België Citytrips

België | tips voor een weekend Brugge!

Al hoewel ik de gezellige stad Brugge al meerdere keren heb bezocht, verveelt deze prachtige stad niet. Daarom stapten we enkele weken geleden wederom in de auto om een spontaan weekend rond te struinen in Brugge. En zeg nou eerlijk, dwalen door de straatjes vol historische pandjes, heerlijke Belgische wafels eten, neerploffen op het terras met een lekker Belgisch biertje om vervolgens de dag af te sluiten bij een van de vele restaurants, wie wil dat nou niet? Vandaag al mijn Brugge tips op een rij!

Bezoek de buurt de Groenerei

Een van de leukste buurten van Brugge vind ik persoonlijk de Groenerei. Een gezellige buurt met wat terrasjes, nostalgische bruggetjes en alles tip top onderhouden. Ondanks deze buurt mooi en fotogeniek is, wordt deze buurt nog niet overspoelt met toeristen. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om een wandeling te maken door deze buurt.

Neem een terrasje op de Grote Markt

Een absolute ‘must see’ tijdens een weekendje Brugge is toch echt wel de Grote Markt. Hier zitten veel restaurantjes en alle bijzondere historische monumenten en gebouwen begeven zich toch wel in de directe omgeving van dit plein. Benieuwd hoe Brugge er van boven uit ziet? Beklim dan de 366 treden van de Belfort toren.

Bestel een bierproeverij bij Duvelorium

Op de Grote Markt bevindt zich biercafé Duvelorium, niet alleen schenken ze hier biertjes en bierproeverij ‘en ook het uitzicht vanaf het balkon van het café over de Grote Markt is prachtig.

Wandel over Kruisvest

Vanuit hartje centrum wandel je in ongeveer 20 minuten naar de Brugse omwalling. Hier kan je mooi wandelen met zicht over de stad en spot je daarnaast de vier oude molens die gevestigd zijn op de omwalling. Wij wandelden zelf via de Groenerei naar de Kruisvest, onderweg passeer je knusse straatjes met nostalgische huisjes. Velen gevels zijn mooi onderhouden, dus de route naar de Kruisvest zelf vonden wij al de moeite waard.

Ga voor de Belgische Wafel

Hoe kan het ook anders, op veel plekken worden er Brugse wafels verkocht. Zo gingen wij voor de Brugse wafel van Otto Wafel atelier en kan ik ook de wafels bij restaurant Tompouce aanraden. Daarnaast kan je voor wafels op een stokje naar Go Fre en wordt Chez Albert ook druk bezocht voor een overheerlijke wafel. Alle vestigingen van bovengenoemde zaken zijn centraal gelegen in het centrum van Brugge.

Maak een wandeling over De Burg

De Burg is het oudste plein van Brugge, hier bevindt zich naast mooie, statige gebouwen ook de Heilig- Bloedbasiliek. Bij restaurant Tompouce kijk je vanaf het terras over het mooie plein, een perfecte plek voor een drankje of een brunch, zoals wij deden.

Bezoek het Begijnhof

Een andere must see welke niet mag ontbreken aan je lijstje Brugge tips is het Begijnhof. Ben je hier net als wij medio maart, dan staat het hier vol met narcissen en is het er erg fotogeniek. Het begijnhof is elke dag geopend van half 7 ’s ochtends tot half 7 ’s avonds. Meer weten over de historie, breng dan een bezoek aan het Begijnhuisje. Hier krijg je een goed beeld van hoe het leven er vroeger in het Begijnhof uit zag.

Zoek de rust op in stadspark Minnewaterpark

Vlak naast het Begijnhof bevindt zich het rustige Minnewaterpark. Wil je even de rust opzoeken of gewoon lekker zitten of wandelen, dan is dit de perfecte plek. Buiten dat het een fijne rustige plek is, is het ook nog eens enorm fotogeniek.

Deze fotogenieke spots mag je niet overslaan

Bonifaciusbrug evenals de Rozenhoedkaai zijn fotogenieke spots die je eigenlijk niet mag overslaan. Gezien dit populaire bestemmingen zijn onder toeristen, raad ik aan of vroeg in de ochtend of later op de middag/ in de avond hier naar toe te gaan.

Proef de ‘echte’ Belgische chocolade

Zin in iets lekkers te snoepen? Brugge zit vol met chocoladewinkeltjes, maar stap ook zeker eens binnen bij La Belgique Gourmande! Deze snoep- en koekwinkel ziet er niet alleen leuk en nostalgisch uit, ze hebben ook nog eens overheerlijke chocolade en koekjes.

Drink een ‘Brugse Zot’

Een mooi maar wel druk bezocht plekje hiervoor is de 2be Beer Wall. Een meters lange etalage met velen soorten bier leid je naar een gezellig café met terras aan het water bij de Rozenhoedkaai.

Goed te weten:

 • Parkeer je auto aan de rand van het centrum, hier is namelijk het zetten van de blauwe parkeerkaart voldoende en het voorkomt parkeerkosten. Daarnaast zou je de auto indien beschikbaar ook kunnen parkeren bij parkeergarage Pandreitje. De parkeerkosten zijn daar per dag €14,40,-
 • Enorm toeristisch, maar wel een goede manier om de stad te ontdekken is middels het maken van een boottochtje. Je kunt o.a. opstappen bij de Rozenhoedkaai;
 • Huur een fiets, dit is een goede manier om de stad in een relatief korte tijd te ontdekken. Wij huurden enkele jaren geleden een tandem en fietsten ook door de omgeving net buiten het hart van het centrum. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitstapje naar het Kruisvest;
 • Brugge heeft een aantal leuke musea die ook zeker een bezoek waard zijn, zo bracht ik eerder al eens een bezoek aan het chocolade- en het frietmuseum. Interesse in meer musea, kijk dan ook eens hier;
 • Een andere leuke manier om een rondleiding door de stad te krijgen is per paardenkoets. Overal in de omgeving bij de Grote Markt zijn de koetsen wel te vinden voor het maken van een mooi ritje door het centrum;
 • Leuke plekjes om te eten zijn o.a. het eerder genoemde restaurant Tompouce, maar ook bij Odette kan je heerlijk eten (de gehaktballen zijn echt een aanrader. Daarnaast raad ik voor ontbijt, brunch of lunch Sanseveria aan;
 • Wij sliepen deze dagen bij Hotel Bourgoensch Hof, de kamer was een beetje gedateerd maar wel prima onderhouden. Daarnaast is de locatie midden in het centrum echt perfect.

Tot zover mijn Brugge tips, meer inspiratie voor een geslaagde citytrip? Kijk dan ook eens op mijn citytrip pagina.

Benieuwd naar meer fotogenieke plekjes in België, bijkijk dan ook eens de site van Cakesreisjes. Zij hebben diverse leuke blogs over België geschreven, waaronder ‘Unieke en fotogenieke plekjes in Wallonië‘ .

Geen post missen? Volg mij dan via Bloglovin, Pinterest en Instagram

1 Comment

 • Reply
  Media Groep Friesland
  26 juni 2023 at 03:53

  Brugge is prachtig. Ik vind Antwerpen zelf ook fantastisch.

 • Leave a Reply