Hotspots &Foodies Letland

Letland | 5x ‘good food’en koffie in Riga

De Letse stad Riga heeft buiten een keur aan mooie gebouwen en een rijke historie om, inmiddels ook een knusse binnenstad met vele gezellige cafés en eetgelegenheden opgebouwd. Ideaal om tijdens deze gure, koude winterse dagen eens extra aan te schuiven om op te warmen onder het genot van een lekker drankje. Vandaag zet ik 5 van deze knusse, maar ook hippe hotspots op een rij!

1. Easy beer

Een walhalla voor de ware bierliefhebber! In deze hippe tent, kan je buiten lekker eten om, ook genieten van velen soorten bier die je nota bene zelf mag tappen. Je betaalt per getapte hoeveelheid bier, zo heb je de mogelijkheid van meerdere soorten bier een klein beetje te proeven. De meeste prijzen variëren overigens tussen de €0,75 en €1,50 per 100 ml en zelfs voor de dames hebben ze heerlijke rosé bier en enkele soorten wijnen van de tap.

Easy beer: Audēju iela 8, Centra rajons, Rīga

2. Ogle wood fired grill

Ogle wood fired grill valt niet alleen op door zijn strakke, hippe uiterlijk, maar ook door het lekkere eten. Zo genoten wij van heerlijke biefstuk, smakelijke salade en home made limonade voor een nette prijs.

Ogle wood fired grill: Kaļķu iela 4, Centra rajons, Rīga

3. Rock café 

Voor een gezellig drankje of een goede maaltijd ben je bij het Rock café aan het juiste adres. Zelf vond ik hier de kaart zeer divers en kon je voor een nette prijs heerlijk eten. Zo aten we hier aardappelpannenkoekjes, een specialiteit welke in Riga doorgaans veel gegeten wordt.

Rock cafe: Mārstaļu iela 2/4, Centra rajons, Rīga

4. Fabrikas Restorāns

Breng je een bezoek aan de buurt Kipsala, ga dan een bakje koffie drinken of een hapje eten bij Fabrikas Restorāns. Echt goedkoop is het hier niet. Zo betaal je voor 2 bakjes koffie ruim 6 euro, maar de sfeer en entourage is er meer dan prima.

Fabrikas Restorāns: Balasta dambis 70, Rīga

5. Belgisch bier café Bon Vivant

Vlak bij het Rock café, in het hart van het oude centrum is het Belgisch bier café met een typisch Belgisch karakter gevestigd. Een leuke bruine tent met een ruime keus in bier, maar waar je ook een prima bak koffie kunt drinken of een lekker hapje kunt eten.

Belgian Beer Cafe Bon Vivant: Märstalu iela 8, Riga

Goed te weten:

  • Naar mijn mening kan je in Riga goedkoper uit zijn in horecagelegenheden dan in Nederland. Wij betaalden in de meeste gevallen in Riga iets minder voor onze maaltijden en drankjes dan in de gemiddelde horecagelegenheid in Nederland. Toch vonden wij het verschil ten opzichte van Nederland niet enorm groot;
  • Op veel plekken in Riga kan je drank kopen, er zijn in het oude centrum dan ook vele winkels die grotendeels zijn ingericht met alcoholische versnaperingen en ook de Belgische biercafés en Engelse pubs vind je hier genoeg;
  • In Riga kan je ook terecht voor het bezoeken van een zogenoemd keldercafé. Op diverse plekjes vind je kleine cafeetjes en restaurantjes die zich bevinden in de kelder van een pand;
  • Op veel plekken kan je tot in de late uurtjes terecht voor een hapje eten. Naar horen zeggen is de lunch voor de Letse bevolking de belangrijkste maaltijd. ‘S avonds merkten wij dat men ook rond 22.00/22.30 nog gerust aanschoof voor een hapje en drankje;
  • Reis je vanuit het centrum een dagje richting het strand, dan is het kloppende hart van deze omgeving Majori. Ook hier vind je op diverse plekken gezellige tentjes om wat te eten of drinken.

Al eerder schreef ik een post met tips over Riga, maar ben je op zoek naar meer inspiratie voor een leuke citytrip, kijk dan ook eens hier.

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin,  Instagramen Google+.

No Comments

Leave a Reply