♥ Europa Nederland Travelshots

#2 Favo (insta) travelshots vanuit een middagje Alkmaar

image

Vorig weekend dwaalde ik door de knusse straatjes van de binnenstad van Alkmaar. De stad die bekend staat om haar kaashandel, welke iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september de stad decoreert. Voor zowel buitenlanders als ons oer-Hollandse kaaskoppen, is deze kaasmarkt best een beetje bijzonder. Helaas bezocht ik de stad op een zondag, waardoor ik de kaasmarkt helaas niet kon meemaken, maar ook ik ga hier zeker nog een keertje kijken.!

Naast de beroemde kaasmarkt heeft Alkmaar nog veel meer! Zo is de stad al een aantal jaar een van de beste winkelsteden van Nederland en dat is zeker niet onterecht. Gezellige boetieks en bekende modeketens decoreren de winkelstraten en het leuke is dat dit grotendeels allemaal gevestigd is tussen de oude monumentale gebouwen, waardoor de stad veel sfeer uitstraalt.

Ook voor een kopje koffie of een heerlijke lunch zit je in Alkmaar helemaal goed. De stad beschikt over een tal aan gezellige terrasjes en eethuisjes, genoeg om uit te kiezen en voor ieder wat wils! Je hoort het  vast al, ik ben verkocht en ga zeker nog een keertje terug naar deze gezellige veelzijdige stad…

image image image image image image image image image

No Comments

Leave a Reply