Inspiratie & tips Nederland Roadtrips

Nederland | Op roadtrip met een volkswagenbusje!

Roadtrip oldtimer

Op zoek naar een leuke dagtrip in eigen land? Dan is het maken van een roadtrip met een Volkswagenbusje zeker aan te raden. Enkele weken geleden huurde ik via Blauwbusje.nl samen met een vriendin en onze moeders een Volkswagen T2-busje in Dalfsen. Met dit busje hebben we een dagtrip gemaakt, waarbij we een deel van de Sallandroute hebben gereden. Vandaag meer over deze absoluut geslaagde dag!

Een Volkswagenbusje is een knusse en stijlvolle manier om een roadtrip te maken en de regio te verkennen. Na kennis te hebben gemaakt met Marleen van Blauwbusje en de nodige uitleg te hebben gekregen, was het tijd om op pad te gaan. Met een hoop lol en bekijks onderweg, vloog dan ook de tijd voorbij. Daarnaast waren we positief verrast over het comfort van de klassieke bus. Het Volkswagenbusje biedt plek voor 9 personen, dus met zijn viertjes konden we royaal vertoeven.

Rijden in een Volkswagenbusje

Het is even wennen om in een Volkswagenbusje te rijden, een paar keer de motor laten afslaan hoort bij de beginnersstruggles, maar het is zeker de moeite waard en goed te leren ook als je een dagje op pad gaat. Het schakelen en sturen zonder stuurbekrachtiging vergt wat oefening, maar het went snel en is gewoon een hele leuke bezigheid! Door te kiezen voor oldtimer ervaar je de omgeving op een bijzondere manier. Genieten van de vrijheid, stoppen waar je maar wilt, in de winter warme choc mee op pad en zomers een verfrissend drankje of lekkere mand vol picknickspullen.

Onze roadtrip route

Vanuit het ophaalpunt van het Volkswagenbusje in Dalfsen rijd je makkelijk richting een punt waar vandaan je de Sallandroute kunt gaan volgen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen de hele route te rijden dit is mogelijk in een dag, maar als je rustig aan wil doen zoals wij, en meerdere stops wil maken kan je natuurlijk ook gewoon een deel van de route rijden.

De Sallandroute is onderdeel van het Vechtdal. Deze regio ligt langs de rivier de Vecht en omvat een deel van het Sallandse gebied. De omgeving is zeer divers met haar glooiende heuvels, landgoederen, kastelen, knusse dorpjes en zelfs bos en zandverstuiving!

Landgoed Vilsteren

Nadat Marleen van Blauw Busje ons opweg had geholpen, startten we onze route en reden we langs Dalfsen en Kasteel Rechteren richting ons eerste stoppunt van de dag, Landgoed Vilsteren. Landgoed Vilsteren is een uitgestrekt landgoed met prachtige bossen en velden. Een groot gedeelte van het landgoed is opengesteld, hier kan je dan ook mooie wandelingen maken. Het landgoed beschikt over 5 uitgestippelde wandelroutes, welke verschillen van thema en lengte. De routes zijn verkrijgbaar bij het landgoedcentrum. Meer informatie vind je op deze pagina.

Koffie in Ommen

Na onze stop bij Landgoed Vilsteren, was het tijd om door te rijden naar het knusse centrum van Ommen. Hier namen we plaats voor koffie met taart bij Grand café Jipp. Naast een gezellig kerkplein vind je in Ommen ook diverse winkeltjes en is het leuk om hier even rond te struinen voordat je jouw roadtrip met het Volkswagenbusje weer vervolgt.

Nog een leuke tip voor een hapje en drankje in Ommen is Paviljoen Ommen, hier zit je prachtig met uitzicht over de Vecht.

Kasteel Eerde

Een andere mooie stop welke volgde na ons bezoek aan Ommen was Kasteel Eerde, een prachtig kasteel gelegen op een landgoed in Ommen. Het is een van de oudste kastelen van Overijssel. In het parkbos kan je wandelen en ook om het kasteel heen zijn enkele wandelroutes uitgestippeld, een overzicht vind je via deze link. De kasteeltuinen zelf zijn niet vrij toegankelijk.

Balkbrug

Kasteel Eerde was onze laatste stop van de Sallandroute. Hierna weken wij namelijk af van de Sallandroute en maakten wij een stop in Balkbrug. Waar we een bezoekje brachten aan molen de Star. De molen is op zaterdagen geopend van 10.00-16.00 uur. Je kunt hier onder andere terecht voor meel of een vers stukje kaas.

Na het bezoek aan de molen in Balkbrug was het voor ons tijd om langzaamaan weer richting Dalfsen te rijden. Uiteraard namen we de toeristische route, over mooie groene dijkjes en bij Dalfsen over de Vechtdijk langs de Vecht. Een prachtige route terwijl we langzaamaan de zon onder zagen gaan.

Routes vanuit Blauw Busje

Tijdens onze roadtrip met het oldtimerbusje hebben wij zoveel leuke stops gemaakt, dat wij er niet aan zijn toegekomen de hele Sallandroute te rijden. Een goede reden om nog eens terug te gaan, want de omgeving is echt prachtig en de ervaring in een Volkswagenbusje geweldig! De Sallandroute is een diverse route die je door het groene landschap met glooiende heuvels, langs historische stadjes en mooie natuurgebieden leidt. Het huren van een Volkswagenbusje van Blauwbusje voor deze roadtrip, voegt een nostalgische en ook unieke touch toe aan dit roadtripje in eigen land. De gehele Sallandroute vind je overigens in de bus, dus je kunt goed voorbereid op pad! Naast de Sallandroute, vind je in de bus ook een boek met diverse andere mooie routes in de omgeving.

Oldtimer busje Sallandroute

Camperavonturen

Langer op pad? Ook dat is mogelijk bij Blauw Busje! Voor camperavonturen zit je hier namelijk ook op het juiste adres. Zo kan je nog langer genieten van het glooiende landschap gedurende jouw verblijf in Overijssel. Naast een mooie ‘blauwe’ personenbus, beschikt Blauw Busje over 2 mooie oldtimer Volkswagencampers welke ook te boeken zijn via de site van Blauw Busje. Hiermee kan je uiteraard een meerdaagse te gekke roadtrip maken!

Verblijven in de omgeving? Camping De Houtwal is een gezellige camping en biedt mooie staanplaatsen voor de Volkswagenbus. Via Blauw Busje verblijf je hier met korting.

Nog enkele tips voor jouw oldtimer roadtrip:

 • In het busje ligt een boek van Bijzonder Plekje. Niet alleen staat het fotogenieke ‘Blauwe’ busje in dit boek, het boek biedt ook diverse leuke tips in de omgeving om wat extra inspiratie op te doen;
 • Leuke extra tip voor jouw roadtrip, boek vooraf een picknickmand gevuld met lekkers bij Blauw Busje. Zo geniet je waar je maar wilt van een welverdiende break;
 • In Dalfsen kan je leuk koffie drinken of gezellig lunchen bij Grand Café De Fabriek aan de Vecht;
 • Een andere leuke tip op een steenworp afstand van Blauw Busje is De Kas van Kaat.

Meer weten over het boeken van zo’n tof tripje in eigen land? Op de site van Blauwbusje.nl vind je meer informatie en de mogelijkheid om een van deze drie geweldige busjes te huren.

Meer inspiratie voor uitjes in eigen land, kijk dan ook eens op mijn Nederlandpagina!

1 Comment

 • Reply
  Media Groep Friesland
  26 juni 2023 at 03:51

  Nederland blijft een prachtig land om gewoon eens op een road trip te gaan inderdaad (vooral in Friesland(!)). Nergens voor nodig om de halve wereld af te reizen als je Nederland nog niet hebt gezien.

 • Leave a Reply