Cyprus Eilanden Reisvideo´s

Reisvideo verrassend mooi Cyprus!

Eind mei was het tijd voor zon, zee, strand en een beetje meer… Roadtrippen door niemandsland, maar ook naar de mooiste stranden, verrassende plekjes ontdekken, neerploffen bij de leukste hotspots voor een drankje, maar tussendoor ook even helemaal niets hoeven. Tien dagen lang genoten we optimaal van alles wat dit fijne eiland te bieden heeft.. Vandaag neem ik jullie middels onze dronevideo mee naar het prachtige Cyprus!

Deze tien dagen lieten wij ons onderdompelen in Cypriotische sferen. Cyprus is niet alleen een bestemming voor een zonnige strandvakantie. Ik raad dan ook zeker aan om tijdens je trip naar dit relatief grote eiland een auto te huren en zelf te ontdekken van Cyprus te bieden heeft. Zelf verbleven wij in het Griekse gedeelte van Cyprus en hebben wij deze vakantie niet de grens tussen het Griekse- en Turkse gedeelte gepasseerd gezien wij ons verblijf vrij ver richting het Zuiden hadden geboekt. Het was daardoor ruim 2,5 uur rijden om de grens naar het Turkse deel te passeren. Dit was overigens geen issue, gezien er in het zuiden voldoende te doen is om op een relaxte manier (combi strand/ roadtrippen) tien dagen lang jezelf te vermaken.

Eenzame wegen met geweldige views

Een van de eerste dagen reisden wij naar het Akamas Schiereiland om wat meer van de natuur van Cyprus te zien, maar ook te zwemmen bij Lara Beach South. Op het Akamas Schiereiland zijn niet alle wegen verhard, houdt hier rekening mee tijdens een bezoek aan dit schiereiland. Voor normale auto’s zijn sommige wegen moeilijk tot niet begaanbaar. Grote delen van het schiereiland voelde het voor ons of wij in niemandsland waren. De prachtige uitzichten over het bergachtige landschap met op de achtergrond de zee, waren vrijwel de hele route dwars over het schiereiland het enige wat wij zagen. Hier en daar passeerden we enkele vrij primitieve huizen, ver van de bewoonde wereld. Mensen die daar wonen zijn voor een ritje naar de supermarkt toch vrij veel tijd kwijt, schatten we.

Combineer stad en natuur

Zelf vonden wij het leuk om natuurtripjes af te wisselen met het bezoeken van steden en dorpen. Goede mogelijkheden hiervoor zijn bijvoorbeeld de grotere plaatsen Limassol en Paphos, waarbij de laatste een levendige boulevard heeft vol terrasjes en winkeltjes waar je je prima een middag of avond kunt vermaken.

Ook de binnenlanden mogen zeker niet ontbreken wil je meer van het eiland zien. Zo kan je in het binnenland tussen Paphos en Limassol diverse watervallen spotten en kennis maken met het authentieke dorpje Omodos.

Ontdek de mooiste baaien

Meer zien van de kustlijn deden wij door het huren van een bootje. De hele dag lang waren we op zee en bezochten de meest helder blauwe baaien, om vervolgens van onze boot in het water te jumpen en het onderwaterleven middels een snorkelset te bewonderen. Het ultieme vakantiegevoel toch?!

Bekijk onze video:
Tot slot

Wij vonden Cyprus een fijne bestemming om even lekker tot rust te komen zonder overlopen te worden door het massatoerisme. Het eiland heeft daarnaast voldoende te bieden aan leuke dagtrips en was voor ons dan ook de perfecte combi tussen relaxen en ontdekken!

Ben jij wel eens op Cyprus geweest en wat waren jouw ervaringen?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagramen Google+.

No Comments

Leave a Reply