Inspiratie & tips Nederland

Wat te doen tijdens een driedaagse break Rockanje

Zin om even lekker een paar dagen er tussenuit te gaan in eigen land, dan zit je in Rockanje zeker goed! Op ongeveer 30 autominuten van de grote stad en op een steenworp afstand van de zee en gezellige dorpjes, kan ik niet anders zeggen dan dat Rockanje aan Zee een perfecte plek is voor een weekendje weg. Ik verzamelde de leukste tips van deze driedaagse break hier!

Breng een bezoekje aan het strand van Rockanje

Het aan de Noordzeekust liggende stand van Rockanje, is een niet al te breed vlak aflopend zandstrand. De zee is hier niet enorm wild, omdat het redelijk besloten ligt, hierdoor kan er vrij makkelijk gezwommen worden. Zelf zijn wij deze dagen het strand bij de eerste slag opgelopen. We zijn daar neergeploft om te zonnen gezien het flink warm was, maar een andere optie is het maken van een strandwandeling over het ruim 6 kilometer lange strand. Loop je in de richting van Oostvoorne zal de zee wat ruiger worden, maar zal je op een gegeven moment ook het Groene Punt passeren. Het schijnt dat hier met enige regelmaat zeehondjes op de zandbanken bivakkeren, dus mocht je van plan zijn een wandeling te maken kijk dan zeker even of je er een paar kunt spotten!

Buiten de parkeergelegenheid bij de eerste slag om, heb je ook de mogelijkheid te parkeren bij de tweede slag. Beide parkeerplaatsen zijn ruim opgezet, er zijn horecagelegenheden aanwezig en van hieruit loop je makkelijk het strand op. Ook loop je vanuit hier eenvoudig de paden op om een duinwandeling te maken. Je zit vlak bij de Voornes duinen, waar bos, duin en zelfs duinmeertjes elkaar afwisselen.

Zin in een hapje of drankje op het strand, ook dan zit je hier goed. Op het strand zijn een paar leuke beachclubs gevestigd. Zelf kozen wij voor een lunch bij Salsa Beachclub, de carpaccio was hier overheerlijk!

Meer weten over de Voornes duinen, kijk dan hier.

Maak een mini roadtrip richting Zeeland

Gezien Rockanje vrij onderin Zuid-Holland ligt, ben je binnen een mum van tijd in Zeeland. Via Haringvlietdam rij je binnen 10 autominuten ongeveer het eerste eiland Goeree-Overflakkee op. Dit eiland behoort overigens nog niet tot Zeeland, maar heeft wel een aantal mooie plekken waar je zeker even moet stoppen.

Stop 1: Goedereede

Vlak bij de Haringvlietdam ligt het kleine, gemoedelijke dorpje Goedereede. Stop hier om even door de gezellige straatjes te slenteren en neem bij een van de knusse restaurantjes op het plein aan het water een lekker drankje.

Stop 2: Ouddorp aan Zee

Vanuit Goedereede ben je binnen enkele autominuten in Ouddorp aan Zee. Ouddorp kenmerkt zich door de rode vuurtoren, maar heeft daarnaast ook een prachtig breed zandstrand waar je heerlijk kunt uitwaaien. Na het uitwaaien is het tijd voor koffie en nemen we plaats bij de hippe strandtent Paal 10.

Stop 3: Strand Brouwersdam

Op weg van Goeree-Overflakkee naar Schouwen-Duiveland rij je over Brouwersdam. Als het vakantiegevoel er nog niet was dan is het er nu zeker! Deze plek ademt een en al vakantiesfeer uit bij mooi weer. Wanneer wij het strand bij Brouwersdam op lopen, schijnt de zon en waait de wind stevig. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt, de windsurfers, legio kleurrijke vliegers en een tal van blokarts krioelen over het strand.

Stop 4: via Renesse naar Burgh Haamstede

Vanuit het strand bij Brouwersdam reden we door naar Renesse, waar we in eerste instantie een stop hadden willen maken. Door de drukte besloten we toch door te rijden en vonden we in het centrum van Burgh Haamstede een plekje voor onze auto. Burgh Haamstede beschikt over een gezellige kleinschalig dorpje met midden in het centrum het zogenoemde slot Haamstede.

Na Burgh Haamstede besloten we weer terug te keren richting Zuid-Holland en sloten we daarmee dus onze mini roadtrip af.

Slenter door de gezellige straten van Vestingstad Brielle

Op een kleine 20 autominuten van Rockanje, vind je het gezellige vestingsstadje Brielle. Alleen het slenteren door de gezellige straten vonden wij al meer dan de moeite waard. Overal vind je historische panden en smalle knusse straatjes. De omgeving rondom Sint Catherijnehof is mooi om te voet te ontdekken en van daaruit loop je makkelijk naar het Asylplein met de rozentuin die prachtig in bloei stond toen wij er waren.

Brielle

Voor een kopje koffie streken wij neer bij De Hoofdwacht. Een leuk plekje in het levendige deel van het centrum. Vanuit het centrum loop je ook makkelijk naar de molen ‘T Vliegend Hert, vanuit hier kijk je uit over een prachtig stukje groen en kan je de stadsmuur bewandelen.

Pak een terrasje in Hellevoetsluis

Vanuit Brielle rij je gemakkelijk naar de vestingsstad Hellevoetsluis. Dit stadje doet mijns inziens iets moderner aan, maar het is heerlijk om op het terras vlak bij de waterzijde een drankje te doen en vervolgens nog even langs de vuurtoren te wandelen. Wij lunchten deze dag heerlijk bij Iza Osteria, een hip Italiaans restaurant vlak aan de waterkant.

Overnacht bij Badhotel Rockanje

De eerste dag van ons verblijf in Rockanje bestond voornamelijk uit relaxen aan het strand, maar ook bij het zwembad van ons verblijf. We verbleven namelijk bij het vlak bij zee liggende badhotel Rockanje. Een fijne bestemming om te verblijven, met vriendelijk personeel, lekkere drankjes en goed eten!

Tot slot, Rockanje aan Zee is mijns inziens een fijne uitvalsbasis voor een relax, maar ook divers weekendje weg in eigen land! Vanuit hier ontdek je een keur aan gezellige dorpen, maar kan je ook rust en ruimte opzoeken in de natuur.

Meer trips in Nederland, kijk dan ook eens hier.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin, Pinterest &  Instagram

No Comments

Leave a Reply