Duitsland Hotspots &Foodies Inspiratie & tips

Duitsland | Shoppen met het optimale kerstgevoel in Oberhausen!

Oberhausen in kerstsferen

Inmiddels is het voor mij een traditie om eens in het jaar vlak voor de kerst een dagje door te brengen in het Duitse Oberhausen. Wat mij betreft de ultieme gelegenheid om op rijafstand van Nederland een gezellige kerstmarkt te combineren met het scoren van een nieuwe outfit voor de kerst in het hippe winkelcentrum. In combinatie met een flink aanbod aan winkels, een gezellige kerstmarkt om de hoek en een hoop gezelligheid de perfecte dagtrip over de grens!

CentrO

Oberhausen beschikt over een waar winkelwalhalla, genaamd CentrO. Ruim 200 winkels en horecagelegenheden zijn in dit modern opgezette winkelcentrum aanwezig. Van budgetwinkels tot aan dure bekende merkzaken, het aanbod is compleet. Wie tussen het winkelen door even de maag wil vullen, kan zich helemaal rond eten op het grote overdekte plein waaraan tientallen eetstalletjes zijn gevestigd. Van bekende ketens als KFC en de MC tot aan een kebabtent, voor ieder wat wils!

Oberhausen kerstsferen

CentrO is normaal al een lust voor iedere shopfanaat onder ons, laat staan tijdens de feestdagen! In deze periode wordt namelijk het hele winkelcentrum omgetoverd in winterwonderland. Op het eetplein staat een reusachtige kerstboom gevuld met honderden kerstballen, aan het plafond zijn mooie sierlijke  guirlandes bevestigd met gezellige lichtjes en ook in de winkels zie je hier en daar de nodige versiersels voorbij komen. Kortom het kerstgevoel komt weer even helemaal los in deze decemberdagen!

Oberhausen kerstsferen

Kerstmarkt

Even toe aan een frisse neus? Dan kun je je net buiten het winkelcentrum vergapen aan ruim 150 kerststalletjes! Van ‘Bratwurst’ van 0,5 meter tot aan decoratieve kerstspulletjes voor in huis, alles kun je hier vinden.

Aan de buitenzijde van CentrO zijn diverse leuke restaurantjes gevestigd met uitzicht op de straat vol sfeervolle kerststalletjes! Onder het genot van een heerlijke ‘ Apfelstrüdel mit sahne’ , kun je daar op de gezellig gevulde terrasjes onder de terrasverwarmers even bijkomen van het winkelen en het afstruinen van de kerstmarkt.

Oberhausen kerst

Goed om te weten!

 • De kerstmarkt bij winkelcentrum CentrO vindt plaats van 17 november tot en met 23 december (2023) en is elke dag geopend van 11.00-21.00. Op zaterdag is de markt een uurtje eerder geopend en zondag gaat de kerstmarkt altijd een uurtje eerder dicht.
 • Een groot bijkomend voordeel voor de mensen die met de auto naar CentrO gaan: het parkeren kan in de parkeergarage voor de deur en is bovendien gratis!
 • Niet alleen bij CentrO is een gezellige kerstmarkt, maar ook in de zogenoemde ‘Altstadt’ wordt kerst gevierd middels een gezellige, maar net wat kleinere kerstmarkt dan bij CentrO.
 • Vanuit Utrecht rij je in ongeveer 1 uur en 45 minuten naar CentrO, wat voor velen onder ons goed te bereizen is voor een dagje. Uiteraard is het ook goed te combineren met een weekendtrip, waarbij je Oberhausen kunt combineren met Keulen of Münster.
 • Meer informatie, kijk dan ook eens op de site van CentrO.

Meer lezen over Duitsland, kijk dan ook eens op mijn Duitsland pagina.

Geen post missen? Volg mij dan via Bloglovin, Pinterest en Instagram

2 Comments

 • Reply
  Rebecca
  28 december 2015 at 21:02

  Wat leuk zeg, dat doet me denken aan de kerstsfeer vorig jaar in Londen. Wel ultieme manier om in de kerstsferen te komen! Nu ben ik ook wel benieuwd naar je nieuw gescoorde kerstoutfit haha 😉

  • Reply
   Daphne
   1 januari 2016 at 21:57

   Haha Thanks Rebec ! Nou dat zal ik binnenkort dan maar eens showen 🙂 …

  Leave a Reply