♥ Europa Portugal

Dagtrip vanuit Lissabon: Sintra & Cabo da Roca #2

DSC_0617

Enkele weken geleden schreef ik een post  over mijn bezoek aan het prachtige Sintra, maar daar bleef het niet bij..! Die dag reisde ik vanuit Sintra naar Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van het Europese vaste land.  Benieuwd naar dit  prachtige stuk Portugal, lees dan vooral verder!

De ‘Farol do Cabo da Roca’ is een typisch herkenningspunt van een prachtig uiterst stukje Europa. Deze in 1772 gebouwde vuurtoren staat trots te schitteren op de rotskaap en heeft inmiddels  legio bezoekers getrokken. Niet alleen de vuurtoren is typerend voor deze  kaap, ook de zogenoemde ‘Carpobrotus edulis’, een kruipende vetplant, kleurt menig rots aan deze bijzondere kaap. Naast een fenomenaal uitzicht, een vuurtoren, een prachtig gekleurde rotsformatie vol met vetplantjes en een wilderige zee waar je van bovenaf op kijkt, bevat deze bijzondere en afgelegen plek ook een souvenirshop en een restaurantje.

DSC_0628

In het hoogseizoen kan de bus naar- en een bezoek aan Cabo da Roca vrij toeristisch en druk zijn, maar toen wij in september deze bestemming bezochten viel dit reuze mee. We hadden genoeg ruimte om te zitten in de bus en te genieten van het uitzicht dat Portugal ons had te bieden. Even werd deze rust verstoord toen we door een dorpje reden waar een opstandige scholier het nodig vond om het zijraam van onze bus stuk te slaan.. We dachten dan ook even dat  ons tripje naar Cabo da Roca daar zou stranden, aangezien we ook een vrij late bus hadden genomen. Maar niets bleek minder waar, nog geen half uur later stond er een vervangende bus klaar en konden we verder reizen naar onze eindbestemming: Cabo da Roca! Goed geregeld daar in Portugal 🙂 ..

DSC_0649 DSC_0659

Ik kon wel uren kijken naar het prachtige en eindeloos lijkende uitzicht. Een heerlijk zonnetje en een briesje door je haren, de perfecte dag !  Dat briesje door je haren is natuurlijk best fijn, maar reikt wel gelijk mijn volgende tip aan 🙂 … Een jas of vest is geen overbodige luxe..!  Ik had mega mazzel met het weer, maar je kunt je vast wel voorstellen dat je daar boven op de rotsen best wat wind vangt, waardoor het dus aardig fris kan zijn.

DSC_0641.

Hoe kom je er vanuit Sintra?

Tegenover het treinstation van Sintra stapten wij vrij gemakkelijk op de bus richting Cabo da Roca. Bus 403 van Scotturb brengt je in ongeveer 45 minuten naar deze rotskaap en daar stap je uit vlak voor de vuurtoren.  Eens in het uur komt er een bus aan die je weer terug kan brengen naar het centrum van Sintra.  Aangezien ik eind van de dag Cabo da Roca bezocht, konden we de zon prachtig zien wegzakken. Rond 19.00 vertrok de laatste bus terug richting het centrum van Sintra, waar we vervolgens weer op de trein stapten richting Lissabon.

Cabo da Rocca

Tjeetje wat een dagje en wat is Portugal mooi..! Bij het zien van deze foto’s, zou je toch spontaan verliefd worden op dit uitzicht..? Zelden zag ik zo’n prachtig schilderachtige rotskaap en ik kan dan ook iedereen aanbevelen een trip te maken naar dit prachtige stukje westkust van Europa!

Ben jij wel eens bij Cabo da Roca geweest en wat zijn jouw ervaringen?

Follow me with Bloglovin

8 Comments

 • Reply
  ivonne
  22 september 2015 at 22:00

  Wowie, ik wil toch echt gelijk in de auto stappen en naar Portugal rijden. Dat ziet er echt goed uit!

  • Reply
   Daphne
   24 september 2015 at 14:21

   Bedankt Ivonne! Ik zeg: zeker doen 🙂 , het is echt waanzinnig mooi!

 • Reply
  Naomi in Wonderland
  24 september 2015 at 13:55

  Oh wauw! Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er ZO mooi uit daar. Ik zie me er al volledig zitten met een boek terwijl de zon ondergaat haha.

  • Reply
   Daphne
   24 september 2015 at 14:24

   Ja haha nou zeker hoor, die kust was net niet echt zo mooi ! Ik kan niet anders zeggen dan : 100% aanrader 🙂 ..!

 • Reply
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  24 september 2015 at 15:58

  Supermooi daar zeg! Ben toen ik 14 was naar Cascais geweest en ook een dagje lissabon en Sintra. Maar ik kan me er echt helemaal niks meer van herinneren. Stom hè? Tijd om een ticket naar Lissabon te boeken denk ik!

  • Reply
   Daphne
   25 september 2015 at 23:12

   Leuk dat je daar ook bent geweest..! Ben je bij je bezoek aan Sintra ook naar Cabo da Roca geweest toen? Zeker een aanrader om nog eens terug te gaan hoor, de uitzichten bij Cabo da Roca zijn echt prachtig en raad ik iedereen aan ..! 🙂

 • Reply
  Jana lieve
  22 januari 2017 at 17:06

  Ik ben heel benieuwd! Ik ga morgen voor het eerst naar Lissabon. We gaan 5 dagen. Ik stuitte op jouw blog en ik heb nu al drie dagen gevuld met jouw tips! Heel erg bedankt!

  • Reply
   Daphne
   23 januari 2017 at 20:16

   Wat leuk Jana, heel veel plezier in Lissabon!!

  Leave a Reply