♥ Europa Spanje

Spanje |Mooi wit is niet lelijk: Vejer de la Frontera!

DSC_0536

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dit oogverblindende witte dorp  is gelegen in Andalusië en heeft zijn charme compleet behouden door de tijd heen. Meer weten over deze Andalusische trots? Lees dan vooral verder..!

Door het glooiende landschap reisden we op een woensdagmorgen in onze vakantie naar het witte pareltje van Spanje. Het dorp is tegenwoordig immers een Nationaal monument en uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Spanje! Opmerkelijk is dat het absoluut niet toeristisch is, waardoor je in het dorpje de sfeer en charme optimaal kunt proeven zonder over de hoofden te lopen.

Vejer1 DSC_0545

Vanuit Conil de la Frontera zijn we met de bus ongeveer een half uurtje onderweg, waarbij we het laatste stuk meer de heuvels in rijden. Het dorpje ligt rond de 200 meter boven zeeniveau en dat is ook vanuit het dorp goed zichtbaar. We kijken even later namelijk prachtig over de omliggende groene natuur heen.
We dwalen door de kleine knusse steegjes en zijn getuigen van een typisch Andalusische bruiloft, waarbij iedereen dan ook meer dan zijn of haar best doet er opgedoft uit te zien. Wanneer de prachtig ogende kerk leeg stoomt, worden de kleine straatjes van het dorp dan ook rijkelijk gevuld met de klanken van nette pumps en kinderen met prachtige witte jurken.
We drinken een kopje koffie in een van de smalle straatjes, waarbij de regelmatig even onze benen moet opvouwen om een auto te laten passeren en genieten even later van een prachtig uitzicht, waarbij we niets anders zien dan de in de zon oplichtende witte huisjes van het dorp in de absolute stilte: prachtig!

Vejer

Even later wandelen we langs een kleurrijke fontein, waar een trotse vader foto’s maakt van zijn dochtertje in een mooie witte jurk, waarschijnlijk waren zij ook gasten van de bruiloft die in het hoger gelegen gedeelte van het dorp plaats vond.
2 oude mannetjes genieten van het uitzicht en kletsen honderd uit en verderop vertrekt de bus. Bus ..? Oeps even vergeten dat dat onze bus was.. Tja de volgende bus naar Conil de la Frontera is pas over een paar uur.. Dat laat gelijk weer even zien hoe ‘ niet ‘ toeristisch het hier is. We genieten nog even van de vredige rust die er in het dorp heerst en nemen even later de taxi terug richting ons hotel.

Vejer4

Vervoer

Per bus is Vejer de la Frontera goed te bereiken bijvoorbeeld vanuit Conil de la Frontera zoals wij deden, maar ook vanuit grotere steden zoals bijvoorbeeld het 50 km verderop liggende Cadiz. Houd de bustijden goed in de gaten, vanuit Conil vertrekt er namelijk maar eens in de paar uur een bus. De terugweg maakte wij gebruik van een taxi die ons voor 15 euro terug bracht naar ons hotel in Conil. Kom je met eigen vervoer, kan je de auto prima parkeren aan de rand van het dorp. Van daaruit loop je makkelijk de stad in. Het centrum is vrij compact, dus alles is makkelijk toegankelijk per voet.

Vejer6

Bezienswaardigheden

Het dorp op zich is al een bezienswaardigheid apart met al haar prachtig witte huisjes, groene panorama’s  en smalle straatjes. In het hoger gelegen gedeelte van de stad bevindt zich Castillo de la Vejer de la Frontera, waar vanuit je prachtig uitzicht hebt over de weidse omgeving. Een paar doolhofstraatjes verder naar beneden, bevindt zich Iglesia del Divino Salvador. Deze dorpskerk  heeft echt uitstraling en past perfect tussen de wit gekleurde huisjes van het dorp. Ook de oude stadsmuren zijn typische herkenningspunten van dit gezellige compacte dorp, zij krijgen dan ook de naam Arco de la Puerta Cerrada. Een gezellig drankje kun je prima doen op Plaza de España, dit kleurrijke plein met prachtige fontein is de ontmoetingsplek voor de dorpelingen. Wil je echt in de Spaanse sferen komen of een indruk krijgen van de dorpelingen, ga dan zeker hier naar toe.

DSC_0560 DSC00111

Vejer de la Frontera is zeker een aanrader om een ochtend of middag te bezoeken en even de typisch Spaanse cultuur te proeven in alle rust.

Wat vinden jullie van dit typisch Andalusische dorp?

Meer inspiratie op doen over Spanje, kijk dan hier.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

5 Comments

 • Reply
  Rebecca
  12 november 2015 at 12:07

  Ooo wat mooi! Jeetje ik moet echt winnen met die december kraskalender hahha. Zoveel moois te zien! Dacht dat dit in Griekenland toen ik eerste foto zag, zo’n wit dorpje! Leuk 😀

  • Reply
   Daphne
   12 november 2015 at 18:45

   Hahaha nou die ga ik ook weer aanschaffen hoor, wie weet hebben we geluk dit keer… Kunnen we samen heeeuul veel mooie witten dorpen gaan bezoeken :-). Voorlopig moeten we het even doen met Keulen en Praag.. Maar daar heb ik ook onwijs veel zin in 😀

   • Reply
    Rebecca
    12 november 2015 at 18:55

    Jaaaa heb er ook zin in! Dat wordt in Keulen wel rondlopen met satéprikkers tussen mijn ogen denk HAHA ;P

 • Reply
  Jessica
  20 november 2015 at 22:12

  Wauw wat is Andalusië prachtig zeg! Heb al veel plekken in Spanje gezien, maar jammer genoeg nog niet deze mooie dorpjes 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 november 2015 at 00:28

   Zeker een aanrader hoor, het is er inderdaad echt prachtig 🙂 ..!

  Leave a Reply