Eilanden Nederland Reisvideo´s

How to visit: Schiermonnikoog in 1 dag!

Enige weken geleden bezocht ik op een gure, maar zonnige dag mijn laatste zogenoemde ’tv-tas’ eiland: Schiermonnikoog! We huurden een fiets en fietsten het hele eiland over, vandaag meer over deze relaxte dagtrip.

Relaxed was het namelijk zeker. Schiermonnikoog is qua omvang niet reusachtig groot. Het eiland is ongeveer achttien kilometer lang en er ligt zo´n dertig kilometer aan fietspad. Je kunt het dus makkelijk binnen een dag rondfietsen. Al helemaal als je ervoor kiest een elektrische fiets te huren.

Gezien wij de eerst boot van half tien namen vanuit Lauwersoog en we eind van de middag weer richting het vaste land wilden, kozen wij er voor een elektrische fiets te huren, zodat we ons net iets sneller zouden kunnen verplaatsen over het eiland. Een ideale, maar ook luie optie al zeg ik het zelf. De fietspaden zijn goed begaanbaar en nog geen tien minuten nadat we de veerboot achter ons hadden gelaten, fietsten we door het groene landschap.

Volgens vele bronnen heeft Schiermonnikoog het breedste zandstrand van Europa en toen we hier liepen verbaasde dat mij niets. Nog niet eerder had ik op zo’n breed zandstrand gelopen. Prachtig en ideaal om heerlijk uit te waaien als echte strandliefhebbers.

Na even flink te zijn uitgewaaid, was het tijd om even lekker te lunchen. Dit deden we bij strandpaviljoen de Marlijn, waar je gezellig kunt zitten voor een prima maaltijd.

Na onze break was het tijd om richting de vuurtoren te fietsen en spotten we onderweg nog enkele bunkers. We struinden nog wat over het strand bij de vuurtoren, genoten nog even van natuur, rust en ruimte en besloten toen richting het centrum van Schiermonnikoog te fietsen voor een afsluitend drankje.

Het was zondag en nog geen hoogseizoen, dus het centrum van Schiermonnikoog was alles behalve levendig. Wel waren hier en daar enkele gezellige restaurantjes open waar we konden plaats nemen voor een afsluitend drankje. Rond een uur of vier begaven we ons weer richting de boot die om half vijf zou vertrekken richting Lauwersoog.

Benieuwd naar een impressie van het eiland? Bekijk dan ook eens onze drone video!

Goed te weten:

  • Gezien wij ’s ochtends de eerste boot wilden nemen om 9.30 en wij in het midden van het land wonen, leek het ons het prettigst alvast een overnachting te boeken dichtbij Lauwersoog waar vandaan de boot richting Schiermonnikoog vertrekt. We kozen voor B&B Lauwersstate,een prima B&B dat zich een klein kwartiertje met de auto vanaf de veerdienst bevindt;
  • Het is aan te raden om vooraf online al tickets te kopen voor de overtocht, dit voorkomt dat je bij aankomst lang in de rij staat voor het kopen van een ticket;
  • Voor retourtickets anno 2019 betaal je exclusief voertuigen tussen april en september €16,25. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten;
  • Schiermonnikoog is autovrij, dat betekent dus dat je alles moet doen met de benenwagen of een fiets. Wij huurden bij aankomst direct bij de haven een fiets, gezien het nog geen hoogseizoen was hadden wij hier niet voor gereserveerd. In het hoogseizoen is het aan te raden wel hiervoor te reserveren;
  • Wij huurden voor €20,- p.p.p.d. een elektrische fiets, overige prijzen voor het huren van een fiets bij de veerdienst vind je hier.

Ben jij wel eens op Schiermonnikoog geweest ?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagramen Google+.

No Comments

Leave a Reply