Citytrips Polen

Warschau in winterse sferen!

DSC_0310

Deze week is het al weer een jaar gelden dat ik door de knusse straatjes van het oude centrum van Warschau struinde.. De stad met twee gezichten, aan de ene kant modern en vernieuwend en aan de andere kant oud en knus. Ondanks de kou, die wij (een vriendin en ik) deze dagen hebben getrotseerd, vlogen de dagen voorbij en kijk ik met een ‘warm’ gevoel terug op deze dagen. Voor nu even een terugblik op deze ‘warme’ citytrip..!

Oké ik zal eerlijk zijn, met de temperatuur hadden we niet echt rekening gehouden toen we op het knopje ‘boeken’ drukte.. Het was dus even slikken toen even later mijn (Poolse) collega’s dood leuk vertelde dat het koud kon zijn in de winter.. Koud..? nou ja .. flink koud! Misschien dan toch iets meer dan alleen handbagage mee? Ha gelukkig is het niet zo ver gekomen en kon ik weer even flink oefenen om mijn uitdaging ‘alleen handbagage mee op reis’ wederom waar te maken en dat is gelukt! Ondanks de 3 paar handschoenen, 2 mutsen, enkele skileggings en een stapel dikke truien .. ! Lucky me 🙂

Bij aankomst in Warschau hadden we mega mazzel! Mijn Poolse collega was toevallig die dagen ook in Polen voor familie bezoek en zo ontstond het idee dat we elkaar daar wel konden gaan ontmoeten ! Zo gezegd zo gedaan, haalden mijn collega ons op bij het vliegveld om ons vervolgens compleet te instrueren over alle belangrijke hotspots, eetgelegenheden, bustickets voor de terugweg etc. etc. We aten onze eerste Poolse lunch en dronken ‘Poolse’ chocolademelk.. nou ja.. laat het woordje melk maar weg.. De chocolademelk zoals wij hem kennen, kreeg ik niet. Dit leek meer op pure chocolade wat was omgesmolten tot een warme massa.. Weer wat nieuws geprobeerd! 🙂

Warschau1

Na een gezellige middag waarin we overladen waren met handige tips en we voor het eerst kennis maakten met de Poolse cultuur, namen we afscheid van mijn collega en was het tijd ons na het avondeten terug te trekken en ons voor te bereiden op de komende dagen!

De dagen erna genoten we van de stad die al optimaal in kerstsferen was. Overal had men meer dan zijn of haar best gedaan de stad een winters kersttintje te geven. Winkelcentra, gebouwen en zelfs lantarenpalen werden voorzien van een ‘winterse touch’ ..! En dan heb ik nog niet eens gesproken over de sfeervolle kerstmarkt die je in de oude binnenstad kon vinden.

Warschau2

Ondanks de temperatuur overdag rond de -7 bleef hangen, kunnen we niet zeggen dat we niet alles uit de dagen hebben gehaald wat we er uit zouden kunnen halen. Al zou ik niet ontkennen dat af en toe een extra bakkie met iets warms toch net iets vaker voor kwam als gedurende mijn citytrips die onder ‘normale’ weersomstandigheden plaatsvinden 🙂 .. Maar ach het is immers vakantie!

Warschau3

Uiteraard heb ik zat bezienswaardigheden en tips die ik graag met jullie wil gaan delen zeer binnenkort! Maar voor nu zijn het even mijn herinneringen die boven komen. De herinneringen aan een onwijs gave trip, waarin we ondanks we soms half bevroren waren enorm hebben genoten van de Poolse cultuur, het (budgetvriendelijke) Poolse eten, de bezienswaardigheden die Warschau te bieden heeft en de charme van de winterse sfeer.

Ben jij wel eens in Warschau geweest?

 

 

5 Comments

 • Reply
  Shirley
  6 december 2015 at 19:14

  Ik ben ooit één dag in Warschau geweest en heb er dus veel te weinig van gezien, het lijkt me een leuke stad om naar terug te gaan. Je foto’s zien er fijn uit. De Poolse kou herken ik wel, want ik was vorig jaar december in Krakau. Het was toen -11 met een gure wind, maar dat mag de pret natuurlijk niet verpesten.

  • Reply
   Daphne
   10 december 2015 at 22:52

   Bedankt ! Haha klopt, kan echt flink koud zijn daar in Polen. Maar ach inderdaad, het mag de pret niet verpesten en ik heb toch altijd liever kou dan regen 🙂 ..!

 • Reply
  Jessica
  6 december 2015 at 22:26

  Warschau lijkt me een heerlijke stad om nog eens te bezoeken, al weet ik niet of het tijdens de winter zo’n leuke bestemming voor mij (Nederlands grootste koukleum) is. Misschien met een paar extra mutsen, wanten en drie laagjes thermo! 😉

  • Reply
   Daphne
   10 december 2015 at 22:55

   Haha ja die drie laagjes thermo zullen wel een hoop kou tegen houden ! Af en toe een extra warm bakje koffie/ thee erbij en dan kunnen zelfs wij als koukleumen Warschau overleven hoor 🙂 . Is zeker een aanrader om eens te bezoeken in ieder geval!

 • Reply
  Wanda
  21 december 2015 at 11:21

  Deze stad, net als Krakau, staan allebei hoog op mijn wishlist! Sowieso omdat het me allebei hele mooie oude steden lijken maar ook omdat we nog een keertje naar Auschwitz toe willen.

 • Leave a Reply