! We gaan dat zeker overwegen en ik zal ook jullie artikelen over Bosnië gaan lezen, dat komt dan vast goed van pas :-).

 • Reply
  Stéphanie
  14 september 2016 at 20:15

  Gave reis Daphne! Ik kan je geen tips geven.. maar ik ben wel heel erg benieuwd naar je verhalen! Veel plezier alvast!

  • Reply
   Daphne
   17 september 2016 at 22:12

   Bedankt Stéphanie! Dat gaat zeker goed komen, we hebben er zin in .. 🙂

 • Reply
  Elise
  16 september 2016 at 14:49

  Klinkt als een leuke trip. Veel plezier

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  16 september 2016 at 15:32

  Super leuk, alvast heel veel plezier! Ben zelf ook heel benieuwd naar Montenegro.

  Heb meerdere artikelen geschreven over Kroatië, inclusief een verslag van een roadtrip. In Kroatië blijven jullie in Dalmatië, of gaan jullie ook richting Istrië?

  • Reply
   Daphne
   17 september 2016 at 22:09

   Bedankt Linda! We vliegen op Split en gaan dan vrijwel direct naar beneden richting Dubrovnik. Helaas dus geen bezoekje aan Istrië, maar ga toch zeker even je artikelen bekijken 🙂

 • Reply
  Anita
  18 september 2016 at 19:07

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Lijkt me echt een heel gave trip. Een roadtrip door de Balkan staat al jaren op mijn planning en toch komt het er steeds niet van. Ben dus erg benieuwd naar je verhalen. Veel plezier!

  • Reply
   Daphne
   19 september 2016 at 00:15

   Bedankt Anita 🙂

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  20 oktober 2016 at 13:08

  Wat een gave plannen! Ik ben nog niet in de Balkan geweest en kan je dus niet helpen, maar ik ga je wel met volle aandacht volgen! Heb al eerder blogs van anderen langs zien komen over Montenegro en het ziet er fantastisch mooi uit. Fijne reis gewenst!

  • Reply
   Daphne
   26 oktober 2016 at 21:26

   Helaas inmiddels al weer terug, maar het was echt geweldig ! Meer dan de moeite waard en mooie verhalen op komst .! 🙂

  Leave a Reply