♥ Europa Slovenië

Op een Lipizzaner door de Sloveense bergen!

image

Vorig jaar september maakte ik een super gave roadtrip door Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Slovenië, was mijn rit te paard door de prachtige Sloveense bergen. Wat een prachtige natuur en een geweldige rit.!

Ik verbleef gedurende mijn bezoek aan Slovenië op camping Bled aan het Bledmeer. Een prima accommodatie met voldoende activiteiten in de omgeving. Bij de ingang van de camping was mijn oog al gevallen op de advertentie die er hing, waarbij onder begeleiding van een gids tochten te paard werden georganiseerd. Aangezien mijn grote hobby paardrijden is, was ik uiteraard gelijk enthousiast. Bij de receptie boekte ik even later een 2 uur durende rit en de volgende ochtend werd ik rond 9.00 opgehaald door de mensen van de stalling bij onze camping (hoe luxe 🙂 ).Blijkbaar was ik de enige persoon die deze dag had gereserveerd voor een rit, dat werd dus een rit onder begeleiding van een privé gids.. Nog beter!

Een kwartiertje later kwamen we aan bij de midden in de bergen gelegen stalling. Ik maakte kennis met mijn grote vriend voor de komende 2 uur: een parmantige, kleine en vriendelijk ogende Lipizzaner. Na een poetsbeurt en het opzadelen waren we zo ver en konden we vertrekken.

 Een vriendelijke dame begeleidde de rit en we kletsten uiteraard in het Engels honderd uit over de temperamentvolle paardjes, de Sloveense cultuur en natuurlijk over de prachtige omgeving, want wat is het mooi! De langdurige regenval had er wel voor gezorgd dat hier en daar het bos wat schade had opgelopen, waardoor we soms zigzaggend tussen de bomen door, de steile hellingen moesten afrijden.. De paarden passeerden deze stukken alsof ze niets anders gewend waren. Waar ik af en toe even moest slikken, stapten zij zeer behendig over de omgevallen bomen en trotseerden zij de steile hellingen.

image

Buiten de stappende stukken om waarin ik veel te weten kwam over het lipizzaner ras, de prachtige Sloveense natuur en de cultuur van Slovenië, draafden we over verharde paden en galoppeerden we door weidse weides. Uiteraard was er ook even de mogelijkheid te stoppen voor een paar fotootjes en te genieten van het fenomenale uitzicht over het Bledmeer en de bergen.

image

Na ruim 2 uur, arriveerden we weer bij de stalling en zadelden we de paardjes af. Ik kijk terug op een super leuke ochtend, waarin ik enorm heb genoten van de rit en de geweldige natuur van Slovenië.

Reserveren en kosten

Vanuit Camping Bled kun je bij de balie reserveren voor een tour te paard. De camping belt dan gelijk voor je en je kunt dan ook gelijk afstemmen welk tijdstip jou schikt. Er viel te kiezen uit een 2 uur en een 4 uur durende rit. Zelf koos ik voor de 2 uur durende optie en was ik inclusief ophalen 45 euro kwijt.

Ben je dus gek van paarden of houd je wel van een avontuurtje en wil je graag de Sloveense natuur op een andere manier ontdekken ? Dan is dit zeker een gave ervaring die ik je zeker kan aanraden!

Heb jij wel eens een tocht te paard gemaakt in het buitenland?

Follow me with Bloglovin

14 Comments

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  19 september 2015 at 14:06

  Ik ben dus niet zo gek op paarden, maar heb me in Nieuw-Zeeland wel over laten halen voor een ritje. En eigenlijk vond ik het verrassend leuk. Zou het nog wel eens willen doen en in Slovenië lijkt me zo te zien helemaal niet verkeerd.

  • Reply
   Daphne
   20 september 2015 at 16:47

   Wauw wat gaaf dat je in Nieuw-Zeeland hebt paardgereden! Ga je daar ook nog een post over schrijven?
   In Slovenië kun je inderdaad ook echt prachtig paardrijden, wat dat betreft echt een aanrader !

 • Reply
  Vincent
  21 september 2015 at 23:37

  Een lipizzaner. Weer een mooi woord geleerd vandaag. Overigens net als Anita ooit in Nieuw-Zeeland op een paard gezeten. Was gelijk de enige keer paardenrit, terwijl het wel goed is bevallen 😀

  • Reply
   Daphne
   22 september 2015 at 17:20

   Leuk Vincent! Mocht je daar ooit een artikel over schrijven, ben ik enorm benieuwd.! Lijkt me een geweldige ervaring 🙂 .!

 • Reply
  Henriette
  22 september 2015 at 20:06

  Gaaf dat jij daar hebt gereden Daphne! Ziet er wel wat vetter uit met die uitzichten dan waar ik heb gereden;)

  • Reply
   Daphne
   24 september 2015 at 14:09

   Bedankt Henriëtte, was inderdaad heel erg mooi daar boven in de bergen. Een goede reden om nog eens terug te gaan.. ! 🙂

 • Reply
  Marcella
  22 september 2015 at 21:38

  Ik heb nog nooit paard gereden, maar het lijkt me wel onwijs leuk & mooi om te doen! Wat een onwijs gave omgeving voor een rit zeg, prachtige foto’s!

  • Reply
   Daphne
   24 september 2015 at 14:11

   Vooral doen zou ik zeggen! De omgeving was echt prachtig en ook voor beginners waren de ritten geschikt, het tempo wordt dan gewoon wat aangepast. 🙂

 • Reply
  Lizette
  23 september 2015 at 08:51

  Wat ontzettend gaaf en bijzonder! En cool om daar ook van je hobby te genieten. (Hobbies, reizen en paarden 😉 ) Ik rij incidenteel op reis paard. Zou het dan denk je ook mogelijk zijn om zo’n tocht te maken?

  • Reply
   Daphne
   24 september 2015 at 14:19

   Bedankt Lizette :-). Zeker is dat mogelijk hoor ! Bij de meeste stallen hebben ze altijd wel paarden staan die geschikt zijn voor beginners. Daarnaast passen ze dan vaak het tempo van de rit aan, dus dan is het voor beginners heel goed te doen. De rit die ik in Slovenië heb gemaakt werd aangepast aan je vaardigheden, als je wilde stappen was het goed en als je aangaf een stuk te willen galopperen was dat ook mogelijk. Zeker een gebied waar je een mooie tocht kan maken, ook als beginner!

 • Reply
  Sigrid | My Travel Secret
  27 september 2015 at 20:28

  Ik was in juni nog in Slovenië….zo mooi! Helaas niet paardgereden, moet ook eerlijk bekennen dat ik daar niet eens aan heb gedacht, terwijl ik wel kan rijden. Als ik jouw verhaal lees en foto’s zie, heb ik spontaan spijt!! Als kind MOEST ik paardrijden tijdens de vakantie. Was er niks in de buurt, dan was ik niet te genieten. De laatste keer dat ik tijdens een reis reed, nam ik mijn vriend, die amper ervaring heeft, mee. We waren in de Dominicaanse republiek en ik kan je zeggen….het was levensgevaarlijk!! Vanuit het niets in volle galop met heel de groep. Ik hem maar instructies geven “houd het zadel vast, hakken omlaag en op je kont blijven zitten” Ik kneep hem echt. Was echt zo onverantwoord.

  • Reply
   Daphne
   27 september 2015 at 23:20

   Leuk dat jij ook al op meerdere plekken op de wereld hebt paardgereden 🙂 ! Wel jammer dat ze er in de Dominicaanse Republiek zo onverantwoord mee omgingen, het kan juist zo tof zijn ook voor beginners! Durft je vriend nu nog wel op het paard te zitten ?

 • Reply
  Jessica
  29 september 2015 at 14:30

  Wauw dat groene gras! Ik dacht dat ik paardrijden helemaal niet zo leuk vond, totdat ik hier in Colombia me aan een tochtje waagde. Echt ontzettend gaaf en hoewel ik weinig ervaring heb schijn ik het blijkbaar best oké te doen (ik blijf er in ieder geval een paar uur op zitten zonder te vallen en kan zelfs in draf wat foto’s maken) ;p

  • Reply
   Daphne
   30 september 2015 at 13:03

   Haha ja meestal zorgen ze voor beginners gelukkig wel voor brave beestjes, dat moet natuurlijk ook wel 🙂 .! Wat gaaf dat jij in Colombia hebt gereden, lijkt me echt schitterend daar!

  Leave a Reply