♥ Europa Eilanden Griekenland

Strandwalhalla : Chrissi Island


De Carribean of Malediven? Nee, deze ‘golden’ beaches zijn toch echt op nog geen vier uurtjes vliegen bij ons vandaan!  We praten hier over Chrissi Island, een onbewoond eiland dat makkelijk te bevaren is vanaf Kreta. Hoe kom je er en wat kun je verwachten, ik vertel meer!

Chrissi beach is een van de mooiste stranden van Kreta en kenmerkt zich door het sprankelend helder blauwe water en het fijne goudkleurige zand dat zich op het eiland bevindt. In augustus 2013 bezocht ik dit pareltje en ik was dan ook enorm enthousiast over het wit-goudkleurende strand met kristalhelderwater. Een perfecte locatie om heerlijk te zwemmen en te snorkelen.!

DSC_0710

Het 5 kilometer lange- en 1 kilometer brede eiland is totaal vlak en bestaat uit vulkanisch gesteente, rotsen, hier en daar wat struikjes en cederbomen, helder witte stranden en schitterende riffen.

DSC_0765 DSC_0743 DSC_0742

Het eiland is onbewoond en kamperen is dan ook absoluut niet toegestaan. Toch is er ooit een inmiddels niet meer gebruikt kerkje gebouwd aan de westzijde van het eiland, waarbij een klein haventje ligt en een veld waar vroeger zoutwinning plaats vond. Toen wij er waren, was het pittig warm wat ons heeft doen besluiten niet naar dit gedeelte toe te lopen en we dus kozen voor  relaxen aan het witte strand met mega mooi uitzicht over de turquoise zee.

DSC_0718

Hoe kom je er?

 Vanuit kustplaats Ierapetra vaart er elke dag 2 maal een redelijk grote boot richting het eiland. Deze boten vertrekken om 10.30 en 12.00  en om 17.00 en 18.00 gaan de boten weer terug. De boten blijven tussentijds aangemeerd / voor anker bij het eiland. De vaart duurt ongeveer 45 minuten, waarna je aanmeert in een werkelijk walhalla. Vanaf de boot passeer je eerst de taverne, waarna wij het eiland via een zandpad overkruisden naar een prachtig wit zandstrand met relaxte ligbedden en rieten parasolletjes.

DSC_0712

Prijzen

Tickets kunnen wat variëren in prijs (afhankelijk van drukte), maar toen wij er in het hoogseizoen waren betaalden we 18 euro per persoon en dat schijnt een nette prijs te zijn volgens locals.  Je doet er verstandig aan zelf wat eten en voldoende drinken mee te nemen naar het eiland, eetgelegenheden zijn er schaars en zijn dan ook flink duur. Mocht je gebruik willen maken van de ligbedden en parasools kun je rekenen op zo’n €10,- per persoon extra. Een parasool is zeker geen overbodige luxe, schaduw is er weinig en in de zomer kan het flink warm zijn als je je even niet in het water begeeft.

chrissi1

Net als ik ook gek op strandwalhalla’s en een trip naar Kreta gepland? Sla dan absoluut deze ‘must see’ niet over en waan je in de wereld van de ‘golden’ beaches en sprankelend helder water.

Meer over Griekenland, kijk dan ook eens hier

Heb jij leuke tips voor een waar strandwahalla niet al te ver van huis? Let me know en reageer!

2 Comments

 • Reply
  Lizette
  1 september 2015 at 15:11

  Wauw, wat mooi! Gaaf, zo’n hidden gem.

  • Reply
   Daphne
   1 september 2015 at 23:46

   Ja echt waanzinnige mooi, net niet echt die witte stranden met aqua blauw water .! Ik zag dat jij binnenkort naar de Malediven gaat, waauw hoe gaaf .! Dat lijkt me nou echt het einde als het gaat om helder water en mooie stranden, ben je al eens vaker op zo’n ‘strandwahalla’ bestemming geweest ?

  Leave a Reply