Frankrijk Roadtrips

Frankrijk| Routes des Crêtes van Cassis naar La Ciotat

Routes des Crêtes

Dat Zuid Frankrijk beschikt over idyllische dorpen, prachtige natuurgebieden en mooie stranden is je vast niet onbekend. Maar ook voor autoroutes met adembenemende vergezichten kan je hier terecht. Afgelopen zomer reden we de Routes des Crêtes, vandaag meer over deze indrukwekkende autoroute.

Het pittoreske Cassis, een bruisende badplaats waar vandaan je makkelijk de nabij geleden Routes des Crêtes kunt bereiken is de plek waar wij deze middag onze trip startten. Onder het genot van een ijsje genoten we in Cassis van de kleurrijke bebouwing en de levendigheid. Toeristen zijn hier in grote aantallen aanwezig en dat is niet voor niets. Cassis staat bekend als een toeristische trekpleister met leuke terrassen, diverse mogelijkheden voor het boeken van een boottrip en het bezoeken van nabij geleden stranden.

Routes des Crêtes

Na de sfeer te hebben geproefd in de gezellige haven van Cassis werd het tijd om onze weg te gaan vervolgen in de richting van La Ciotat, een ruim 14 kilometer verderop liggende badplaats. Om hier te komen zijn er via Google 2 voor de hand liggende routes. Één van deze routes duurt wellicht iets langer, maar daar zal je absoluut geen spijt van krijgen. Deze langs de kust liggende route genaamd: Routes des Crêtes laat je namelijk kennis maken met prachtige uitzichten. Allemaal gelegen langs langs de kliffen van Cap Canaille.

Routes des Cretes
Routes des Cretes

De route staat vanuit Cassis duidelijk aangegeven en al snel reden we omhoog. Aan de rechter zijde van de weg werden we getrakteerd op prachtige uitzichten over een groene oase en de zee. Ondanks het deze periode (midden augustus) flink warm was, kleurde de omgeving prachtig groen.

Routes des Crêtes
Routes des Crêtes

Langs de grillige oranje-bruin kleurige rotsen kan je op sommige plekken flink wat meters de diepte in kijken. Er wordt dan ook beweert dat de ruim 300 meter boven zee uitstijgende kliffen behoren tot een van de hoogste kliffen van Europa.

Routes des Crêtes

Op diverse plekken langs de kustroute stapten we uit om foto’s te maken en te genieten van het overweldigende uitzicht.

Routes des Crêtes
Routes des Crêtes
Routes des Crêtes

Na 1,5 uur kwamen we aan het eind van de Routes des Crêtes. Door de stops die we onderweg hadden gemaakt, waren we langer onderweg. Indien je door zou rijden zonder stops, zou je de hele route kunnen rijden in ongeveer een half uur.

Routes des Crêtes

We arriveerden na het uitrijden van de route in La Ciotat, waar we op een terrasje neerstrijken voor een drankje. Ook La Ciotat ademt sfeer uit, maar is in onze ogen niet te vergelijken met Cassis wat wij zelf een stuk knusser vonden aandoen.

Routes des Crêtes
Routes des Crêtes

Goed te weten:

  • Er worden in Frankrijk meer autoroutes aangeduid met de benaming ‘ Routes des Crêtes´. Zo is er vanaf Sainte Marie aux Mines ook een bijna 90 kilometer lange route richting Mulhouse bekend onder dezelfde benaming;
  • In de omgeving van Cassis en La Ciotat kan je als wandelliefhebber ook je hart op, er zijn namelijk diverse mooie wandelroutes en paden beschikbaar langs de Routes des Crêtes;
  • De Calanques van Cassis zijn zeker een bezoekje waard. Prachtige witte krijtrotsen en helder blauwe baaien zijn met een boot of via een pittige wandelroute bereikbaar;
  • Wij waren net iets te vroeg, maar de uitzichten op de Routes des Crêtes schijnen bij zonsondergang spectaculair te zijn. Heb je de mogelijkheid, neem dan zeker even een kijkje;
  • Bij harde wind wordt deze de route gesloten, check dus altijd even de weersvoorspellingen.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram en  Google+.

No Comments

Leave a Reply