Inspiratie & tips

5 leuke ideeën voor je vakantiefoto’s!

Travelshot.nl Tegenwoordig worden veel dingen vast gelegd op camera en heb je thuis optimaal de mogelijkheid nog even heerlijk na te genieten van de mooiste stranden, de leukste mensen, het lekkerste eten en de fijnste verblijven. Uiteraard is het zonde om deze gave kiekjes allemaal op de computer te laten staan, daarom deel ik vandaag vijf creatieve ideeën voor jouw leukste fotomomenten!

1. Maak je eigen fotoboek

Persoonlijker dan dit kan het niet worden, de ouderwetse fotokiekjes plakken in een zelf gemaakt fotoboek.  In het door mijzelf beklede fotoboek met een stofje naar keuze, plak ik al jaren mijn stedentrips. Binnenkort zal ik uitweiden over hoe ik deze fotoboeken precies in elkaar zet. De leukste foto’s laat ik ontwikkelen en hier probeer ik op een creatieve manier een leuk geheel van te vormen in een fotoboek.  Washi tape, leuke lintjes, mooie kleurtjes papier, toegangskaartjes, echt alles kan je gebruiken om een fotoboek naar jouw stijl te maken. Nog leuker is het als je een stofje uitzoekt wat matcht bij je interieur. De boeken kun je dan bijvoorbeeld leuk neerleggen op een plank, waarbij ze dus goed zichtbaar zijn. Zo word je tastbare herinnering ook nog eens leuke decoratie! Travelshot.nl

2.Het bijhouden van je eigen traveldiary

Al jaren hou ik een beknopt dagboek bij van mijn reizen. Dit is geen compleet reisverslag, maar een beknopt overzicht van dag tot dag wat ik precies deed, wanneer het was, met wie ik ging en waar ik verbleef. Zo kan ik makkelijk terug vinden wat ik precies waar en wanneer heb gedaan. Bij deze verslagen plak ik altijd wat leuke foto’s waar ik fijne herinneringen aan heb. Travelshot.nl

3. Ontwikkel polaroids

Polaroids zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens handig  voor het noteren van leuke teksten. Ze zijn leuk om bijvoorbeeld op de koelkast te plakken, maar ook te bevestigen aan een lijntje voor de open haard of kast langs. Wil je de polaroids inplakken, denk dan eens aan een fotoboek met zwart papier, dat vormt een heel gaaf contrast. Travelshot.nl

4. Je eigen fotobord/worldmap maken

Al eerder schreef ik een post over mijn zelfgemaakte worldmap. Deze worldmap kan je niet alleen gebruiken om aan te geven waar je allemaal bent geweest, maar dient ook als fotoprikbord.  Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt en de wereldkaart ook weg laten als je meer foto’s wilt vastpinnen. Benieuwd hoe je dit fotobord maakt? Kijk dan eens bij deze post. Travelshot.nl

5. Voeg jouw  favoriete foto´s toe op of in de veelzijdige producten van Fotofabriek

Fototegeltjes, kalenders, multomappen, fotoboeken, je kunt het zo gek niet verzinnen of  Fotofabriek.nl heeft het! Onlangs testte ik de A4 verjaardagskalender van Fotofabriek.nl en ik ben zeker enthousiast. Binnen een mum van tijd ontwierp ik via het gebruiksvriendelijke software programma van Fotofabriek.nl de kalender en nog geen 3 dagen later lag hij al in de brievenbus. De kalender is overzichtelijk, kwalitatief stevig en de foto´s zijn scherp en in de originele kleuren. Die krijgt straks dus zeker een mooi plekje in mijn nieuwe huis!

Travelshot.nl

Ik maakte de kalender op uitnodiging van Fotofabriek.nl.   Dit artikel bevat mijn persoonlijke mening en zal onder geen beding informatie bevatten waar ik zelf niet achter sta.

Wat zijn jullie favoriete foto ideeën?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

 

14 Comments

 • Reply
  Sarah
  16 juli 2016 at 11:43

  Leuke ideetjes. Een travel diary houden mijn vriend en ik altijd bij. Hij zorgt voor de tekst en ik voor de foto’s. Zo hebben we altijd een leuk aandenken aan elke reis 🙂

  • Reply
   Daphne
   20 juli 2016 at 13:05

   Bedankt! Leuk dat jullie ook een travel diary bijhouden, altijd handig en fijn om even terug te blikken op de leukste herinneringen en de mooiste plekjes. 🙂

 • Reply
  Rowan
  16 juli 2016 at 14:29

  Leuke ideeën zeg! Ik heb een soort collega in de keuken hangen waar al onze reisfoto’s hangen. Ik word zo blij als ik er naar kijk! Zo’n kalender is ook erg leuk!

  • Reply
   Daphne
   20 juli 2016 at 13:06

   Oh dat is ook leuk zeg! Een mooie collage is ook een goed idee, wellicht ook een leuk idee voor mijn nieuwe huis straks 🙂

 • Reply
  Rebecca
  16 juli 2016 at 18:21

  Oeee leuk, vooral die polaroids! (: Die hou ik in gedachten als ik ooit ga verhuizen ^^

  • Reply
   Daphne
   20 juli 2016 at 13:07

   Haha ja dat kan je nu alvast wel gaan aanschaffen met je nieuwe huisje in het verschiet 🙂 ..!

 • Reply
  Dominique
  18 juli 2016 at 20:41

  Leuk! Vooral die world map vind ik een goed idee gecombineerd met Polaroids!

  • Reply
   Daphne
   20 juli 2016 at 13:08

   Bedankt Dominique! 🙂

 • Reply
  Stéphanie
  23 juli 2016 at 21:25

  Allemaal leuke ideeën! Die polaroids vind ik erg gaaf en de kalender is zeker een goede tip voor volgende jaar 🙂

  • Reply
   Daphne
   24 juli 2016 at 11:38

   Bedankt Stephanie.!

 • Reply
  Lizette
  27 juli 2016 at 15:56

  Wat een leuke ideeën! Vooral dat fotobord, erg creatief! Ik heb onlangs ook een verjaardagskalender gemaakt, zodat ik een paar foto’s in ieder geval eens gebruik, want alleen maar op de laptop is zo sonde inderdaad.

  • Reply
   Daphne
   27 juli 2016 at 19:38

   Bedankt Lizette! Leuk zeg, een kalender komt altijd weer goed van pas natuurlijk! 🙂

 • Reply
  Wanda
  31 juli 2016 at 22:02

  Leuk idee, zo’n waslijn met polaroids! Die ga ik zeker onthouden! Meestal maak ik een foto-album van mijn vakanties en verder vaak nog een bureaukalender voor op mijn werk zodat ik daar ook nog kan nagenieten.

  • Reply
   Daphne
   3 augustus 2016 at 11:56

   Dat is zeker ook een leuk idee Wanda, heerlijk op je werk nog even weg dromen met je bureaukalender! 🙂

  Leave a Reply