Eilanden Griekenland

Griekenland | 8 hoogtepunten op Zakynthos!

Met de helderblauwe baaien, prachtige stranden, ruige kliffen en een perfect klimaat is Zakynthos de perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie. Benieuwd wat je allemaal kunt ondernemen vanaf dit prachtige Griekse eiland? Lees dan vooral dit artikel vol tips over deze zonovergoten bestemming!

1. Huur zelf een bootje en ga op zoek naar schildpadden

Mijn favoriete hoogtepunt op Zakynthos is zeker het varen met een zelf gehuurd bootje. Zakynthos is een ideale bestemming om zelf op pad te gaan met een bootje. Er is namelijk geen vaarbewijs verplicht om met een bootje de zee op te gaan. Op het eiland zijn diverse mooie plekken waar je goed een bootje kunt huren. Zo huurden wij bij Agios Sostis een bootje en voeren naar Marathonisi Island en de helder blauwe baaitjes bij Keri. Daarnaast is er tussen half mei en half oktober kans op het spotten van Caretta Caretta schildpadden in het zuiden van het eiland. Door zelf rustig met een bootje op zoek te gaan voor de kust van Laganas, hebben wij tot twee keer toe de mazzel gehad een schildpad te spotten.

Meer weten over een bootje huren op Zakythos, lees dan ook mijn artikel met tips over het huren van een bootje op Zakytnhos.

2. Maak een tour rond het eiland

Een goede manier om in een korte tijd veel te zien van het eiland is het boeken van een boottocht waarbij je rond het eiland vaart. Je maakt tussendoor zwemstops en ziet een aantal geweldige hoogtepunten van het eiland. Wij boekten onze excursie bij My Tours Zante. Zij hebben onder andere in de hoofdstad een locatie, maar ook bij Laganas en Tsilivi waar wij overigens onze tour boekten. Wij kozen ervoor om met eigen huurwagen naar de locatie van de boot te rijden (dit was in Zakynthos stad). Er bestaat ook een mogelijkheid dat je wordt opgehaald bij speciale pick-up points bij diverse plekken op het eiland.

Zwemstops hadden wij gedurende deze dagtrip bij Xigia beach, Shipwreck beach en de Keri Caves. Daarnaast maakten we tussenstops bij de Blue Caves, Porto Vromi en de Agalas Caves.

*Afvaart 9.30 ’s ochtends en terugkomst haven Zakynthos stad 17.30/18.00, kosten 35 euro p.p. voor deze excursie (anno 2022, dit is exclusief maaltijden).

Zakynthos ronde om het eiland

3. Ga lunchen bij Keri – Lighthouse

Een magische plek voor een lunch of diner vind je bij Keri Lighthouse. Het eten smaakt hier goed, de entourage is top en het uitzicht nog beter! Buiten dat deze spot een geweldig uitzicht heeft, is het ook een goede locatie voor het maken van foto’s er is namelijk ook een speciaal plateau aan de cliff gebouwd wat perfect is voor het maken van mooie plaatjes. Het restaurant is met de auto goed bereikbaar en mocht je zin hebben in een wandeling kan je het naastgelegen zandpad oplopen om daar een stuk te wandelen en te genieten van het uitzicht.

Tip: ga je lunchen bij Keri Lighthouse, zorg er dan voor dat je rond 13.00-13.15 arriveert, in dat geval heb je het meeste kans op een mooi tafeltje aan de rand van de klif.

4. Bekijk Zakynthos stad vanuit Bochali

Tijdens onze reis naar Zakynthos, bezochten wij ook Zakynthos-stad. Zelf vonden wij deze bestemming leuk om even een ochtendje rond te kijken, maar niet enorm bijzonder of speciaal. Waar we wel heel enthousiast over zijn is het boven Zakynthos-stad liggende dorpje Bochali. Dit dorpje is te voet binnen 45 minuten bereikbaar en met de auto binnen 5 minuten. In de zomermaanden rijdt er ook een toeristentreintje naar boven. Bochali is een klein dorpje met een kerkje en een te bezoeken ruïne. Wat het dorp zo bijzonder maakt is het uitzicht over Zakynthos-stad, dat is echt prachtig. Er zijn hier een aantal restaurantjes gevestigd waar vandaan je mooi uitzicht hebt over de baai van Zakynthos-stad. Wat ons betreft dus de ideale plek voor een drankje of lekkere lunch.

Bochali-view

5. Ga lunchen of dineren bij Kampi

Het bergdorp Kampi is ook zo’n hoogtepunt op Zakynthos waar je echt naar toe moet voor het uitzicht. Wij waren hier overdag en toen was het uitzicht al geweldig, maar hier schijn je ook echt te moeten zijn met zonsondergang. Wij gingen lunchen bij taverne Michali’s wat prachtig ligt op een rotspartij. Buiten dat je hier goed kunt eten, wordt taverne Michali’s op meerdere sites getipt als een van de beste locaties voor een zonsondergang.

Goed te weten: ookal zijn de afstanden in kilometers soms niet ver, je bent met de auto vaak nog redelijk lang onderweg. Dit komt doordat er veelal bochtige binnendoorwegen zijn. Zo ben je van Shipwreck viewpoint naar Kampi een half uur onderweg, terwijl het maar 14 kilometer van elkaar verwijdert ligt.

6. Breng een bezoekje aan Cameo Island

Cameo Island is echt een toeristische trekpleister en wordt dan ook veel door toeristen bezocht. Dit voor de kust liggende eilandje bij Agios Sostis is bereikbaar via een houten brug. Hoewel Cameo Island tegenwoordig een eiland is, is dit niet altijd zo geweest. Door een zware aardbeving is enkele eeuwen geleden de rotsformatie los gekomen van het vaste land, waardoor Cameo Island toen der tijd is ontstaan. Tegenwoordig worden er op dit eiland regelmatig bruiloften en feestjes georganiseerd. In de tussentijd is het te bezichtigen door toeristen. Voor 5 euro per persoon mag je het eiland betreden. Je krijgt in dat geval wel een gepersonaliseerde sleutelhanger mee met een op het eiland geschoten foto van jou en je travelbuddy. Op het eiland kan je genieten van een prachtig uitzicht over Laganas beach, daarnaast is er een klein strandje gevestigd met een beachbar welke toen wij er waren niet wat geopend.

Hoogtepunten-op-Zakynthos

Wil jij jouw bagage geordend meenemen op reis? Dan zijn de packing cubes van Reismonkey iets voor jou! Door middel van de compressierits worden jouw pakketjes kleding een stuk compacter om zo makkelijk mee te nemen op reis.

packing cubes reismonkey

7. Ga naar het uitzichtpunt bij Navagio shipwreck beach

Vrijwel de meest bekende spot op Zakynthos is toch wel ‘shipwreck beach’ en dat is niet voor niets. Het uitzicht op het prachtige witte strand met daarop het scheepswrak dat in de jaren tachtig hier is gestrand is enorm fotogeniek.

Toen wij bij het uitzichtpunt waren in juni 2022, was er 1 punt toegankelijk waarbij je naar beneden kon kijken naar het scheepswrak op het strand. Hierdoor stond je lang in de rij in de brandende zon. De rest van de kliffen was afgesloten met lint. In de avonduren schijnt het hier rustiger te zijn en is er niet overal meer beveiliging aanwezig waardoor er meerdere plekken betreden kunnen worden om te kijken naar het wrak. Let hierbij wel op jouw eigen veiligheid.

Hoogtepunten Zakynthos

8. Breng een bezoek aan de vele mooie stranden

Het zal je vast niet verbazen dat Zakynthos prachtige en ook zeer diverse stranden heeft. Van rots/kiezelstranden tot aan de natuurlijke spa van Xigia beach, je vind het op dit prachtige eiland allemaal. Sommige stranden als Tsilivi en Laganas beach zijn druk bezocht, hier vind je ook hippe beachbars waar je een hapje kunt eten of wat kunt drinken. Bij Gerakas beach zijn dan juist weer geen beachbars, dit is de broedplaats van de Caretta Caretta schildpad en is daarom dan ook beschermd gebied. Na zonsondergang mag je hier als bezoeker dan ook niet meer komen.

Nog even een aantal mooie stranden op een rij:
  • Tsilivi beach
  • Alykanas beach
  • Laganas beach
  • Xigia beach
  • Dafni beach
  • Gerakas beach
  • Porto Limnionas

Tot slot, Zakynthos is een veelzijdig eiland met een hoop mooie bezienswaardigheden. Heb je de mogelijkheid, huur dan zeker een auto en maak een tour over het eiland er is een hoop te zien Zo stopten wij tijdens een dagje toeren in Alikes waar we neerstreken voor een bak koffie bij Bis Bar, daarna dronken we verse jus met uitzicht over zee bij Fresh Orange Juice Bar en reden we door naar Navagio Shipwreck viewpoint. Na deze stop sloten we de ochtend af met een lunch bij Michalis Tavern in Kampi en reden we via het binnenland door naar ons hotel in Tsilivi.

Meer inspiratie voor een reis naar Griekenland, kijk dan ook eens op mijn Griekenland pagina.

No Comments

Leave a Reply