Inspiratie & tips Roadtrips Zwitserland

Zwitserland | reizen met de GoldenPass Belle Époque!

GoldenPass Belle Époque

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke treinreis door een prachtig stukje Zwitserland, dan is de GoldenPass Belle Époque treinreis van Montreux naar Zweisimmen een absolute aanrader. In dit artikel vertel ik meer over deze onvergetelijk treinreis.

De historische Belle Époque trein biedt niet alleen een reis terug in de tijd, maar ook een adembenemend uitzicht op de schilderachtige landschappen. In ruim 2 uur en 15 minuten rijdt de trein door fotogenieke landschappen en zal je je geen moment vervelen.

Wanneer rijdt de Belle Époque?

De route van Montreux naar Zweisimmen wordt dagelijks meerdere malen uitgevoerd, maar hierbij wordt niet altijd gereden met de Belle Époque trein. De trein rijdt normaliter 2 keer per dag heen-en terug tussen Montreux en Zweisimmen en toen wij deze treinreis maakten was dit in de ochtend om 9 uur en aan het einde van de middag. Wil jij een actueel overzicht hebben van de tijdstippen waarop de Belle Époque rijdt, kijk dan op de site of in de app van de SBB. Je kunt hier bij de dienstregeling kijken welke trein zal rijden op een specifiek tijdstip. Zo kozen wij ervoor om op de heenweg met de panoramatrein te reizen en terug de Belle Époque te nemen.

Kies indien mogelijk altijd voor kaartjes in de 1ste klas van de Belle Èpoque. Weliswaar iets duurder, maar dit draagt zeker bij aan de totaalbeleving van jouw reis.

Beschikbaarheid van tickets

Vooraf was het voor ons niet duidelijk of wij daadwerkelijk zitplaatsen konden reserveren, maar dit was niet het geval. Reserveren is dus niet mogelijk, waardoor wij er ook voor kozen om bij de balie van het station van Montreux retourtickets te kopen. Een andere optie is het kopen van de tickets in de app van de SBB.

Ondanks tickets voor de eerste klas een stuk duurder zijn, kan ik zeker aanraden om deze tickets toch te kopen. Het draagt namelijk echt bij aan je totaalbeleving van jouw treinreis door dit prachtige stukje Zwitserland. Neem overigens wel een kijkje in de tweede klas coupés, deze coupés zijn ook zeker mooi maar kunnen niet tippen aan het kleurrijke uiterlijk van de eerste klas.

Overweeg of je de Swiss Travel Pass kan aanschaffen. Indien je meerdere keren tijdens jouw verblijf in Zwitserland reist met de trein, is het al gauw voordeliger om deze kortingkaart aan te schaffen. Reizen met de Belle Époque is daar ook bij inbegrepen.

Montreux en Zweisimmen

De treinreis van Montreux naar Zweisimmen duurt ongeveer 2 uur. en 15 minuten. Wij kozen ervoor om deze reis heen en terug op 1 middag te maken. Je zit dan wel bijna 5 uur in de trein maar de uitzichten waren geweldig en het deed mij echt een beetje denken aan een sprookje. In combinatie met het comfort en de entourage van de Belle Époque trein, vliegt de tijd sowieso voorbij.

Montreux is een goede uitvalsbasis om jouw reis met de Belle Époque te starten en daarnaast ook te verblijven voor enkele dagen. Het heeft een gezellige boulevard aan het meer van Genève, diverse horecagelegenheden en een goede verbinding met het openbaar vervoer als de bus en trein om diverse plekken in de omgeving te bezoeken.

Kies je ervoor om vanuit Montreux een dagtripje te maken naar Zweisimmen, hier ’s ochtends naartoe te reizen en aan het einde van de middag weer terug te gaan, dan adviseer ik indien je niet gaat wandelen of de kabelbaan neemt je ook te verdiepen in andere plaatsen die je gedurende deze treinreis zult passeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Gstaad. Zweisimmen is namelijk leuk om even doorheen te wandelen en omgeven door mooie natuur, maar er is verder niet veel te doen. Gstaad biedt daarentegen meer mogelijkheden.

Ben jij op zoek naar een mooie treinreis waarbij je veel kunt zien van een een geweldig stukje Zwitserland, overweeg dan zeker om dit gedeelte van de Goldenpass in ieder geval te reizen per trein. Het schijnt het mooiste gedeelte van de Goldenpass lijn te zijn en het geeft een goede indruk van de omgeving.

Meer lezen over Zwitserland, bekijk dan ook eens mijn Zwitserland pagina.

No Comments

Leave a Reply