♥ Europa Spanje

Vakantie vieren aan de Costa del Sol!

blogger-image--1121078395
Inmiddels ben ik al weer 2 weken thuis uit het zonovergoten Spanje.! Ja zeker.. we hadden geluk..! Het weer was voor in mei echt fantastisch en sommige dagen passeerden we gewoon de 30 graden al. Lange broeken konden dus mooi in de koffer blijven en daar had ik dan ook absoluut geen moeite mee!

We kunnen niet zeggen dat we de 8 dagen aan de Costa del Sol stil hebben gezeten, zo maakten we de dag van aankomst al een heerlijke wandeling over de boulevard vlak bij ons hotel, bezochten we verscheidene markten (en dan met recht ‘markten’ want die waren echt enorm), liepen we over de meest beroemde jachthaven van Zuid-Europa, huurden we een auto om de mega mooie berglandschappen te doorkruisen en vervolgens aan te komen in stedelijk walhalla’s als Ronda en Granada, passeerden we smalle wegen met haarspeldbochten die ons naar een prachtig ezeldorp in de berg leidde waar we eveneens ook prachtig uitzicht hadden over de dorpen aan de Spaanse kust en mochten we struinen door de knusse straatjes van Marbella, wat mij gelijk een heel ander beeld schetste van Marbella (maar hierover later meer :)).. Al met al genoeg inspiratie opgedaan en foto’s gemaakt om pagina’s vol te schrijven, maar in dit blog wil ik een globaal beeld schetsen van de te bezoeken dorpen aan de kust tussen San Pedro de Alcantara en Marbella. Vanuit deze omgeving hebben wij diverse activiteiten ondernomen en nog steeds staat er zat op mijn bucketlist om nog een paar weken te vullen in deze prachtige omgeving, want inmiddels ben ik ‘echte’ Spanje fan!

Overal zijn omheiningen, muren en gebouwen bekleedt met de mooiste bloemen.
Vanaf de Boulevard bij Cortijo Blaco heb je prachtig uitzicht over Puerto Banus.
Tussen de bergen zijn overal kleine dorpjes gevestigd.
En ook de markten aan de Costa del Sol mogen niet ontbreken, zo heb je de zaterdagmarkt in Puerto Banus en de dinsdagmarkt in Fuengirola. Beide markten zijn druk bezocht en gevuld met voornamelijk kleding, schoenen, sieraden en tassen.
Mooie stranden met helder blauw water bij Puerto Banus.
Kletsen met oudjes en plaatjes schieten van zonnig San Pedro de Alcantara.
Struinen over de boulevard van Fuengirola..
Ontdek de witte straatjes van de oude binnenstad van Marbella.


Tiptop5:

 1. Breng een bezoek aan Puerto Banus om even de sfeer te proeven van deze luxe jachthaven. Mega boten, sjieke winkels en dure auto’s vormen hier het straatbeeld.
2. Hou je van winkelen en ben je gek op markten, bezoek dan zeker de zaterdagmarkt in Puerto Banus en/of de dinsdagmarkt in Fuengirola.

DSC_0310 3.San Pedro de Alcantara en Marbella zijn dan wel wat kleiner, maar ook deze plaatsen hebben genoeg mooie dingen om eens een ochtend of middagje naar toe te gaan.
 4. Na een paar flinke haarspeldbochten kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Spaanse Costa in ezeldorp Mijas.
 5. Ook grotere steden als Ronda en Granada behoren tot de mogelijkheden die goed te bereizen zijn. Hier naartoe worden diverse excursies georganiseerd, maar het reizen per huurauto, zoals wij hebben gedaan is ook zeker een goede mogelijkheid. De wegen zijn niet akelig druk en je kunt stoppen op zelf uitgekozen uitzichtpunten die je zeker regelmatig zult tegen komen.

 

No Comments

Leave a Reply