Geen onderdeel van een categorie Inspiratie & tips

Webprint review + WINNEN: ‘Een waardevolle tastbare herinnering’!

6

[GESLOTEN] Al jaren hecht ik veel waarde aan het  maken van foto’s. Mijn camera en ik zijn dikke maatjes op reis en vrijwel alle mooie momenten worden dan ook dankbaar vastgelegd. Van kleurrijke bloemen tot aan mijn accommodatie en van bouwwerk tot aan mijn zelf in elkaar geflanste prakkie als ik kampeer, alles komt weer voorbij als ik thuis mijn geheugenkaart in de laptop steek. Het blijft niet bij het braaf overzetten van foto’s op de computer, ik hecht namelijk veel waarde aan een tastbare herinnering van een mooie reis. Van elk uitstapje dat ik maak, stel ik dan ook altijd met veel plezier een fotoboek samen. Op uitnodiging van Webprint.nl stelde ik een mooi boek samen om mijn eerlijke mening hier middels een review over te geven. Bovendien maak jij ook nog eens kans om een van de toffe producten van Webprint uit te zoeken! Ben je benieuwd hoe? Lees dan vooral verder….

Registreren,kiezen en importeren

Mijn reis naar Marokko zit nog vers in het geheugen, dus voldoende inspiratie om deze super gave trip vast te leggen in een mooi boek. Voordat ik aan de slag kon, was het van belang mij te registreren via Webprint. Dit proces gaat zeer eenvoudig en snel, waarna je binnen enkele seconde een bevestigingsmail krijgt met de benodigde gegevens voor het starten van je eigen ‘online’ fotoboek. Je kunt dus vrijwel direct aan de slag!

Aangezien Webprint een ruim assortiment heeft, is het even kijken welke versie van een dergelijk boek jij graag zou willen maken. Zelf koos ik voor het XL model staand, die ook nog eens de optie heeft matte/glanzende platliggende pagina’s toe te voegen in plaats van de standaard. Het voordeel daarvan is dat foto’s die je laat doorlopen op 2 pagina’s compleet worden weergegeven en dat het bekijken van het fotoboek net wat aangenamer is, omdat je geen moeite hoeft te doen om omhoog wippende pagina’s neer te strijken.

12

Webprint werkt met een gebruiksvriendelijk online programma. Overal waar je internet hebt, kan je dus werken aan je eigen creatie. Zelf zocht ik voorafgaand aan het maken van het album de foto’s uit, deze plaatste ik in een speciale map waarna ik zeer snel de hele selectie met foto’s kon overzetten naar de software van Webprint. Het overzetten van de ruim 100 foto’s ging snel en zonder problemen. Ook heeft het programma de mogelijkheid de foto’s te sorteren in diverse mapjes, zo deelde ik mijn foto’s in per dag.

8

Aan de slag!

Na het uploaden van je foto’s kan je aan de slag met het ontwerpen van je eigen creatie. Hiertoe heb je diverse mogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid het fotoboek automatisch te vullen, het programma deelt dan automatisch al je foto’s in en maakt hierbij gebruik van diverse soorten rasters. Deze optie is vrij snel  en biedt uiteraard ook nog de mogelijkheid hier en daar je fotoboek iets aan te passen. Daarnaast kan je ook zoals ik heb gedaan het fotoboek handmatig indelen. Foto’s, teksten, cliparts en achtergronden kun je zeer gemakkelijk toepassen, het kost alleen wel wat meer tijd als het automatisch vullen.

Zodra je de foto’s in het boek plaatst, biedt het programma nog de mogelijkheid de foto’s te bewerken. Zo kun je eenvoudig nog kleuren aanpassen, foto’s draaien en vormen wijzigen en bijsnijden. Hier en daar is het zelf wat experimenteren, maar dat maakt het juist leuk toch?

Is het standaard aantal bladzijdes van het boek niet genoeg om al jouw mooie foto’s vast te leggen, geen probleem! Bladzijdes kunnen per pagina worden toegevoegd, wat ik zelf erg prettig vind. Bij diverse aanbieders worden pagina’s toegevoegd per vier, waardoor je soms aan het eind net een paar pagina’s over houdt en dat is natuurlijk zonde.

Tussentijds je creatie opslaan is ook zeer eenvoudig door middel van een grote groene button in het zichtveld van jouw ontwerp. Dit geeft je gelijk de mogelijkheid het fotoboek af te sluiten en bijvoorbeeld de dag erop weer verder te gaan bij waar je gebleven bent.

11

Bestellen en leveren

Nadat je de laatste hand hebt gelegd aan je zelf ontworpen creatie, wordt het natuurlijk tijd jouw trots te gaan bestellen. Check nog even of alles goed staat en plaats vervolgens het boek in je winkelmand. De procedure die erna volgt o.a. het invoeren van je adres en bankgegevens, is snel en gebruiksvriendelijk. Na de betaling ontvang je binnen enkele minuten een mail met de bevestiging van je bestelling. Online heb je de mogelijkheid het productieproces en de levering te volgen. Mijn bestelling ging er op maandagavond uit en donderdag had ik al een mail in mijn mailbox, waarin Webprint mij informeerde over het opsturen van mijn bestelling.Vrijdagmiddag opende ik vol spanning de brievenbus en.. daar was hij al!

18

Kleur en kwaliteit

Natuurlijk ben ik mijn boek gelijk gaan bekijken, want ik was uiteraard enorm benieuwd naar het eindresultaat. Ik moet zeggen: ‘ik ben enorm tevreden’! Het boek is keurig afgewerkt,  de matte platliggende pagina’s die ik voor een kleine meerprijs had besteld waren het geld meer dan waard en de kleuren van de foto’s zijn vrijwel gelijk aan de foto’s zoals ik deze op mijn computer bekijk. Ook de foto die ik op de kaft van het boek plaatste is scherp en goed van kleur. Kortom, ik ben helemaal blij met mijn zelfgemaakte trots!

14

Valt er dan helemaal niets tegen?

Nou nou.. tegenvallen is wel een beetje ‘groot’ woord, maar ik had het leuk gevonden mijn foto’s zelf ook te gebruiken als achtergrond voor diverse pagina’s. Dit was helaas niet mogelijk. Daarnaast was ik in eerste instantie van plan een fotoboek staand formaat L te nemen, maar was het alleen bij het XL boek mogelijk fotopapier mat of glans te gebruiken. Aangezien dat fotopapier super mooi is, is het jammer dat je dat niet op meerdere formaten/modellen fotoboeken kan toepassen. Tot slot heb ik mijn boek op diverse browsers geopend en kwam ik er achter dat niet alle browsers goed konden omgaan met de software van Webprint. Zo haperde de verbinding regelmatig bij Firefox en kon ik met Internet Explorer perfect werken.

3

Nog even de plussen en minnen op een rij:

Plussen:

 • Gebruiksvriendelijk;
 • Online de mogelijkheid overal te werken aan je eigen creatie;
 • Relatief snel een mooie tastbare herinnering;
 • Extra pagina’s per stuk toe te voegen;
 • Snelle bestellingsprocedure;
 • Goede informatievoorziening bij het bestellingsproces;
 • Snelle levering;
 • Prima prijs/kwaliteitshouding;
 • Mooi dik materiaal;
 • Identieke fotokleuren aan originele foto.

Minnen:

 • Matte/glanzende- platliggende pagina’s alleen mogelijk bij het XL model;
 • Een foto als achtergrond is niet mogelijk;
 • Niet op alle browsers werkt het programma even goed.

webprint 1

WINNEN?

Wil jij ook kans maken om een boek via Webprint samen te stellen of heb je voorkeur voor een van de andere toffe fotoproducten die Webprint aanbiedt? Vertel mij dan in een reactie onderaan dit bericht welk moment/ welke momenten jij graag zou willen vastleggen in een fotoboek of op een van de andere fotoproducten van Webprint. Onder de deelnemers zal ik zaterdag 5 december een waardebon van €20,- verloten!

Ik maakte dit boek en schreef dit review op uitnodiging van Webprint.nl. Dit artikel bevat mijn persoonlijke mening en zal onder geen beding informatie bevatten waar ik zelf niet achter sta.

Foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door Rebecca, neem ook eens een kijkje op haar site voor meer mooie foto’s en verhalen!

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

 

25 Comments

 • Reply
  ivonne
  18 november 2015 at 14:46

  Ik zou graag een mooi boek (of meer) willen maken van onze wereldreis van dit jaar waarbij we het geweldige oosten van Australië, Myanmar,Thailand en Singapore aandeden. Een droomreis!

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:14

   Wauw, dat zijn zeker mooie plekken om in een fotoboek vast te leggen 🙂

 • Reply
  Rebecca
  18 november 2015 at 17:02

  Goed beschreven! (: Ennuh tsja ik wil wel kans maken op zo’n waardebon aangezien ik nog een aantal fotoboeken achterloop. Het prachtige Schotland kan ik dan bijvoorbeeld vereeuwigen in een mooi fotoboek (:

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:14

   Jaa leuk Schotland 😀 dat misstaat zeker niet in een mooi boek!

 • Reply
  Lieke
  18 november 2015 at 20:14

  Mijn waarde volle vakantie in Mallorca afgelopen jaar met mijn zus, na een pittige periode, samen genoten! Dat is te zien op de foto’s

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:16

   Leuk! Mallorca lijkt me inderdaad ook prachtig om in een boek vast te leggen, zeker als je er hele mooie waardevolle herinneringen aan hebt !

 • Reply
  Johanna
  18 november 2015 at 21:01

  Van onze heerlijke en supermooie vakantie in Andalusië zou ik graag een boek willen maken??

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:22

   Leuk Andalusië 😀 !

 • Reply
  Marienke
  18 november 2015 at 23:13

  Alle vakanties van het afgelopen jaar (Spanje, Italië en weer Spanje) verdienen het om in een fotoboek te komen. Iedere vakantie heeft zijn eigen leuke, gezellige, fotogenieke en mooie momenten, waar ik graag nog eens op terugkijken 🙂

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:24

   Leuk Marienke 🙂 je hebt inderdaad zat mooie kiekjes geschoten dit jaar, die verdienen zeker wel een fotoboek !!

 • Reply
  Natasja
  19 november 2015 at 10:06

  Ik heb al meerdere keren gedacht: ik moet een fotoboek maken van alle leuke momenten uit het leven van m’n vriend en mij. Ik wil dat graag, omdat ik later als oud omaatje (en opaatje) wil terugkijken of al die mooie momenten. En dan wil ik de foto’s niet hoeven te bekijken op een computer, maar écht de foto’s in m’n handen hebben middels een mooi boek.

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:25

   Haha leuk, altijd waardevol zo’n tastbare herinneringen 🙂

 • Reply
  Mariska
  19 november 2015 at 12:54

  Goed geschreven review. Zelf heb ik ook een aantal fotoboeken gemaakt van bijzondere vakanties. Ik vind het erg leuk om deze na verloop van tijd weer in te kijken en herinneringen op te halen en terug te denken aan die bijzondere en mooie momenten.
  Graag zou ik de waardebon winnen om ook mijn volgende (zonnige) trip ook weer in een mooi boek vast te leggen

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:26

   Bedankt ! Leuk zeg, waar gaat de zonnige trip naar toe 🙂 .?

 • Reply
  Anouk Willems
  20 november 2015 at 22:29

  Wat ontzettend leuk initiatief. Afgelopen vakantie ben ik samen met mijn vriend een maand op rondreis geweest door China. Hier zou ik graag een mooie tastbare herinnering van maken door middel van een fotoalbum.

  • Reply
   Daphne
   21 november 2015 at 11:27

   Bedankt 😀 ja wauw China !! Dat zijn zeker prachtige momenten voor een tastbare herinnering !!

 • Reply
  Stéphanie
  21 november 2015 at 16:42

  Goed geschreven review! Ik ben nog op zoek naar een goede en betrouwbare afdrukservice om een foto op grote schaal af te laten drukken en/of een mooi fotoboek te maken. Dit jaar heb ik namelijk mijn droomreis gemaakt door West Canada. Hier heb ik de mooiste plekjes mogen bewonderen en samen met mijn vriend heb ik fantastische herinneringen gemaakt en ervaringen opgedaan. Zonde om hier niet mee te doen! Ik doe graag mee aan de win actie! 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 november 2015 at 00:30

   Bedankt! Wauw stiekem echt jaloers .. Canada staat zo ongeveer boven aan mijn bucketlist .. Ik snap zeker dat je dat graag wilt vastleggen in een mooi boek 🙂

 • Reply
  Manon
  22 november 2015 at 22:00

  Ik zou graag een boek van Kaapverdie maken waar we volgend jaar heen gaan. Of ik maak een boek voor mijn ouders die waarschijnlijk volgend jaar naar Oeganda gaan. Lijkt me gaaf om voor hun een boek te maken 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 november 2015 at 00:37

   Leuk, de stranden van Kaapverdie zijn vast prachtig om in een boek vast te leggen 🙂 en een boek voor je ouders is natuurlijk altijd een goed idee !

   • Reply
    Manon
    28 november 2015 at 14:31

    Ik had afgelopen week met mijn moeder over onze reis door west Amerika en ze zou er heel graag een boek van willen. Dus als ik deze waardebon win dan ga ik een mooi boek voor mijn ouders maken van Amerika 🙂

    • Reply
     Daphne
     2 december 2015 at 13:05

     Wauw ..! Ja ook super gaaf! 🙂

 • Reply
  Andrea
  30 november 2015 at 00:17

  Hi Daphne, leuke win-actie! Ik heb een aantal leuke reisjes voor de boeg waar ik zeker een mooi album van wil maken.. Eerst met NYE naar Dusseldorf. Elk jaar vieren wij met een grote groep vrienden oud en nieuw in een ander land. Traditie! Dit jaar, in een Skybar op de 16e etage, beloofd weer fantastisch te worden! In April samen met mijn liefde naar de Malediven.. Altijd al een droom geweest en nu dan eindelijk geboekt! Die plaatjes, van de meest ge-wel-dige plek op aarde moeten natuurlijk vereeuwigd worden in een prachtig boek! Jeetje wat een mooi vooruitzicht #thankfull #cantwait

  • Reply
   Daphne
   2 december 2015 at 13:04

   Wat een leuke plannen voor Oud en nieuw! En wat super gaaf zeg, de Malediven.! Daar kan je vast een fantastisch boek van maken. Aankomende zaterdag ga ik eerlijk loten, dus wie weet heb je geluk 🙂 ..!!

 • Reply
  Daphne
  8 december 2015 at 20:57

  De winnaar is middels eerlijke loting inmiddels op de hoogte gebracht ! Iedereen hartelijk dank voor het meedoen 🙂 !

 • Leave a Reply