Eilanden Portugal Reisvideo´s

Reisvideo: zo mooi is Madeira!

Madeira

Op zoek naar een bestemming waar het altijd lente is, waar de temperatuur het grootste gedeelte van het jaar gewoon aangenaam is, de natuur indrukwekkend mooi groen blijft en de uitzichten overweldigend en daarnaast ook divers zijn, dan zit je op Madeira goed! Watervallen, bergen, zee, groene oases, dolfijnen en een gezellige hoofdstad, Madeira heeft het allemaal! En dat op nog geen 4 uur vliegen vanuit Nederland!

De eeuwige lente en de mooiste natuur

Het milde lenteklimaat maakt dat Madeira verrassend groen is het hele jaar door. In het voorjaar kan je hier dan ook de mooiste bloemen spotten en wordt het eiland ook niet voor niets met enige regelmaat omschreven als het bloemeneiland. Gedurende onze 10 daagse trip hebben we ons geen moment hoeven te vervelen. We maakten kennis met prachtige wandelroutes (Levada’s) en liepen over de Pico do Areiro met geweldige panorama’s, soms zelfs letterlijk met onze hoofden in de wolken. Ben jij een echte wandelfan, dan zit je op Madeira dus helemaal goed.

Compact maar enorm divers

In de tien dagen dat wij met onze huurauto het eiland ontdekten, hebben we ons geen moment verveeld. Er is met recht genoeg te zien en te beleven om tien dagen lang nieuwe en vooral ook indrukwekkende dingen te zien. Zo zijn de uitzichten bij de Balcões en Pico do Arieiro verbluffend mooi, maar is een wandeling op het schiereiland Ponta de São Lourenço of dineren met een fantastisch uitzicht bij Quinta do Furão ook zeker een aanrader. O en had ik al verteld dat je hier geweldig goed dolfijnen kan spotten?

De gezellige hoofdstad Funchal

Naast de prachtige wandelroutes en diverse natuur, kan je je ook goed vermaken in de hoofdstad. Maak kennis met de eeuwen oude traditie waarbij je met een tobogan van de Monte af roetsjt, slenter over de de boulevard en sluit af met een diner bij een van de vele gezellige eettentjes aan Rue de Santa Maria.

Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen over dit pareltje in de Atlantische oceaan, maar voor nu neem ik jullie graag mee op reis middels onze reisvideo!

Bekijk onze video:

Fotofabriek

Bij thuiskomst vind ik het altijd leuk om een mooie tastbare herinnering van mijn reis te maken in de vorm van een fotoboek. Ook van mijn reis naar Madeira maakte ik een boek, dat deed ik via Fotofabriek. Niet alleen kan je hier mooie, kwalitatief goede fotoboeken met snelle levering laten maken, ook hebben zij een ruim assortiment aan wanddecoratie als foto’s op canvas.

Tot slot, Madeira heeft in meerdere opzichten mijn hart gestolen. Niet vaak heb ik de behoefte om nog eens terug te keren naar een bestemming, maar naar dit mooie, diverse eiland hoop ik zeker nog eens terug te keren!

Benieuwd naar meer eilandinspiratie, klik dan hier.

Op zoek naar meer mooie plekjes op Madeira, bekijk dan ook eens de site van Wanderlustig.nl. Zij hebben meerdere artikelen geschreven over dit prachtige eiland.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagramen Google+.

No Comments

Leave a Reply