♥ Europa Citytrips Polen

8 tips voor een trip naar Warschau!

DSC_0279

In mij vorige post over Warschau, blikte ik even terug op mijn koude, maar super fijne trip naar Warschau! Ondank het flink koud was en we net iets meer dan anders gingen ontdooien in een gezellig koffietentje, hebben we veel ondernomen. Bovendien hadden we de mazzel dat een van mijn Poolse collega’s toevallig ook deze periode in de buurt van Warschau verbleef.  We besloten daardoor gezellig samen een middagje op stap te gaan en kregen bovendien een aantal fijne tips mee voor o.a. het eten!

1.Een stevige budgetvriendelijke maaltijd bestel je bij ‘U Szwejka’

Ja ja het eten in Polen is niet mis! Voor Nederlandse begrippen in de meeste gevallen een beetje vet, maar goed met die temperaturen die onder de nul schieten moet je natuurlijk wel goed eten om je inwendige kacheltje warm te houden. Drie avonden stonden in het teken van het ontdekken van de Poolse keuken en die zijn dan ook prima bevallen. Een tip van een echte insider : U Szwejka!  In dit sfeervolle veelal  met hout bekleden restaurant kan je heerlijk eten! Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat je te weinig krijgt en als je na een gezellige avond met een gevulde maag de rekening vraagt, vraag je je vast even af of het echt wel kan voor dit geld.. Typisch  Pools? Probeer eens dumplings, aardappelpannenkoek gevuld met vlees en saus en bieten- of zuurkoolsoep!

DSC_0260

2.Beklim het Paleis van Cultuur en Wetenschappen

Dit immense bouwwerk is ooit een cadeau van Stalin aan Polen geweest. Het paleis heeft een moderne uitstraling met aan de binnenzijde veel sierlijke beeldhouwwerken. Tegenwoordig worden er in het bouwwerk veel evenementen georganiseerd, zo zijn er diverse zalen die o.a. gebruikt worden voor concerten en heb je op diverse punten bars. Op de bovenste verdieping is er een bar waarbij je prachtig uitzicht hebt over de stad. Wij beklommen (nou ja met de lift dan..) de toren aan het eind van de middag toen het al donker was en genoten van een prachtig uitzicht over de stad. Echt een ‘must see’ als je een bezoek brengt aan Warschau. Kaartjes voor het betreden van het gebouw, zijn te koop op de onderste etage.

Naamloos2

3.Tussentijds een even opwarmen onder het genot van een bakkie bij Coffee Karma

Een gezellige bruine tent waar  je kunt neerploffen voor een lekker bakkie is zeker wel Coffee Karma. Niet alleen voor een prima bakkie, maar ook voor een lekkere ‘Poolse’ lunch zit je hier goed! Fan van chocolade? Proef dan zeker de ‘Poolse’ chocolademelk, dat meer smaakt naar pure gesmolten chocolade dan naar een verhouding tussen chocolade en melk 🙂 .

Naamloos3

4.Bezoek de  ‘Stare Miasto’

Of tewel: de oude binnenstad van Warschau! Struin rond door de knusse straatjes met kleurrijke huizen die een knusse sfeer uitstralen. In de maand december is alles er mooi versierd met kersttakken en lichtjes wat nog even net wat gezelliger toont. Het grote plein (Rynek Starego Miasta) wat de oude stad verbindt met de nieuwe stad, bevindt zich vlak aan de tegenwoordig stenen stadsmuur. Toen wij hier waren vond er een gezellige kerstmarkt plaats langs deze muur, waar zelf een oer-Hollandse stroopwafelkraam stond! Aan het grote plein is ook het koninklijk paleis gevestigd, met haar opvallende roodachtige kleur springt zij er echt uit. Het paleis is ook te bezichtigen, zelf heb ik dit niet gedaan tijdens mijn Warschau bezoek maar het schijnt zeker de moeite waar te zijn. Meer informatie over een bezoek aan het paleis vind je hier.  Vergeet ook zeker niet langs de Barbacane van Warschau te lopen, deze oude buitenpost ligt tussen de oude en nieuwe stad in en is een van de schaarse vestigingswerken uit het verleden

Naamloos

5.Ga naar de wisseling van de wacht bij Het Graf van de Onbekende Soldaat

Een stuk geschiedenis van Polen vind je bij ‘Het Graf van de Onbekende Soldaat’, welke overblijfselen bevat van een jonge omgekomen soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Het graf is gevestigd in een gedeelte van het Saxonpaleis en is opgericht ter nagedachtenis aan alle omgekomen soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het graf brand een eeuwige vlam en om alle slachtoffers te eren, staan er wachters welke elke dag om 12.00 en 16.00 worden gewisseld. Probeer rond deze tijden aanwezig te zijn, zodat je de wisseling kunt meemaken.

DSC_0332

6.Maak kennis met de eekhoorns in het Lazienkipark

Breng een bezoek aan dit mooie en tevens oudste park van Warschau! Het park zit vol met eekhoorntjes die absoluut niet bang zijn aangelegd. Daarnaast bevat het park een paar fraaie paleizen. Een van deze paleizen is het Lanzienkipaleis, welke is gevestigd aan een grote waterpartij. In de zomer in Warschau?  Kijk dan eens of er een voorstelling wordt gehouden. Midden in het park is namelijk de een Romeins Amphitheater  nagebouwd wat nog regelmatig wordt gebruikt.

Naamloos1

7.Slaap comfortabel in het IBIS hotel

Wij boekten onze trip via Travelbird en verbleven in het prima 4* IBIS hotel. Het hotel heeft ruime kamers, is schoon en zorgt voor een prima ontbijt. Daarnaast loop je in ongeveer 10-15 minuten naar het oude centrum, heel goed te doen dus! Via Travelbird hadden we niet alleen deze prima overnachting gescoord, maar vlogen we ook nog eens voor een prikkie met Ryanair!

DSC_0270

8.Shop in de diverse hippe winkelcentra!

Op het gebied van shoppen zit je in Warschau ook helemaal goed! Hippe winkelcentra met bekende grote modeketens decoreren op diverse plaatsen het straatbeeld. Galeria Mokotów is gevestigd iets buiten het hart van het centrum en beschikt over luxe winkels die in de meeste gevallen qua prijspijl gelijk zijn aan Nederlandse begrippen. Tussen de oude en nieuwe stad is de ‘Ulica Krakowskie Przedmieście’ gevestigd, deze staat bevat leuke winkeltjes en een keur aan gezellige koffietentjes waar je prima even op kunt warmen na een winterse wandeling.Daarnaast is er tegenover het Paleis van Cultuur en Wetenschap ook een winkelgebied met hippe winkels. In het centrum zullen vrijwel overal de prijzen te vergelijken zijn met de prijzen in Nederland.  Buiten de stad zal winkelen een stuk goedkoper zijn.

DSC_0268

Ben jij wel eens in Warschau geweest?

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagram  en Google+.

10 Comments

 • Reply
  Rebecca
  31 januari 2016 at 19:47

  Misschien ook nog wel eens de moeite waard om naar Polen te gaan. Het trekt me in eerste instantie niet zo, maar mijn zus is laatst in Krakau geweest daar was ze ook positief over (:
  Haha en volgens mij zijn die dumplings ook een lekkernij in Praag…kwam er net een aantal artikelen over tegen namelijk.

  • Reply
   Daphne
   3 februari 2016 at 13:51

   Serieus? haha dan gaan we die zeker uitproberen in Praag 🙂

   Ja zeker een keertje naar toe gaan hoor! Krakau is volgens mij ook heel erg mooi, die staat ook nog op de bucketlist haha

   • Reply
    Marlies
    14 mei 2016 at 14:18

    Krakow is echt een hele mooie en ook erg gezellige stad, zeker een aanrader

    • Reply
     Daphne
     21 mei 2016 at 22:19

     Bedankt! Ik ben enorm benieuwd, ik heb veel Poolse collega’s die mij deze stad ook echt aanraden dus ik ben inmiddels nieuwsgierig geworden ! 🙂

 • Reply
  Lizette
  2 februari 2016 at 12:12

  Het lijkt me een hele bijzondere stad. Leuke tips heb je! Ik vraag me over Polen wel af of je er als vegetarier ook een beetje terecht kunt. Op de een of andere manier denk ik veel aan vlees. Klopt dat?

  • Reply
   Daphne
   3 februari 2016 at 13:55

   Bedankt Lizette!
   Goede vraag hoor, inderdaad zijn ze over het algemeen in Polen gek op vlees. Maar er zijn tegenwoordig ook veel vegetariërs te vinden daar. In kleine steden is het soms wat moeilijker om echt vegetarisch te eten, maar in grotere steden hebben ze zeker restaurants die al rekening houden met vegetariërs en een aparte kaart/deel van de kaart wijden aan vegetarische maaltijden.

 • Reply
  Marlies
  3 februari 2016 at 00:20

  Ik ben nog nooit naar Warschau geweest en ook nooit gedacht om er naar toe te gaan.
  Maar misschien toch op mijn lijstje zetten!

  • Reply
   Daphne
   3 februari 2016 at 13:56

   Ja zeker doen hoor! We konden ons daar prima 3 dagen vermaken en er is zat leuks te doen!

 • Reply
  Nico
  31 mei 2016 at 15:47

  Bedankt voor de leuke tips! We vertrekken eind juni naar Warschau en gaan deze trip combineren met een bezoekje aan Gdansk. Misschien niet de meest voor de hand liggende citytrip maar kijk er enorm naar uit. Nog veel reisplezier!

  • Reply
   Daphne
   31 mei 2016 at 19:07

   Bedankt Nico, dat lijkt me een hele mooie combi. Een hele fijne vakantie alvast toegewenst!

  Leave a Reply