♥ Europa Portugal Travelshots

#10 Favo Travelshots: The end of the world: Sagres point

Travelshot.nl

Niet lang geleden struinde ik nog over het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Met de wind in de haren en de camera in de hand, liep ik over het prachtige ‘einde’ van de wereld, want zo ver als je kunt kijken zie je zee, alleen maar zee…

De ochtend van vertrek rijden we in iets meer dan een uur met onze net opgepikte huurauto richting  Sagres. Een klein stukje tolweg en daarna alleen maar rust en ruimte. Hier en daar passeerden we een dorpje waar in de meeste gevallen de bewoners voor de deur zaten te genieten van het zonnetje en het kleine beetje reuring dat zich op straat af speelt. Sommige stukken heb ik bijna het idee dat ik ‘echt’ naar het einde van de wereld rij en is er in geen velden over wegen iemand te bekennen.

Ruim een uur rijden vanuit ons hotel, rijden we de lange laan richting Sagres op. Druk is het niet, de auto kunnen we vlak voor de ingang parkeren en voor enkele euro’s (familiekorting kan je aangeven) staan we even later bij het startpunt van onze wandeling over het prachtige stukje Portugal. Vlak bij de ingang bevindt zich een sierlijk klein kapelletje, waar je zeker even binnen moet lopen. Travelshot.nl

Over de goed verharde paden kan je prima een ronde lopen langs de statige kliffen die triomfantelijk boven de zee uitschieten. Prachtige kleurrijke bloemen, maar ook rood getinte vetplantjes decoreren nog net even extra deze prachtige sierlijke kliffen. Af en toe hou ik even mijn hart vast als een van de vissers behendig over de rotsen klautert om zo de beste plek te vinden en dus even later de visjes uit het water te hengelen.

Vanuit Sagrespoint heb je ook de mogelijkheid door te rijden naar Cabo de São Vicente, wat voornamelijk bekent is door haar 24 meter hoge uitkijktoren. Vanuit Sagrespoint is deze kaap met vuurtoren ook goed te zien.

Een fijn zeebriesje, de natuur,  rust en ruimte op dit prachtige stukje einde Europa zorgen voor de perfecte start van een geweldig dagje roadtrippen! Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl Travelshot.nl DSC_0651 Travelshot.nl Travelshot.nl

Sagres point is een heerlijke plek waar je perfect kunt wandelen, kunt genieten van de prachtige kliffen die de zee uit reizen en uren kunt turen over zee met adembenemende vergezichten.

Ben jij wel eens bij Sagres geweest?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

 

 

 

7 Comments

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  10 juli 2016 at 01:04

  Mooie foto’s!

  Ik ben vorig jaar in Sagres geweest om er te surfen (al hield ik het na één dag al voor gezien ?). Vond het er heel bijzonder. Er hangt zo’n mysterieus sfeertje. Zeker een aanrader!

  • Reply
   Daphne
   13 juli 2016 at 20:30

   Leuk zeg, lijkt me inderdaad een prachtige plek ook om te surfen 🙂 ! Er hangt inderdaad een beetje een mystiek sfeertje !

 • Reply
  Dominique
  10 juli 2016 at 10:45

  Dat ziet er gaaf uit! Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat Europa ook uiterst zuidelijke & westelijke punten heeft. In Zuid-Afrika heb ik wel het meest zuidelijke punt bezocht, maar in Europa nog niet 🙂

  • Reply
   Daphne
   13 juli 2016 at 20:31

   Oei dat puntje in Zuid Afrika staat ook nog op mijn bucketlist! Maar in Europa is het ook zeker de moeite waard hoor 😉 !

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  11 juli 2016 at 08:47

  Wauw, je hebt prachtige foto’s gemaakt! Bijzonder om daar geweest te zijn zeg, het ziet er geweldig uit en zelfs een beetje mysterieus 🙂

 • Reply
  Daphne
  13 juli 2016 at 20:32

  Bedankt Narelle! Het heeft inderdaad iets mysterieus, wel een fijne plek niet heel erg druk ofzo, echt fijn!

 • Reply
  Stéphanie
  13 juli 2016 at 22:30

  Wow, je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt! Vooral die van de kleurrijke plantjes vind ik erg geslaagd. Ik vind dit soort plekjes helemaal geweldig. Heerlijk om te wandelen en uit te waaien.

 • Leave a Reply