♥ Afrika Geen onderdeel van een categorie Marokko

Aftellen: Marrakech (tips van harte welkom!)

image

Over iets meer dan een week begint mijn 5 daagse trip met vrienden naar het zonnige Marrakech! Iets waar ik al maanden naar uitkijk,  in maart was onze trip namelijk al bevestigd! Ik kan niet wachten om door de knusse straatjes behangen met typisch Marrokaanse tapijten en andere snuisterijen te slenteren om even later met een kleurrijke kop Marokaanse muntthee nog even alle indrukken te laten bezinken.. Zou het zo genoemde ‘Magische’Marrakech net zo magisch zijn als ik denk..? Ik ben gewoon enorm benieuwd..!

Aangezien mijn vriend en ik met goede vrienden van ons gaan, vereist het toch altijd enige afstemming op elkaars agenda’s en daarnaast is extra lang voorpret natuurlijk ook helemaal niet mis.  In combinatie met een leuke aanbieding, ben je dus zo over de streep en zet ik over iets meer dan een week voor het eerst voet op Afrikaanse bodem. Lucky me 🙂 ..!

De keuze viel op Marrakech, omdat we daar nog redelijk wat kans hebben een paar zonnenstraaltjes mee te pakken en we de mogelijkheid hebben om een compleet andere cultuur in ‘real life’ te beleven. Daarnaast kan je vanuit Marrakech een aantal mooie dagtrips maken om de omgeving te verkennen en als ik de foto’s op het internet zo zie, is dat zeker niet mis!

Uiteraard heb ik al nagedacht over de dagopvulling, aangezien we ruim 4,5 dag te besteden hebben. Zo willen we ontzettend graag een tocht maken op een kameel door de waanzinnig mooie natuur van Marokko en lijkt een dagtrip naar het Atlasgebergte ons ook super gaaf! Voor de rest ben ik uiteraard benieuwd naar Marrokaanse specialiteiten en indien we tijd genoeg hebben, zou ik graag een keer een bezoek brengen aan een Hamam. Kortom: het programma komt zeker vol en ik heb er enorm veel zin in..!

Inmiddels heb ik het internet al flink lopen afspeuren en ben ik in het bezit van een reisgids met plattegrond wat zeker geen overbodige luxe zou zijn als men mijn richtingsgevoel als uitgangspunt neemt 🙂 ..

Literatuur en het internet heeft al gezorgd voor een aantal tips die ik zeker mee ga nemen naar Marokko, maar ik zou het ook leuk vinden als er mensen zijn die met mij hun persoonlijke ervaringen over Marrakech kunnen delen.

Heb jij goede tips voor eetgelegeheden, een prettig excursiebureau voor het boeken van excursies naar bijvoorbeeld het Atlasgebergte of andere hoogtepunten die ik zeker niet moet overslaan, let me know..!

 

 

8 Comments

 • Reply
  Mellisa - Grenzeloosreizen
  2 oktober 2015 at 15:30

  Leuk Marokko! Ik vond Marrakech om eerlijk te zijn niet echt fantastisch. Maar misschien heb ik het niet een goede kans gegeven. Wij zijn snel richting het zuiden gereden… Ga in ieder geval niet eten bij de kraampjes op het Djemaa el Fna! Het werd afgeraden in de LP, maar toch gedaan. Ik had gelijk buikpijn en dergelijke 🙁

  De rest vond ik echt fantastisch! Zeker een tripje naar de woestijn doen als het mogelijk is.

  • Reply
   Daphne
   4 oktober 2015 at 18:17

   Bedankt voor je tips! Ik ben ook echt enorm benieuwd naar de woestijn, zulke mooie foto’s gezien!

 • Reply
  Shirley
  2 oktober 2015 at 16:30

  Ik vond de sinaasappelsap op het plein lekker. Vers en heel zoet! Ik vond Marrakech een heerlijk stad om door rond te slenteren en een trip naar het Atlasgebergte is ook een aanrader inderdaad. De Woestijn had ik zelf in Tunesie bezocht, dus dat heb ik in Marokko overgeslagen. Veel plezier!

  • Reply
   Daphne
   4 oktober 2015 at 18:19

   Bedankt 🙂 ..! Was jij op eigen gelegenheid naar het Atlasgebergte gegaan of met een excursiebureau? Wij zitten namelijk te twijfelen tussen het huren van een auto en het maken van een georganiseerde tour..

   • Reply
    Shirley
    10 oktober 2015 at 22:14

    Voor mij is het alweer een tijdje geleden, ik had nog geen rijbewijs toen en heb dus een excursie geboekt. Als het mogelijk en haalbaar is om zelf een auto te huren, lijkt me dat toffer, maar ik heb er dus geen concrete tips over, sorry. Veel plezier op reis alvast!

    • Reply
     Daphne
     15 oktober 2015 at 12:26

     Bedankt nog voor je tips! De jus op het plein is inderdaad echt heerlijk zoet en ook nog eens enorm goedkoop ! Ik ben inderdaad ook onder begeleiding van een gids naar het Atlasgebergte geweest, een hele toffe trip. Zelf rijden durfden we toch nog maar niet aan, vooral in Marrakech zelf is dat een kunst op zich. 🙂

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  14 oktober 2015 at 21:19

  Volgens mij ben je inmiddels alweer terug, maar ik vond de watervallen van Ouzoud in het Atlasgebergte heel gaaf. Heb je leuke dagen gehad?

  • Reply
   Daphne
   15 oktober 2015 at 12:33

   Bedankt Anita, ik heb topdagen gehad! 🙂 De watervallen van Ouzoud waren inderdaad prachtig en ook de trip naar Ouarzazate was heel tof. Vooral het dorp Aït Ben Haddou en de weg naar Ouarzazate vond ik heel erg mooi!

  Leave a Reply