Inspiratie & tips

Bagage | 10 handige inpak-trucs!

Koffer inpak trucs

Nog niet zo lang geleden kon mijn koffer niet groot genoeg zijn. Hoe groot hij ook was, hij kwam altijd weer compleet vol met spullen. Toch ben ik in de loop der tijd gaan inzien dat het heerlijk is om met minder bagage op pad te gaan, soms zelfs met enkel handbagage. Gelukkig staat het internet tegenwoordig vol met tips voor compact en slim inpakken. Vandaag zet ik een paar handige hacks op een rijtje.

1. Bedenk complete outfits

Maak bij het selecteren van kledingstukken alvast combinaties. Het kost misschien iets meer tijd, maar zo neem je geen items mee die je uiteindelijk niet kunt combineren met de andere kledingstukken in je koffer. Stem kleuren op elkaar af en kijk of die ene broek misschien ook matcht bij een van je andere shirts.

2. Benut de ruimte in je schoenen

Heb je een klein koffertje, dan is het zaak om alle ruimte die je hebt optimaal te benutten. Binnen in je schoenen zit toch zeker een paar vierkante centimeter aan inpakruimte, ideaal voor bijvoorbeeld sokken of ondergoed.

3. Gebruik bagage organizers

Bagage organizers maken niet alleen het inpakken makkelijker, ze voorkomen bovendien dat je op de plaats van bestemming steeds door al je spullen moet graven als je iets nodig hebt. Ook wanneer je met een backpack reist zijn ze ideaal. Erg populair zijn de  packing cubes van Eagle Creek.

4. Rollen in plaats van vouwen

In veel gevallen kan je bepaalde kledingstukken beter rollen in plaats van vouwen, omdat het zo net wat minder ruimte inneemt en het minder kreukt. Zo rol ik bijvoorbeeld shirtjes en zomerjurkjes vaak in mijn handbagage.

5. Bewaar kleine spulletjes in een zonnebrilkoker

Wanneer je een (luxere) zonnebril online aanschaft bij een aanbieder als Edel-optics krijg je hier vaak een koker of etui bij. Om meer orde in je koffer aan te brengen, kun je deze (oude) brillenkokers gebruiken om kleine spulletjes in te stoppen. Denk hierbij aan losse kabeltjes of aan make-up kwasten.

6. Berg je sieraden geordend op

Om te voorkomen dat kettingen en armbandjes onderweg in de knoop raken, kun je ze tussen twee lagen huishoudfolie doen. Je kettingen door een rietje halen werkt ook goed. Bagage inpak trucs

7. Toiletproducten in een lenzendoosje 

Voor een weekendtripje heb je van sommige toiletproducten maar een kleine hoeveelheid nodig. De standaard navulbare flesjes en potjes zijn dan eigenlijk al onnodig groot. Maak in plaats daarvan gebruik van een contactlensdoosje.

8. Multifunctionele producten meenemen

Toiletproducten kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Populair onder reizigers is bijvoorbeeld de super veelzijdige dr. Bronner’s zeep en wist je dat je met de Lush shampoo bars ook prima een handwasje kunt doen?

9. Een e-reader aanschaffen

Vervang je papieren boeken door een e-reader. Deze tip ligt misschien nogal voor de hand, maar is voor boekenwurmen wel dé manier om lichter en compacter te reizen. Ook de papieren reisgids kun je vervangen door een digitaal exemplaar.

10. Neem een opvouwbaar tasje mee met rits

Reis je alleen met handbagage, dan mag je soms geen extra handtas meenemen. Pak in dat geval altijd een opvouwbaar tasje met rits in, handig als je naar het centrum gaat of een dagje strand gepland hebt staan.

Heb jij nog goede tips voor een geordende koffer?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

 

12 Comments

 • Reply
  Stéphanie
  23 juli 2017 at 20:31

  Handig lijstje! Een aantal van deze tips pas ik al toe. Zo kan ik niet meer zonder de packing cubes van Eagle Creak, die zijn zo handig. Verder gaat mijn e-reader ook altijd mee op reis. Als ik ook steden en dorpjes bezoek dan neem ik naast mijn outdoorkleding vaak setjes mee, dat scheelt echt een hoop. Sieraden en handtassen neem ik nauwelijks mee op reis, ik ga liever voor een klein rugtasje dat ik vaak als handbagage gebruik en hou de hele reis vaak dezelfde oorbellen in. Scheelt ook weer in de koffer 😉

  • Reply
   Daphne
   3 augustus 2017 at 23:06

   Nou inderdaad voor het besparen van ruimte en ook gewoon voor het makkelijke is 1 paar wel zo handig! Helaas kan ik dat niet 🙂 , ik kan zelf nooit kiezen waardoor er vaak eerder een extra setje oorbellen of wat dan ook mee gaat. Dus diep respect voor jou, het is zoveel handiger met minder spul op pad.!

 • Reply
  TypischKim
  24 juli 2017 at 16:01

  Dit zijn inderdaad handige tips! Ik gebruik het rollen van kleding ipv vouwen ook graag. Scheelt echt heel veel ruimte!

  • Reply
   Daphne
   3 augustus 2017 at 23:12

   Bedankt Kim! Rollen is inderdaad ideaal ook tegen het kreuken 😉

 • Reply
  Marlous
  24 juli 2017 at 16:02

  Ik ben inmiddels een gevorderde handbagage-inpakker want veel van je tips kende ik al, maar die van het lenzendoosje nog niet! Ik draag zelf geen lenzen dus zou hier nooit op komen, maar vind ‘m hartstikke slim! Voor een weekend zijn die flesjes en potjes inderdaad echt veel te groot.

  • Reply
   Daphne
   3 augustus 2017 at 23:13

   Bedankt zo’n lenzendoosje is ideaal ook voor als je met het vliegtuig gaat, zo’n hersluitbaar zakje voor vloeistof is al zo klein en anders ook zo vol:-) op deze manier kan je ook meer verschillende dingen meenemen indien nodig !

 • Reply
  Dominique | dominiquetravels.com
  29 juli 2017 at 10:01

  Ik kan me in de meeste van je tips herkennen, maar niet in die van de e-reader. Ik sleep altijd drie of vier boeken mee als ik twee weken op vakantie ga. En deze neem ik ook altijd braaf weer mee terug! Haha ik geef toe dat het niet heel handig is, maar ik heb nog boeken staan in mijn kast die me eraan herinneren waar ik was toen ik ze las!

  • Reply
   Daphne
   3 augustus 2017 at 23:17

   Kan ik me ook wat bij voorstellen hoor! Sommige boeken wil je gewoon in handen hebben 😉 .!

 • Reply
  marjan
  7 augustus 2017 at 15:49

  ik gebruik voor mijn reizen altijd Packing cubes. Van die handige tasjes waar ik mijn kleding in kan stoppen en kan ordenen in mijn Backpack.
  Mocht je deze zoeken ikzelf heb ze bij Packlikeapro.nl gekocht.
  Niet duur!
  En ben er al jaren erg tevreden over.

  • Reply
   Daphne
   9 augustus 2017 at 17:50

   Bedankt voor de tip Marjan 😉 !

 • Reply
  Lizette
  9 augustus 2017 at 15:20

  Handige tips! Ik heb deze keer ook van die bagage cubes, maar voor een backpack blijken ze helaas niet zo handig en ik weet de cijfercombinatie van mijn koffer niet meer (niet slim). Maar zelfs na jaren ervaring met reizen neem ik nog steeds altijd teveel mee.

  • Reply
   Daphne
   9 augustus 2017 at 17:54

   Haha oh jee dat zal ook echt iets voor mij zijn, mijn cijfercombi vergeten .. Niet handig inderdaad, hopelijk schiet hij je nog te binnen..! Sowieso is dat gevaar bij vrouwen vaak een issue (denk ik ), ik moet mezelf ook inhouden niet te veel mee te slepen, vaak draag ik toch niet alles en het is echt veel prettiger met minder te reizen.. 🙂

  Leave a Reply