Nederland Reisvideo´s

How to visit: 2 dagen Noordwijk aan Zee! + video

Wat waren we blij toen we begin deze maand weer even op minitrip konden in eigen land en alles ondanks de Coronaperikelen weer even heel normaal leek. Het weer was fantastisch en dus trokken we er lekker op uit om de kust bij Noordwijk te ontdekken. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Dit zijn mijn tips!

Trek eropuit met de fiets

Noordwijk biedt uitgelezen mogelijkheden om er op uit te trekken met de fiets. Gedurende onze trip fietsten wij naar Zandvoort en weer terug, een fietstocht van zo’n 38 kilometer welke je leidt door prachtige duingebieden, langs bunkers en bebossing. Hier en daar vind je onderweg doorgangen naar het strand of vind je fijne plekjes waar je even in alle rust kunt genieten van het mooie duingebied. Een goed plekje daarvoor is uitzichtpunt Kachel Duin. Vanaf dit wat hoger gelegen punt ongeveer 15 minuten fietsen van het centrum van Noordwijk, heb je prachtig uitzicht over de zee en het duingebied.

Noordwijk

Tip! Meer informatie nodig over fiets- en wandelroutes, Noordwijk beschikt ook over een VVV.

Ongeveer op het midden van de fietsroute van Noordwijk naar Zandvoort, kom je langs het Broodthuis, hier kan je even stoppen voor een break. Naast Het Broodthuis, zitten hier nog enkele andere horecagelegenheden en heb je de mogelijkheid hier ook het strand op te lopen.

Na de break bij Het Broodthuis is het nog even flink doortrappen naar Zandvoort. Vooral de laatste duin met tegenwind viel ons even zwaar, het was dus maar goed dat het fietspad zo ongeveer langs de promenade aan zee uitkwam en we daar de mogelijkheid hadden of om het strand op te lopen en een drankje te nemen bij een van de beachbars (waar ik overigens al eens eerder heerlijk heb gegeten bij Hippie Fish) of te gaan voor een bak overheerlijke kibbeling van Kroon. We kozen voor het laatste en hier hadden we overigens ook geen spijt van, met uitzicht over zee zaten we daar perfect!

Tip! Geen zin in een fietstochtje, Noordwijk beschikt ook over een Vespa verhuur. Op veel plekken zie je dan ook mensen rondrijden met deze hippe scooters.

Plof neer bij een van de gezellige beachbars

Inmiddels mogen we weer neerstrijken op de terrassen en gelukkig zit je dan in Noordwijk helemaal goed. Er is een keur aan gezellige beachbars, de een nog hipper dan de ander. Zelf vind ik beachbar Tulum erg gezellig, maar bij Alexander beach kan je ook heerlijk zitten, draaien ze leuke muziek en kan je lekker eten.

Buiten de heerlijke ijskoffie van Van Roon, hebben ze bij Van Roon (anno 2020) ook goed ingespeeld op de Corona maatregelen en kan je bij twee take away balies jouw hapje of drankje voor op het strand bestellen, ideaal toch?!

Tip, drink een ijskoffie bij strandtent van Roon. Heb je de mogelijkheid en laat het weer het toe een ijskoffie te nuttigen, dan raad ik je zeker aan een ijskoffie bij van Roon te bestellen. Ik was direct helemaal weg van deze ijskoffie, waardoor ik op dag twee van ons bezoek uiteraard ben langs gegaan voor een revanche.

Shop till you drop!

Noordwijk beschikt op loopafstand van de zee over een gezellige winkelstraat vol leuke winkels.  Rituals, HEMA, Only, drogisterijen, maar ook een aantal lokale zaken zijn hier gevestigd. Dus heb je gedurende jouw trip iets nodig of is het weer bijvoorbeeld iets minder zal een middagje shoppen zeker zorgen voor het nodige vermaak.

Nieuwsgierig naar meer over Noordwijk, bekijk dan onze video!

Maak een strandwandeling

Hoe fijn is het een frisse neus te halen en langs de branding te lopen. Vanuit Noordwijk aan Zee loopt je gemakkelijk kilometers over het strand, passeer je gezellige beachbars voor een drankje, maar kan je ook de rust opzoeken en genieten van fijne uitzichten. Het is mogelijk om vanuit Noordwijk aan Zee over het strand een vijf kilometer lange wandeltocht te maken naar Katwijk aan Zee. Neem daar plaats voor een drankje, bijvoorbeeld bij het gezellige Zilt en wandel dan weer terug. Een andere mogelijkheid is de bus terug te nemen naar Noordwijk.

Tip! Op zoek naar meer inspiratie voor leuke wandelroutes nabij Noordwijk aan Zee, kijk dan ook eens hier.

Geniet van een kleurrijke zonsondergang

Wanneer je dan toch een nachtje aan het strand vertoeft, vergeet dan absoluut niet bij helder weer een kijkje te nemen aan zee bij zonsondergang. Wanneer het helder is kan je de zon de zee in zien zakken en dat geeft mij persoonlijk altijd een waar vakantiegevoel. Bovendien is het kleurspel in de lucht net voor- en na zonsondergang super fotogeniek voor de fotografie liefhebbers onder ons!

Noordwijk
Noordwijk


Verblijf in het gunstig gelegen Golden Tulip Hotel

Tijdens ons verblijf in Noordwijk aan Zee, sliepen wij in het gunstig gelegen Golden Tulip Hotel aan de gezellige boulevard. Vanuit het hotel loop je zo het strand op, ideaal! Het hotel is net gerenoveerd, de kamers zien er keurig uit en je hebt de mogelijkheid fietsen te huren bij het hotel zelf. Voor 15 euro (per dag) kan je bij het hotel een parkeerkaart kopen, waarmee je jouw auto kunt parkeren bij de nabij gelegen (5 min lopen) supermarkt de Vomar.

Meer inspiratie in eigen land, kijk dan ook eens hier!

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin &  Instagram 

No Comments

Leave a Reply