♥ Europa II Citytrips Portugal

Dagtrip vanuit Lissabon: Sintra & Cabo da Roca #1

    DSC_0554

Een zwak voor Portugal heb ik zeker gekregen na het bezoek aan de sfeervolle stad Lissabon, maar ook zeker na het zien van het pittoreske Sinta met haar prachtige bouwwerken en de weelderige kust van Cabo da Roca.. In een woord: schitterend!  Benieuwd hoe mijn dagtrip vanuit Lissabon er uit zag ? Lees dan vooral verder ! 

Heb je een citytrip naar Lissabon gepland, ga dan zeker een dagje naar deze verrassende bestemming, want het is werkelijk prachtig. Je wordt in dit mooie dorp overspoeld met de mooiste kastelen, paleizen en natuurparken, het was dan ook niet voor niets  het zomerverblijf van de Portugese koningen. Ik bezocht deze stad in combinatie met een bezoek aan Cabo da Roca, wat ervoor zorgde dat ik helaas niet al het moois in Sintra zelf heb kunnen bezoeken, ondanks dit zeker wel de moeite waard is. Een hele dag of zelfs meerdere dag in combinatie met mooie wandelingen kun je zeker wel spenderen in Sintra!

DSC_0562

Kastelen en paleizen

1. Palácio Nacional de Sintra

Midden in het redelijk kleine en pittoreske centrum van Sintra ligt Palácio Nacional de Sintra, te herkennen aan de twee witte flessen aan de bovenzijde van dit in Moorse stijl gebouwde paleis.

sintra

2. Câmara Municipal 

Dit centraal gelegen bouwwerk  is 1900 gebouwd als stadhuis en kan je haast niet missen bij een bezoek aan deze toeristische trekpleister. Het bouwwerk is prachtig en kleurrijk versierd en is echt een aanwinst voor het prachtige Sintra.

DSC_0550

3.Palácio da Pena

Het  kleurrijke paleis Palácio da Pena staat geheel terecht sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van dit paleis zijn verschillende sierlijke bouwstijlen zichtbaar en rond het paleis is een reusachtig park waar je heerlijk in kunt wandelen, daarnaast zijn grote delen van het park ook per bus te bereiken. Vanaf  Castelo dos Mouros kon ik  genieten van een prachtig uitzicht over dit sprookjespaleis.

DSC_0593

4. Castelo dos Mouros

Dit Moorse kasteel dat in de 18e eeuw werd gebouwd, deed mij vrij veel denken aan de Chinese muur. Het kasteel is gelegen op een bergrug en een groot deel van deze kasteelmuur is nog volledig in tact. Vanuit het kasteel heb je prachtig uitzicht over het kasteel Palácio da Pena en de mooie weidse omgeving.

DSC_0568 DSC_0571 DSC_0573

5. Parken

Quinta la Regaleira is een prachtig park met fonteinen. Bijzonder aan dit park is het kapel met ondergrondse crypte en de twee putten die tot negen verdiepingen onder de grond zijn gevestigd, waaraan diverse gangenstelsels zijn gekoppeld.  Ook het prachtige park van Montserrate is zeker de moeite waar, dit park met decoratieve gebouwen bevat zeer mooie botanische tuinen met prachtige beplanting.

DSC_0553

Ticketprijzen

Een bezoek aan Castelo dos Mauros kost een volwassene 8 euro evenals een bezoek aan het park Montserrate. Voor het bezoek aan de tuinen en het Palácio da Pena zelf ben je €14,50 kwijt. Bezoek je alleen het paleis, dan betaal je 7 euro. Tot slot kost je een bezoekje aan Palácio Nacional de Sintra 10 euro. Boek je vooraf online krijg je 5% korting. Boeken kan je hier.

DSC_0551

Vervoer naar en in Sintra

Vanuit Lissabon raad ik aan de trein te nemen naar Sintra. Uiteraard is de auto ook een optie, maar aangezien vooral in het hoogseizoen veel toeristen naar Sintra toe trekken, kan het nogal lastig zijn om je auto te parkeren. Daarnaast stopt de trein vanuit Lissabon midden in het stadscentrum van Sintra, hoef je onderweg niet over te stappen en zijn de kosten van een ticket niet te vergelijken met de prijzen in Nederland. Zo betaal je voor een ticket van Lissabon naar Sintra ongeveer 5 euro. In Lissabon stap je op bij station Rossio dat je in 40 minuten naar het pittoreske plaatsje brengt. Meer informatie over het vervoer binnen Portugal, klik dan hier.

Ben je net als ik maar 1 dag in Sintra, dan raad ik aan een busticket te kopen. Voor 5 euro ben je al in het bezit van een ticket en kun je met bus 434  naar alle hotspots binnen Sintra. Door grote hoogte verschillen kan het wandelen naar Palácio da Pena en Castello dos Mauros veel tijd in beslag nemen en dat is zonde al je zoveel mogelijk wilt zien van Sintra in 1 dagje.

DSC_0552

Deel 2 van mijn dagtrip zal binnenkort online komen, dus nog even geduld!

Ben jij ook wel eens in Sintra geweest en zo ja,  wat waren jouw hoogtepunten van deze indrukwekkende stad?

Follow me with Bloglovin

2 Comments

 • Reply
  Sandra
  25 augustus 2015 at 17:04

  Mooi hè, die Moorse architectuur? Ik vind het in ieder geval prachtig om te zien! Andalusië heeft het ook heel veel, in Málaga, Sevilla en Granada. Echt mooi! Ik ben nog niet in Sintra geweest, maar ook niet in Lissabon, dus dat moet ik dat toch maar eens een keer gaan doen hè haha!

  • Reply
   Daphne
   25 augustus 2015 at 17:31

   Ja, dat is echt zeker een aanrader voor je bucketlist hoor!! Ik ben dol op de Moorse stijl en als je Sevilla en Granada mooi vindt, dan ga je dit ook geweldig vinden. Granada bezocht ik eerder dit jaar en daar ben ik ook helemaal fan van en naar Sevilla wil ik graag nog een keertje terug, daar was ik op een regenachtige middag 2 jaar geleden waardoor ik nog niet alles heb kunnen bewonderen. In Málaga ben ik nog niet geweest, daar moet ik dan nog maar eens naar toe haha !

  Leave a Reply