Eilanden Spanje

Spanje| de schilderachtige vissershaven van Cala Figuera op Mallorca

Cala Figuera

Op zoek naar een fotogenieke bestemming op het zonovergoten Mallorca waar toerisme nog niet de overhand heeft en waar je het typisch Mallorcaanse leven nog kunt beleven? Breng dan een bezoek aan de Y-vormige baai van Cala Figuera. Deze bestemming is zeker een ‘must visit’ als je in de omgeving van Cala d’ Or verblijft en de beschikking hebt over een huurauto. Benieuwd geworden,  in deze post deel ik meer!

Cala Figuera is een traditioneel vissersdorp op Mallorca dat door de jaren heen haar charme heeft behouden. Dit komt voornamelijk doordat het nog niet wordt overspoelt door toeristen en het er gewoon gezellig druk is. Grote hotelketens vind je hier niet en een goede verbinding met het openbaar vervoer is er niet. Hierdoor is het voor veel mensen moeilijk te bereiken en wordt het voornamelijk bezocht door mensen die de beschikking hebben over een (huur)auto. Vanuit de toeristische trekpleister Cala d’ Or, wat tijdens onze reis onze verblijfplaats was, reden wij in een kleine 25 minuten naar het dorp. Parkeren deden wij bij aankomst bovenin het dorp bij de parkeerplaatsen langs de straat. Vanaf daar loop je binnen 5 tot 10 minuten naar beneden. Hier bevindt zich de baai van Cala Figuera. 

Cala Figuera
Cala Figuera

Horeca in Cala Figuera

Buiten een aantal gezellige (vis)restaurantjes om, waar je overigens ook heerlijk kunt lunchen met prachtig zicht over de baai vind je ook een aantal shops. Zelf gingen wij lunchen bij Restaurante Pizzeria Es Port. Met een beetje mazzel kan je een plekje bemachtigen langs de rand van de baai, het uitzicht over de baai van Cala Figuera is daar prachtig.

Tip: bewandel de fotoroute langs de baai en kom langs de meest fotogenieke plekjes!

Cala Figuera
Cala Figuera

Wandel de fotoroute langs de baai

De baai zelf ligt vol oude vissersbootjes, een groot deel van de plaatselijke bevolking gaat nog de zee op en leeft dus van de visvangst. Typerend voor de baai zijn de kleurrijke visnetten die je overal langs de waterrand ziet liggen. Zeker een must do tijdens jouw bezoek aan Cala Figuera, is het maken van een wandeling langs de baai. De prachtig wit geschilderde huizen die praktisch aan het water staan vormen samen met de authentieke vissersbootjes een fotogeniek beeld wat mooi is om te bezichtigen. Ook vind je op 15 verschillende punten langs de baai bordjes met foto’s die aangeven hoe vroeger het uitzicht eruit zag vanaf het punt waar jij je op dat moment bevindt. 

Meer Mallorca? Kijk dan ook eens naar de dorpenroutes in de binnenlanden waaronder Fornalutx en Soller.

Cala Figuera

Mallorca is een mooie veelzijdige bestemming, er is zoveel te zien en te ondernemen dat ik na 2 keer het eiland te hebben bezocht er toch zo weer heen zou gaan. Weten waarom je zeker een bezoek zou moeten brengen aan Mallorca, Sandra van Awaywego deelt op haar blog 8 redenen waarom je Mallorca echt zou moeten bezoeken.

Meer inspiratie over bestemmingen in Spanje, kijk dan op mijn Spanjepagina.

Geen post missen? Volg mij dan via Bloglovin, Pinterest en Instagram

No Comments

Leave a Reply