Reisvideo´s Roadtrips Zwitserland

Reisvideo Zwitserland: de omgeving van Lauterbrunnen!

Het Berner Oberland was een van onze stops tijdens onze roadtrip afgelopen zomer. Wat heeft de omgeving van het in Berner Oberland liggende Lauterbrunnen ons deze dagen verrast. Niet alleen werden we keer op keer verrast met de meest mooie vergezichten, ook het weer was prachtig wat zorgde voor menig mooie (drone)opname. Klaar voor meer beelden van deze prachtige regio, bekijk dan hier onze reisvideo!

Dwalen door het mooie centrum van Thun, wegdromen in Grindelwald tussen de Milkakoeien en wandelen door de vallei met haar 72 watervallen om vervolgens de dag af te sluiten bij een van de gezellige horecazaken in Lauterbrunnen: het kan hier allemaal! En dan hebben we nog niet eens gesproken over de talloze mogelijkheden die je hebt om hier outdoor activiteiten te ondernemen en de trein of kabelbaan te pakken om vervolgens te genieten van de meest mooie vergezichten!

Ontdek de Lauterbrunnenvallei

Met haar 72 watervallen is het dal van Lauterbrunnen een waar spektakel voor natuurliefhebbers. Een wandeling door het dal zal je zeker niet vervelen, naast de prachtige watervallen die je onderweg zal passeren loop je de gehele route met uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Meer zien van de regio, neem dan een van de vele kabel- of smalspoorbanen. Een prachtige wandelroute om meer te zien van het Lauterbrunnen dal, is de wandeling van Lauterbrunnen naar Stechelberg.

Wandelwalhalla

Vanuit Lauterbrunnen zijn de mogelijkheden om mooie hikes te maken oneindig. Zelf gingen wij ook een dagje wandelen in de omgeving van Grindelwald. Met de auto ben je vanuit Lauterbrunnen in een kleine 30 minuten in Grindelwald. Deze regio heeft vele mogelijkheden om mooie wandelroutes te starten. Wij maakten een mooie wandeling vanuit Hotel Wetterhorn. Bij de parkeerplaats van dit hotel hangen diverse opties om mooie wandelroutes te starten en onderweg heb je ook de mogelijkheid om wat te drinken en eten bij leuke restaurantjes.

Tot slot

De omgeving van Lauterbrunnen is met recht een van de mooiste bestemmingen waar ik ooit geweest ben. De natuur is hier overweldigend en je wordt meer dan eens getrakteerd op de meest mooie panorama’s. Ik zal een vakantie naar deze bestemming dan ook zeker aanraden. Je kunt deze bestemming ook goed bezoeken als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Italië. Zo combineerden wij de regio Berner Oberland met een bezoek aan de Elzas regio in Frankrijk en reden we na ons bezoek aan Lauterbrunnen nog door naar Noord-Italië.

Meer tips voor leuke eetgelegenheden in Lauterbrunnen of informatie over onze wandelingen, bekijk dan ook dit artikel vol mooie plekjes in deze prachtige regio.

Meer Europa inspiratie, kijk dan ook eens hier!

Geen post missen? Volg mij dan via  Bloglovin &  Instagram

No Comments

Leave a Reply