♥ Europa Italië

Portofino: kleurrijke pracht aan de Italiaanse Rivièra

image

Deze maand is het alweer 3 jaar geleden dat ik deze zogeheten parel aan de Italiaanse Rivièra bezocht, maar nog altijd zit deze kleurrijke havenplaats vers in mijn geheugen. Dit is zeker niet voor niets, want Portofino is..

Het dorp dat vanuit prachtig Santa Margherita te bereiken is per boot, varend langs de prachtige Italiaanse Rivièra..

DSC_0827 DSC_0835

Het dorp waaraan geen fotoshopprogramma te pas hoeft te komen om eventuele kleuren op te halen, omdat bijna alles even mooi en kleurvol de zon tegemoet straalt.

DSC_0858

Het dorp waar  boten die per exemplaar bijna een complete haven vullen aanmeren..

DSC_0856 DSC_0863

Het dorp waar salamanders vrolijk voor je voeten langs schieten bij het betreden van de looppaden.

DSC_0883

Het dorp van knusse baaitjes met helder water ..

DSC_0876

Het dorp waar toerisme de overhand heeft, maar je tegelijkertijd heerlijk kunt genieten van stilte, rust  en een fenomenaal uitzicht ..

DSC_0864

Het dorp dat op een schiereiland dat van oorsprong een natuurpark is, is gevestigd. Dit verklaard gelijk de rust die er in velen gedeeltes van het dorp heerst.

DSC_0892

Het dorp van uitersten, waar groot niet groot genoeg kan zijn en klein.. Tja volgens mij hoef ik daarop niets meer toe te lichten bij het zien van de onderstaande foto…

DSC_0862

Het dorp waar Silvio Berlusconi zijn buitenverblijf schijnt te hebben, waar ..?!  Ergens daar op de berg? Geen idee..

DSC_0857

Kortom, mijn bezoek aan Portofino was meer dan de moeite waard. De kleurrijke pastelkleurige huizen stralen je van ver al tegemoet, het uitzicht vanuit het natuurpark over zee is fantastisch en het contrast tussen ruimte, rust en de drukte heb ik als zeer prettig ervaren.

Hoe kom je er?

Wij kozen er voor om met het openbaar vervoer naar Portofino te reizen, omdat in het hoogseizoen de parkeergelegenheid minimaal is vanwege de drukte. Mocht je wel met de auto gaan is er een parkeergarage gelegen op de Piazza della Liberta.

Wij kozen er voor om met de trein langs de kust naar Santa Margherita te reizen en van daaruit de boot te pakken naar het schiereiland. Santa Margherita zelf is een gezellige plaats met een keur aan winkels, daarnaast is een  boottocht langs de Italiaanse kust  een lust voor het oog 🙂 .  Santa Margherita is ook per bus bereikbaar, zo vertrekt er vanuit Rapallo iedere 20 minuten een bus naar Santa Margherita. Voor meer informatie hier.

portofino1

Mijn tiptop 4:

1. Via steile trappen kun je terecht komen bij Castello Brown. Het kasteel zelf is niet heel groot, maar het uitzicht vanuit het kasteel is wel groots.. Prachtig! Toegang bedraag €5,- per persoon.
2. Erg budgetproof is Portofino niet, mocht je dus een budgettrip naar Portofino overwegen, zorg dan zelf voor voldoende eten en drinken.
3. Openbaar vervoer of auto? Ik zou zeker kiezen voor de optie trein en boot, vooral als je in het hoogseizoen gaat. Het reizen per trein verliep prettig en hele stukken reed je pal langs de kust wat zorgde voor waanzinnig mooie uitzichten. Daarnaast is de boottocht niet al te lang en kun je optimaal genieten van al het moois langs de Italiaanse bloemen Rivièra.
4. Iets wat ik niet heb gedaan, maar jij zeker moet overwegen: het huren van een motorboot(je) met schipper in de haven van Portofino. Zo kan je vlak bij San Fruttuoso een oud standbeeld van Jezus onder water zien staan. Een ‘must see’ volgens diverse reizigers en reisgidsen.

 Heb jij Portofino wel eens bezocht en zo ja, hoe heb jij Portofino beleefd?

Follow me with Bloglovin

2 Comments

 • Reply
  Vincent
  10 september 2015 at 00:09

  Dit staat zeker nog op mijn lijstje. Had je trouwens last van de drukte in de zomer of is dit ook prima in het hoogseizoen te bezoeken?

  • Reply
   Daphne
   10 september 2015 at 13:06

   Zeker een aanrader hoor 🙂 ! Ik was er in augustus, dus echt volop in het hoogseizoen en vond de drukte wel meevallen. De boot vanaf Santa Margherita was redelijk vol, maar we hadden nog gewoon plek om te zitten en bij aankomst in het hart van het dorp was het vrij druk, maar liep je naar hogere gelegen gedeeltes was het rustig en liepen we hele stukken waar we amper iemand tegen kwamen.

  Leave a Reply