Inspiratie & tips Nederland

Genieten op zijn Deens met het ‘Hygge arrangement’ bij Bilderberg!

Bilderberg Hygge arrangement

Deze winter er even lekker tussenuit en genieten van het koude winterweer in eigen land? Dan zit je bij de hotels van Bilderberg helemaal goed. Deze winter organiseert Bilderberg namelijk in maarliefst 11 Bilderberg hotels het ‘Hygge arrangement’. Benieuwd naar meer over dit warme winterarrangement, ik mocht komen logeren in Hotel De Keizerskroon en vertel in dit artikel meer!

Hotel de Keizerskroon bevindt zich aan de rand van de Apeldoorn. Vlakbij de bossen, midden op de Veluwe vind je dit knusse hotel wat een goede uitvalsbasis is om meer van de regio te ontdekken. Tijdens ons verblijf bij Bilderberg De Keizerskroon ontdekten we de omgeving, maar genoten we ook in het hotel van de faciliteiten die aanwezig zijn.

Het Hygge arrangement

Het Deense ‘Hygge’ wordt omschreven als een vorm van gezelligheid en dat uit zich in de winter door het aansteken van de haard of vuurkorf, een warme kop thee op de bank met een kleedje, het doen van spelletjes, een winterse wandeling of bijvoorbeeld het halen van een frisse neus. Dat alles natuurlijk gedurende het samenzijn met anderen: warmte en gezelligheid!

Bilderberg heeft dit gevoel naar haar hotels gebracht, waardoor er in diverse hotels gedurende jouw verblijf vuurkorfjes met marshmallows te vinden zijn, kan je een bezoek brengen aan de sauna, liggen er spelletjes en tijdschriften klaar en heb je de mogelijkheid om een leuke winterse wandeling vanuit het hotel te maken. Daarnaast is het arrangement inclusief ontbijt, een warme drank naar keuze, krijg je een voordeel voucher voor het restaurant en de bar en ligt er op de kamer een Rituals verwenpakketje voor je klaar.

Hotel de Keizerskroon

Tijdens dit arrangement hebben we overnacht in Hotel De Keizerskroon. Na de renovatie van alle 95 hotelkamers in 2023, slaap je overheerlijk op de luxe boxsprings en is er een royale zithoek waar vandaan je TV (met Chromecast) kunt kijken. Ook vind je er een mooie luxe badkamer met inloopdouche en bij de grotere kamertypes een ligbad. Aan douche- en badproducten hoef je zelf thuis ook niet te denken, het hotel beschikt namelijk over de douche en badproducten van Rituals. Even sporten, de sauna in of een paar baantjes zwemmen, dan zit je ook goed in Bilderberg De Keizerskroon. Het zwembad van het hotel biedt zelfs uitzicht over het nabij gelegen Paleis Het Loo.

Culinair genieten

Blijf je overnachten in Hotel De Keizerskroon, dan heb je ook de mogelijkheid om te dineren met culinaire gastvrijheid. Kingstreet Restaurant serveert een heerlijk diner dat niet alleen goed smaakt, maar ook nog eens mooi opgemaakt wordt geserveerd. Er wordt gekeken naar bijpassende wijnen en indien mogelijk zoveel mogelijk gekookt met producten van lokale leveranciers. Wij hebben tijdens ons verblijf genoten van een 3-gangen verrassingsdiner en een geweldige avond gehad.

De omgeving

Bilderberg De Keizerskroon is gevestigd aan de rand van Apeldoorn. Vanuit het hotel is het vijf minuten lopen naar Paleis het Loo. Zo kan je richting het stallenplein van het Koninklijkhuis lopen. Hier vind je naast rijtuigen, sledes en oude auto’s van de Koninklijke familie ook Grand Café Prins Hendrik Garage, waar je terecht kunt voor een bakje koffie met wat lekkers of een goede lunch.

Stallenplein Het Loo

Ook een bezoek brengen aan het Paleis zelf behoort tot de mogelijkheden. Tickets zijn online verkrijgbaar en bieden toegang tot het paleis, haar tuinen en het paleispark. Alleen een bezoek brengen aan het paleispark is ook mogelijk. Parkeren hiervoor kan gratis bij o.a. parkeerplaats Bosloo (voor de navigatie aan de Pijnboomlaan).

Op zoek naar een andere leuke plek om te wandelen en af te sluiten met koffie of een lekkere lunch, ga dan naar Het Aardhuis. Vanuit dit prachtige plekje starten verschillende wandelroutes met diverse lengtes, het is dus een mooie uitvalsbasis om meer van Kroondomein het Loo te zien.

Ook heeft Apeldoorn naast een uitgestrekte bosrijke omgeving een leuk en levendig centrum met goede horeca, leuke terrassen en gezellige winkels. Je vindt het centrum op ongeveer vijf autominuten rijden van Bilderberg De Keizerskroon.

Tot slot, het Hygge arrangement is een leuk arrangement als je er even lekker tussenuit wilt in eigen land deze winter. Interesse in dit winterse arrangement? Je boekt het Hygge arrangement via de website van Bilderberg, hier zijn tevens nog meer leuke arrangementen te vinden, ideaal voor een gezellig uitstapje in eigen land.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bilderberg Hotels.

No Comments

Leave a Reply