Duitsland Roadtrips

Duitsland | 5 mooie plekken in de Moezelregio

Moezel

Op amper drie uur rijden van de Nederlandse grens bevindt zich de Moezelregio. Een prachtig stukje Duitsland met mooie burchten en kastelen, kneuterige dorpjes, legio wijngaarden en prachtige natuur. Ik bracht drie dagen door aan de Moezel en zet vandaag 5 mooie plekken op een rij!

1. Cochem

Dit mooie dorpje wat gekenmerkt wordt door de Rijksburcht welke trots boven het dorp uit steekt, is niet te missen. Wandel vanuit het centrum naar het bergslot of struin door de schattige straatjes met winkeltjes om vervolgens bij een van de restaurantjes langs de Moezel een hapje en/of drankje te doen.

2. Burg Eltz

Een van de mooiste burchten van Duitsland ligt vlak bij de Moezel en is binnen een klein half uurtje vanuit Cochem te bereiken. Wij kozen er voor om alleen de buitenkant van de burcht te bekijken en een wandeling te maken. De omgeving is hier namelijk prachtig. Toen wij in oktober een bezoek brachten aan de Moezelregio, waren de herfstkleuren optimaal zichtbaar. Dit is dan ook een goede periode om deze regio te bezoeken.

*Parkeren deden wij bij Wierschem, vanuit hier is er een goed begaanbaar pad beschikbaar en loop in ongeveer 20 minuten naar de burcht. Ook is er vanuit hier een mogelijkheid een shuttle bus te nemen.

3. Brodenbach

Op de terugweg vanuit Burg Eltz brachten wij een bezoek aan het dorp Brodenbach. In dit dorp vind je typisch Duitse vakwerkhuizen, maar staat beter bekend om de wandelingen die er in dit gebied gelopen kunnen worden. Toen wij er waren in oktober was het rustig in het dorp, maar in het voorjaar en zomer zijn hier veel bezoekers van de Ehrbachklamm wandelroute die je naar mooie beekjes en watervalletjes brengt. In de omgeving zijn diverse mooie wandelroutes te vinden.

4. Beilstein

Op ongeveer 15 autominuten van Cochem vind je het pittoreske Beilstein. Omgeven door steile wijnhellingen aan de rand van de Moezel, betreedt je dit met vakwerkhuizen bebouwde dorp. Ookal is het dorp niet echt groot, het is zeker een aanrader om hier een kijkje te nemen. De straatjes zijn knus en fotogeniek en op diverse plekjes vind je leuke restaurantjes en wijnkelders. Daarnaast kan je vanuit het dorp naar Burg-Metternich lopen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de Moezelregio.

5. Koblenz

De tweede dag van ons verblijf in de Moezelregio, regende het helaas flink. We besloten daarom een dagje naar Koblenz te gaan, in de hoop daar leuk te kunnen winkelen en wat te eten en drinken in een leuk restaurantje. Vanuit Cochem rij je in een kleine 45 minuten naar de stad Koblenz. Wij hebben hier een middag doorgebracht en vonden het een gezellige winkelstad met leuke restaurantjes. Omdat het weer slecht was, hebben we verder niet veel andere plekjes buiten het stadscentrum gezien. Naar mijn mening was het stadscentrum leuk en gezellig, maar niet super mooi. Wellicht krijgen we hier een ander beeld van als we op een dag met beter weer zouden gaan. Je kunt bijvoorbeeld met de kabelbaan over de Rijn de oude binnenstad aanschouwen. Ook kan je een bezoekje brengen aan fort Ehrenbreitstein, vanuit het fort heb je uitzicht over de Rijn, Moezel en de oude binnenstad.

Goed te weten:

  • Wij sliepen deze dagen in het dorp bij Zur Alten Weinkelter in Ellenz-Poltersdorf, zeker een aanrader. Het appartement is keurig en ligt centraal;
  • Een tip om lekker ‘Duits’ te eten, ga dan naar Restaurant Mosella Schinkenstube. Het eten smaakte hier goed, het was druk bezocht en zag er gezellig uit. Reserveren op voorhand is wel aan te raden;
  • Wij waren inclusief reistijd drie dagen in de Moezelregio. Dit is voldoende voor een algemeen beeld van de streek al kan ik zeker aanraden om de regio langer te bezoeken. Zo zou je de Geierlay hangbrug kunnen bewandelen, iets dat wij door het slechte weer de tweede dag en door tijdgebrek niet hebben kunnen doen;
  • De bovenstaande plaatsen liggen allemaal vrij dicht bij elkaar, mocht je langer in de regio verblijven zou je de Moezel ook wat meer omlaag kunnen volgen. Hier zijn nog veel meer mooie plaatsen als Trier en Saarburg.

Meer lezen over Duitsland, kijk dan ook eens op mijn Duitsland pagina.

Geen post missen? Volg mij dan via Bloglovin, Pinterest en Instagram

No Comments

Leave a Reply