België Citytrips

BELGIË | TIPS VOOR EEN WEEKEND GENT!

Gent citytrip

Op zoek naar een leuke veelzijdige citytrip niet al te ver van huis, dan is de Belgische studentenstad Gent een goede optie! Deze gezellige stad vol bruine kroegjes, leuke koffiebarretjes en mooie bouwwerken leent zich perfect voor een gezellig weekendje weg. In dit artikel vertel ik meer over mijn tips voor deze knusse stad!

Bezoek een van de gezellige cafés of ga naar een brouwerij

Het gezellige en relatief compacte centrum van Gent heeft wat betreft cafés een hoop te bieden. Zo zijn er een hoop cafeetjes gevestigd bij de Vrijdagmarkt. Breng zeker een bezoek aan café de Dulle Griet. Hier lever je voor een Kwak biertje als borg je schoen in, waarna je schoen in een mand wordt gestopt en naar het plafond wordt gehesen. Bij het inleveren van het glas, krijg je ook je schoen weer terug. Naast café de Dulle Griet, vonden wij Bar Bear ook een gezellige tent. Dit café bevindt zich in de kelder langs de Sint-Niklaaskerk in hartje centrum. Buiten een uitgebreide bierkaart om, kan je hier ook terecht voor een hapje en/of cocktails.

Wil je graag een bezoekje brengen aan een brouwerij of distilleerderij, dan kan je bijvoorbeeld goed naar Dada Chapel. Alleen het pand waar deze distilleerderij is gevestigd is al de moeite waard. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Dada Chapel. Op zoek naar een leuke brouwerij voor bijvoorbeeld een bierproeverij, dan is Stadsbrouwerij Gruut een leuke locatie om te bezoeken.

De leukste hotspots voor koffie, lunch en diner in Gent

Of je nou op zoek bent naar een leuk tentje voor een bak koffie, een toffe spot om te lunchen/ dineren of een gezellig café om een biertje te drinken, in Gent vind je een hele hoop super leuke en gemoedelijke stekjes.

Net iets buiten de drukte van de stad, maar toch vlak bij de Vrijdagmarkt vind je het hippe koffietentje Colombian Boho. Je kunt hier koffie drinken of lunchen, maar ook vind je hier een assortiment aan handgemaakte terracotta plantenpotten uit Colombia om zo de boho sferen ook over te brengen naar jouw huiskamer.

Leuk dineren, dan kan ik Brasserie Restaurant Pakhuis zeker aanraden. Een gezellig restaurant op een geweldige locatie waar we ook nog eens super lekker hebben gegeten. Een ander gezellig plekje met goed eten vind je naast burcht Gravensteen. Hier dineerden wij in het knusse restaurant Brasserie Paradijs.

Op zoek naar een leuke vegan spot, loop dan eens binnen bij Knol & Kool. Deze hippe veganistische bistro beschikt naast de mogelijkheid om hier neer te strijken voor een hapje en drankje, ook over de mogelijkheid om hier je veganistische boodschapjes te doen.

Ga een middagje shoppen

Naast een fotogeniek centrum met een hoop mooie panden, is Gent ook een veelzijdige winkelstad. Veel grote modeketens zijn in deze autovrije zone gevestigd. De meeste winkels bevinden zich dan ook bij de Korenmarkt, de Veldstraat en Langemunt. Buiten de bekende modeketens om, vind je in Gent ook authentieke boetiekjes die zijn verspreid in de knusse straatjes. Kijk. bijvoorbeeld ook eens in de Serpenstraat, de Donkersteeg en de Burgstraat. Een Gentse specialiteit scoren? Bij Tierenteyn (groentemarkt in het centrum) koop je de welbekende Gentse mosterd en pickels.

Wandel langs de fotogenieke plekken van hartje Gent

Gent is met recht een fotogenieke stad. Neem alleen al het gedeelte rondom de Korenlei en Graslei. Hier vandaan vertrekken de rondvaartboten, maar er zijn ook gezellige terrasjes gevestigd waar je prima kunt neerstrijken voor een biertje of een bakkie koffie. Vanaf de Sint-Michielsbrug kijk je vrijwel in alle kanten mooi weg. Vanuit hier zie je o.a. de St. Michielskerk, maar ook het voormalig Dominicanerklooster en de zogenoemde ‘3 torens’ van Gent.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan Gravensteen. Om deze burcht te bezoeken moet je wel een entreeticket kopen, maar het uitzicht vanuit het hoogste punt de van de burcht is zeker de moeite waard!

Gent beschikt ook over 3 Begijnhoven, wij bezochten zelf Groot Begijnhof Sint-Elisabeth. Naast Groot Begijnhof Sint-Elisabeth, vind je in Gent ook Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw Ter Hoyen en Oud Begijnhof Sint-Elisabeth

Ga wandelen in natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

Even de rust opzoeken in de natuur? Bij Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen net buiten het centrum van Gent kan je terecht voor een fijne wandeling of bijvoorbeeld een rondje hardlopen. Het gebied bestaat deels uit moeraszones en tijdens het broedseizoen komen hier verschillende soorten vogels broeden. Voor de vogelliefhebbers onder ons dus ook zeker een mooi gebied. Ook voor mensen met kinderwagens of mensen in de rolstoel zijn er mogelijkheden, het Meerskantpad is toegankelijk voor zowel rolstoelen als kinderwagens.

*Vanuit hartje centrum is Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen middels OV – buslijn 3 binnen 10-15 minuten bereikbaar.

Goed te weten:

  • Parkeren net buiten het stadscentrum, dan is P+R Bourgoyen een goede optie. Vlakbij dit parkeerterrein vertrekt bus 3 die je in 10 minuutjes brengt naar hartje centrum;
  • Een mooie manier om meer van de stad te zien is middels een boottochtje. Een goede optie hiervoor is o.a. rederij Dewaele;
  • Je kunt Het Belfort van Gent ook beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Voor meer informatie, kijk dan ook eens hier;
  • Wij sliepen deze dagen bij Marcel de Grand Business & Travel, net buiten het centrum van Gent. Een goede OV-verbinding was binnen handbereik. De kamer was ruim en schoon en we hadden een eigen terrasje.

Tot zover mijn Gent tips, meer inspiratie voor een geslaagde citytrip? Kijk dan ook eens op mijn citytrip pagina.

No Comments

Leave a Reply