Citytrips Hotspots &Foodies Nederland

How to visit: Nijmegen in 1 dag!

Nijmegen Vandaag is het weer zo ver en gaat de wel bekende Nijmeegse vierdaagse weer van start. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar van de stad Nijmegen wist ik tot vorige week nog teleurstellend weinig. Het werd tijd dat daar eens verandering in kwam..

We vertrokken zaterdag ochtend rond kwart over negen van huis en de planning was vijf kwartier later in hartje centrum onze auto te parkeren. Gelukkig was dit niet te strak gepland en reden we met ons postduiven instinkt vijf kwartier later de parkeerplaats op die we hadden uitgezocht.

11.00-12.00 Koffie bij het Open Slowcafe
Middels onze navigatie liepen we regelrecht naar de Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nijmegen. Er wordt zelfs gezegd dat deze straat de oudste winkelstraat van heel Nederland is. Huizen zijn hier veelal met kelders onderbouwd en vanuit de Romeinse tijd blijken in sommige huizen zelfs kelders tot vijf lagen diep te zijn gebouwd hebben we ons laten vertellen. De straat staat vol kneuterige pandjes, zoals een historisch bakkertje en overal vind je leuke conceptstores een koffietentjes. Zo ook het Open Slow Café, een hippe koffie- en lunchroom waar ze ook nog eens overheerlijke cheese cake hebben die we niet aan onze neus voorbij konden laten gaan.

 • Open Slowcafe: Lange Hezelstraat 39

Nijmegen

12.00-13.30 Struinen door de historische stad richting het Valkenhofpark en Hunnerpark

Na een koffiebreak was het tijd om de stad te gaan verkennen en een nostalgisch stukje van de stad te ontdekken. We lopen via het historische gedeelte naar het Valkenhofpark. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht over de Waal en de Waal brug. De stad heeft een rijke historie en dat is ook terug te zien in de bunker die zich midden in het park bevindt. In deze bunker kun je middels foto’s en teksten de ervaringen van de bevrijding tijdens de oorlog herbeleven. Nijmegen

Ook de Sint-Nicolaaskapel is de moeite van het bezichtigen waard.  Vanuit het Valkenhof park kan je lopen richting het Hunnerpark en de stadstoren van de Belvedère.

 • Heb je interesse om de Valkenhofbunker te bezoeken, dan kan je elke oneven week op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur terecht. Toegang gratis.
 • De Sint- Nicolaaskapel is vrijwel elke dag geopend (11.00-17.00), behalve op maandag.

Nijmegen Nijmegen Nijmegen Nijmegen Nijmegen

14.00-15.00 Een lunchbreak bij de Yoghurt Barn

Na al het wandelen is het rond een uur of 2 wel tijd voor een lunchbreak. Een broodje is natuurlijk lekker, maar we waren wel enorm benieuwd naar de producten van de Yoghurt Barn. Een uitgebreid assortiment met de lekkerste yoghurt combi’s en zelfs een uitgebreide high tea behoord tot de mogelijkheden.

 • Yoghurt Barn: Lange Hezelstraat 13

Nijmegen

15.00-17.00 Shop till you drop

Uiteraard gaat een dagje sightseeing in Nijmegen gepaard met het struinen door diverse conceptstores en bekende winkelketens. Een keur aan gezellige winkels met een divers assortiment maken de stad extra speels en een ware traktatie voor een gezellig dagje shopplezier.

 • Woonwinkel Het Heydenrijck: Lange Hezelstraat 10
 • Conceptstore Make my Day: Stikke Hezelstraat 65
 • Søstrene Grene: Ziekerstraat 40-44 

Nijmegen

17.00-18.00 Chillen in  het Kronenburgerpark

Aan het eind van de dag ploffen we neer op het grasveld van het Kronenburgerpark. Het weer is heerlijk en daar maken zo te zien veel mensen gebruik van, het park is druk bezocht en overal  zitten groepjes mensen te genieten van de laatste zonnestralen. Wij pakken dit momentje even om te genieten van alle levendigheid om ons heen en te kijken waar we een hapje willen gaan eten. Nijmegen

18.00-21.00 Drankjes en tapas bij Nibbles

Dat plekje vonden we ..! We namen plaats bij Nibbles waar je kunt genieten van een heerlijk tapasmenu. We kregen een uitgebreide tapasmaaltijd geserveerd op de leukste bordjes, inclusief een overheerlijk toetje. Nibbles vind je midden in het centrum van Nijmegen en beschikt buiten een gezellig restaurant waar je mooi kunt binnen zitten om ook een knus terras, ideaal voor de warmere zomerdagen!

 • Nibbles: Ganzenheuvel 1

Nijmegen

Goed te weten:

 • Parkeren doe je voor €7,30 per dag bij Wedren. Lekker goedkoop en op nog geen 5 minuten wandelen van het stadscentrum;
 • De Lange Hezelstraat is de nostalgische straat van Nijmegen waar diverse conceptstores en unieke cafeetjes en lunchrooms zijn gevestigd;
 • Nibbels vind ik zelf een geweldig leuke tapastent, waar je voor een nette prijs heerlijk kunt eten. Zo hadden wij het tapasmenu voor €21,00 per persoon. Je kreeg zoals zij het noemen een standaard menu geserveerd wat divers, goed van smaak en meer dan genoeg was. Zeker een aanrader, ik ga er graag nog eens heen;
 • Zaterdag bevindt zich in hartje centrum altijd een markt met foodproducten, maar ook kleding en accessoires;
 • De stad eenmaal gezien, waag dan eens een kijkje te nemen in de oude Honigfabriek. Deze oude fabriek is omgetoverd tot een creatieve omgeving waarin startende ondernemers hun concept kunnen showen aan de buitenwereld. Vanuit hartje centrum is de Honigfabriek een klein half uurtje lopen;
 • Rond de periode van de de Nijmeegse Vierdaagse hangen er op diverse plekken in de stad lijnen vol met schoenen, dat geeft best een creatief straatbeeld!

Nijmegen

Ben jij wel eens in Nijmegen geweest voor een citytripje?

Meer posts over tripjes in eigen land vind je hier.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

8 Comments

 • Reply
  Rebecca
  20 juli 2017 at 20:17

  Jaaa leuk! Snel weer een keer een nieuwe plek ontdekken! 😀

  • Reply
   Daphne
   21 juli 2017 at 23:51

   Ja zeker, was ook weer super gezellig !! 🙂

 • Reply
  Dominique | dominiquetravels.com
  20 juli 2017 at 22:28

  Ik ben echt dol op posts die gaan over reizen in Nederland! Er zijn zoveel plekken die ik nog graag wil bezoeken, en erg veel informatie is er online niet echt te vinden (niet als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een bezoek aan Bangkok 🙂 ). Ik ben nog niet in Nijmegen geweest, maar des te meer reden om het dus wel een keer te bezoeken, het ziet er prachtig uit!

  • Reply
   Daphne
   22 juli 2017 at 00:03

   Bedankt Dominique ! Zeker een aanrader hoor, ik was er nog nooit geweest maar vond het een super leuk oer Hollands daguitje 🙂 ..!

 • Reply
  Shirley
  22 juli 2017 at 08:43

  Ik ken Nijmegen vooral van de Vierdaagse feesten, wat ik altijd supergezellig vind. De stad buiten die feesten verkennen, lijkt me ook zeker eens leuk om te doen.

  • Reply
   Daphne
   24 juli 2017 at 19:30

   Zeker doen hoor Shirley! Echt een sfeervolle stad ..!

 • Reply
  Marlous
  24 juli 2017 at 15:58

  Wat een leuk verslag! Ik ben opgegroeid in Nijmegen maar woon al 5 jaar in Utrecht, waardoor ik niet meer zo vaak in Nijmegen te vinden ben. Ik spotte in jouw verslag nog wat leuke nieuwe plekjes! Mijn aanvulling voor je verslag: de van welderenstraat zit ook vol leuke adresjes, o.a. lunchroom Sid en Liv (waar ook alles te koop is). Daar heb ik als scholier mijn bijbaantje gehad, dus dat is sowieso een beetje nostalgie 😉

  • Reply
   Daphne
   24 juli 2017 at 19:35

   Bedankt Marloes ! Wat leuk dat jij daar bent opgegroeid, echt een gezellige, sfeervolle stad ! Goede tip ook, ik ben van plan binnenkort nog een keertje te gaan al is het alleen al om leuk te shoppen ! Ik ga dan zeker even kijken bij de Welderenstraat 😉 , goede tip!

  Leave a Reply