♥ Europa Eilanden Roadtrips Spanje

Dagexcursie: eilandtour Tenerife

DSC_0356

Vorig jaar vierde ik een week lang vakantie op het mooie Spaanse eiland Tenerife. Sindsdien ben ik helemaal fan van dit prachtige eiland met haar veelzijdige en ruige natuur. Een week lang genoot ik van de helder blauwe zee, de levendige boulevard en de ruige natuur die ik onder andere middels een dagexcursie heb ontdekt. In deze post zal ik jullie meer vertellen over mijn dagexcursie die ik iedereen die naar Tenerife gaat kan aanraden!

Gedurende onze vakantie verbleef ik samen met mijn moeder in Costa Adeje een prima uitvalsbasis om diverse trips te ondernemen. Een van de eerste dagen wandelden we een hele dag over de kilometers lange boulevard die vlak voor ons hotel startte.  We liepen via Playa de la Américas naar Los Cristianos, waar we vervolgens de bus terug namen naar ons hotel. Gedurende deze tour kwamen we diverse excursiebureautjes tegen langs de boulevard en bij een van deze bureautjes boekten we een dagtour naar o.a. de vulkaan El Teide en het prachtige Masca.

De dag erna zouden we rond 8.00 bij ons hotel worden opgehaald en rond 17.00  weer worden afgeleverd. Voor dag en douw stonden we dus de volgende ochtend naast ons bed, ik zal toegeven … dit ging niet van harte aangezien ik niet zo’n ochtendmens ben. Gelukkig stonden we na het trekken van een sprintje naar de bushalte voor ons hotel, toch echt netjes klaar om rond 8.00 te worden opgehaald. Ach ja.. waren we gelijk goed wakker  🙂 . Het vroege opstaan en het moeten skippen van het goddelijke ontbijt in ons hotel, was gelukkig meer dan de moeite waard! We maakten kennis met onze gids die vloeiend Nederlands, Engels en Spaans sprak en niet veel later begonnen we onze trip naar de  binnenlanden van het zonnige Tenerife.

Stop 1: Vilaflor

Vilaflor is het hoogstgelegen dorp van Spanje en is vooral bekend door haar bronwater uit de Fuente Alta, de aardappelteelt en de ‘speciale’ zeer zoete koffie die wij uiteraard hebben geproefd! Vanuit het door pijnboombossen omgeven dorp, heb je bij helder weer prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. Toen wij er waren, keken we tegen een prachtig wolkendek aan, daar was zeker niets mis mee..!

PicMonkey Collage1

Onderweg reden we over prachtige wegen slingerend door het ruige landschap richting El Teide. Bergachtige landschappen met wegen omhuld door wolkenpartijen die er zo verleidelijk uitzagen dat je er bijna zou willen induiken..  Ik kreeg er niet genoeg van en bleef maar foto’s schieten!

DSC_0268 DSC_0262

Stop 2: Teide National Park

Naar mate we dichter bij de vulkaan El Teide kwamen,  veranderde het landschap. Van een prachtige groene omgeving vol dennen en pijnboombossen, reden we een soort maanlandschap binnen waar diverse kleuren gesteentes en hier en daar een plant onze omgeving decoreerde. Saai? Nee.. helemaal niet! Prachtig om te zien en interessant om te luisteren hoe deze natuurlijk is gevormd naar hoe het nu is.

DSC_0224 DSC_0236

De vulkaan El Teide zelf is 3700 meter hoog en is daarmee ook de hoogste top van Spanje. Toen wij het park bezochten was het stralend weer en was er geen vuiltje aan de lucht bij de vulkaan. In de winter zijn de hoger gelegen gedeeltes uit het park vaak bedekt met een laagje sneeuw en kan het ook flink koud zijn. Zelf raad ik aan wat extra warme kleding mee te nemen tijdens een tour. Het weer op Tenerife kan nogal verschillen per regio. Zo is de kans op regen in het Zuiden stukken lager als in het Noorden. De El Teide wordt dan ook gezien al de natuurlijke grens tussen het natte groene Noorden en het zonnige droge Zuiden.

De hoogste top is het beste begaanbaar met de kabelbaan. Tijdens onze tour was hier helaas geen tijd voor, dus ervaringen hierover kan ik niet delen. Het laatste gedeelte naar de krater kan alleen per voet en onder begeleiding van een gids worden afgelegd. Hiervoor moet je op voorhand al een vergunning hebben aangevraagd (meer info hierover vind je hier). Doe dit ruim op tijd, want het kan maar zo zijn dat El Teide is volgeboekt.
DSC_0204 DSC_0207

Stop 3: mini bergdorpje in de wolken

Onze derde stop brachten we letterlijk door in de wolken. Onder het genot van een glas papayasap (wat blijkbaar de specialiteit was in dit dorp), genoten we even van deze aparte gewaarwording. Schijnbaar bevindt dit dorpje zich een groot deel van de tijd in de wolken.. Best leuk om eens te zien, maar of ik hier zou willen wonen…?

PicMonkey Collage2

Stop 4: Icod de los Vinos

Nog half met ons hoofd in de wolken, reden we even later  richting onze volgende bestemming: Icod de los Vinos. Het pittoreske dorpje Icod de los Vinos staat bekend om haar prachtige drakenbloedboom. Niemand weet hoe oud deze boom precies is, maar men schat tussen de 600-800 jaar.

DSC_0303

Icod de los Vinos was niet alleen de plek waar wij deze bijzondere boom bezochten, maar ook de plek waar we even heerlijk konden genieten van de rust en ruimte van dit stadje en de plek waar we even later de gelegenheid hadden een hapje te eten bij een gezellig restaurantje.

PicMonkey Collage3

Stop 5: Garachico

Vanuit Icod de los Vinos reden we door naar het dorp Garachico. Zelf vond ik het daar op dat moment er benauwd. De zon was aan deze kant van het eiland een stuk minder en bewolking had de overhand.  Garachico ligt aan de voet van een meer dan 500 meter hoge klif. Rond 1700 heeft een vulkaanuitbarsting ervoor gezorgd dat het toen nog zo belangrijke dorp voor export, gedeeltelijk door lava is overspoelt. De haven lag vol met uitgeharde lava, waardoor deze ook niet meer bruikbaar was voor de handelsschepen die vanuit hier producten exporteerden.  Door de lava zijn enkele natuurlijke zwembaden gevormd, waar mensen vandaag de dag dankbaar gebruik van maken. De lavabaden zijn tegenwoordig bekend onder de naam El Caletón.

DSC_0313

Stop 6: Masca

Vanuit Garachico reden we door naar het prachtige Masca. Slingert door de bergpassen met hier en daar een flinke haarspeldbocht en uitzicht op diepe ravijnen, zagen we een klein stipje steeds dichter bij komen en ontplooien tot een waar dorpje omringt door de mooiste bergen, prachtig begroeid met cactussen en palmen.

PicMonkey Collage4

In Masca genoten we van de prachtige groene natuur met perfect te noemen panorama’s.  Mensen die houden van een pittige hike zijn in Masca ook aan het goede adres. Zo gaan er diverse excursies richting de Masca kloof, waarna je na een flink stuk afdalen na een aantal uren bij zee belandt. Bij zee kun je je laten ophalen door een boot die richting Los Gigantes vaart. Een goede conditie, stevige wandelschoenen en een voorraadje water zijn aan te raden voor deze tour.

DSC_0383 - kopie

Na het bezoek aan betoverend Masca, was het tijd om terug te keren naar het zonnige Costa Adeje. Uiteraard moest er onderweg nog een stop worden ingelast op indrukwekkende uitzichtpunten. Nog steeds als ik naar deze foto’s kijk ben ik totaal verliefd op dit prachtige eiland..

DSC_0371

Vanuit Masca reden we terug naar ons hotel, waar we onder het genot van een cocktail even alle indrukken van deze geweldige dag lieten bezinken.. Zeker dat ik nog eens terug ga naar dit bijzonder mooie eiland..

Prijzen en boeken

Wij boekten onze excursie bij Atlantico Excursies en kunnen niets anders zeggen dan dat dit prima geregeld was. De excursies zijn een stuk minder prijzig dan bij onze touroperator, die vrijwel dezelfde excursies aanbood. Zo betaalden wij 30 euro per persoon voor een dagexcursie. De excursie is dan wel exclusief eten, maar je hebt sowieso nog voldoende gelegenheden om ergens onderweg wat te eten voor een redelijke prijs. Zo aten wij in Icod de los Vinos 3 gangen voor 10 euro per persoon.

rondrit

Ben jij ook wel eens naar Tenerife geweest en wat waren jouw indrukken van dit eiland?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

10 Comments

 • Reply
  Nathalie
  10 oktober 2015 at 03:03

  Wauw, wat een mooie foto’s van dat wolkendek! Nooit aan Tenerife gedacht als bestemming, stom eigenlijk! Wist niet dat het zo divers was! Alleen dat dorpje in de wolken…Ik zou er denk ik ook niet kunnen wonen 😉

  • Reply
   Daphne
   17 oktober 2015 at 22:03

   Haha ja dat dorpje word je wel een beetje depri van als je daar altijd zou wonen lijkt mij.! Ik kan je echt aanraden eens naar Tenerife te gaan, het eiland is zeer veelzijdig en ook prachtig qua natuur. Ik ben zelf een weekje geweest en had nog lang niet alles gezien/gedaan, dus er is zeker genoeg te ondernemen voor een leuke vakantie. 🙂

 • Reply
  ivonne
  10 oktober 2015 at 19:48

  Mooie omschrijving van een dagje rond het eiland. Ik deed het lang geleden ook zo (hahaha die drakenboom staat er dus nog steeds) en vond het toen wel jammer dat ik niet op een aantal plekken kon blijven hangen. Het geeft wel een mooi overzicht van wat er allemaal te zien en te beleven is. De Teide vond ik erg mooi en daar zou ik graag nog eens wat meer tijd doorbrengen en wandelen bij (bijvoorbeeld) Masca staat ook nog op de verlanglijst.

  • Reply
   Daphne
   17 oktober 2015 at 22:07

   Haha ja die drakenbloedboom staat er al eventjes 🙂 ..! Masca was echt waanzinnig mooi en de weg er naar toe was ook prachtig ! Ik snap je helemaal, wij maakte bij de Teide een korte stop en zagen gelukkig wel veel doordat je met de bus het park doorkruiste, maar het lijkt mij ook geweldig om daar te wandelen en er meer tijd door te brengen.. Ach hebben we in ieder geval nog eens een reden om weer terug te gaan !

 • Reply
  last minute tenerife
  25 juli 2016 at 10:06

  nice blog! vraagje! Ik wil namelijk zelf ook naar tenerife en als ik al dat landschap zie moet ik gelijk aan enge beestjes denken! kruipen hier ook beestjes die dodelijk zijn of valt dat allemaal wel mee?

  • Reply
   Daphne
   27 juli 2016 at 19:34

   Bedankt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig ‘enge’ beestjes gezien heb. Een avondje zaten we buiten op het terras en kwamen er plots overal kakkerlakken vandaan, daar werden we niet echt heel blij van. Voor de rest kom je wel eens hier en daar een mug of wesp tegen, maar naar mijn weten zijn er geen dodelijke beestjes en kan je er veilig naar toe 🙂 .

 • Reply
  Linda Herfs
  9 augustus 2016 at 14:07

  Leuk dat je deze tour zo hebt beschreven! ik ga over 2 weken naar Tenerife en ik wil heel graag naar Masca maar om daar met een gehuurde auto heen te gaan zie ik niet zo zitten met al die speldenbochten 😉 en om de wandeling te doen ook niet, dus dit zou een prima alternatief zijn. Hoop dat ze vanuit Los Cristianos dit ook zo organiseren 🙂

  • Reply
   Daphne
   11 augustus 2016 at 13:11

   Bedankt Linda! Zeker een aanrader hoor, wij werden gewoon bij ons hotel opgepikt. Wellicht zijn er ook tours die je in Los Christianos oppikken 😉 . Alvast veel plezier!

 • Reply
  Yvonne
  24 april 2017 at 19:37

  Ah, je bent dus inderdaad naar de Teide geweest. 🙂 Leuk! Ongeveer een rondje als dit willen wij ook met de auto gaan maken, door jouw verhalen ben ik inmiddels wel enthousiast geworden!

  • Reply
   Daphne
   13 mei 2017 at 09:04

   Ja zeker doen hoor! Het park is prachtig en goed te berijden met de auto af en toe wel flinke haarspeldbochten en smalle stukken weg maar de uitzichten daarbij echt schitterend !

  Leave a Reply