♥ Europa Eilanden Nederland

10x een eervol momentje voor ons prachtige Texel!

Travelshot.nl

Nu het mooie Texel de eervolle plek in de Europese top 10 van de Lonely Planet heeft, leek het mij reden genoeg om terug te blikken op mijn favoriete reismomenten en een reeks mooie dingen die zijn te beleven op dit fijne eiland. Prachtige stranden en duinen, knusse dorpjes en een rits aan mogelijkheden zorgen ervoor dat in mijn ogen Texel deze plek zeker heeft verdient..

Struin over het strand

Wie aan Texel denkt, denkt misschien wel aan prachtige brede stranden met wit zand, veel schelpen en een flinke zeebries. Deze gedachte is zeker niet misplaatst en ondanks Texel zo dicht bij ligt, ben je even helemaal weg. Met een fijne wandeling over het strand heb ik zelf altijd een compleet uitgerust gevoel, ik slaap ’s avonds dan ook als een roos na een dagje frisse zeelucht. 

Travelshot.nl

Verken de Sluftervallei

De Sluftervallei is een prachtig natuurgebied die deels toegankelijk is voor publiek om bijvoorbeeld heerlijk te wandelen. Het natuurgebied staat in verbinding met de Noordzee  en beschikt over een groot stuk reservaat waar veel vogels, maar ook andere zeedieren leven. Even heerlijk genieten van de rust, trek er dan zeker een middagje op uit in dit prachtige gebied.

Travelshot.nl
Beklim de vuurtoren

Benieuwd naar ´het´ herkenningspunt van Texel dat al van verre te zien is?  Breng dan eens een bezoekje aan de vuurtoren en beklim de 153 traptreden om zo op de top te genieten van het vrije uitzicht over zee. Informatie over de vuurtoren en openingstijden vind je hier.

Travelshot.nl

Plof na een fijne wandeling neer bij een van de gezellige strandtentjes

Strandtenten heb je op Texel genoeg! Knus en gezellig met prachtig uitzicht. Of je nu voor een pannenkoek of een bord patat gaat, met dit uitzicht smaakt bijna alles!

Travelshot.nl

Voor de ‘diehards’ onder ons..

Texel beschikt over een vliegveld waar vandaan regelmatig vliegtuigjes vertrekken met daarin parachutisten. Behoefte aan een adrenalinekick,  organiseer dan zeker een sprong met vast en zeker een fenomenaal uitzicht! Daarnaast zijn de faciliteiten voor watersporters eindeloos, zo zie je regelmatig  (para) surfers en zeilers langs komen.

Travelshot.nl

Snuffel rond in sfeervol Den Burg

Den Burg is het grootste dorp op Texel. Je kunt er prima een middagje vertoeven met het struinen door gezellige winkeltjes en het nuttigen van een drankje bij een van de velen cafeetjes en restaurantjes. Den Burg beschikt over een knus oud centrum met sfeervolle huisjes en een prachtige kerk. Daarnaast vind je in het dorp een zwembad en een gezellige bioscoop.

Travelshot.nl

       Eet een ´Tesselse Buteriggel´ in De Koog

In De Koog kan je goed terecht voor het bezoeken van een aantal hippe winkeltjes, maar buiten dat om heeft De Koog ook een keur aan restaurantjes. Wij gingen ons te buiten aan een heerlijke Tesselse Buteriggel, daar is zeker niets mis mee..!

Travelshot.nl

Ga zeilen..

Oké, heel eerlijk.. Ik zag groen en geel toen we op ons prachtige gehuurde zeilschip de zee op gingen. Windkracht 9 was mij net iets te veel, maar met rustiger weer kan je vanuit Oudeschild prachtig zeilen rondom Texel! Met veel geluk spot je zelfs nog een paar zeehonden..

Travelshot.nl

Kijk naar de ronde van Texel

In juni vindt De ronde om Texel plaats die elk jaar wordt gehouden. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste catamaranzeilrace van de wereld. Best stoer toch voor zo’n relatief klein eiland?! Het doel van de race is om zo snel mogelijk een ronde om Texel te zeilen. De wedstrijd trekt veel publiek, waarbij iedereen  vol overtuiging staat de kijken naar het startschot van de helikopter. Mocht je dus een echte botenliefhebber zijn of toevallig in deze periode op Texel rondlopen, ga dan zeker even kijken.

Travelshot.nl

Geniet van waanzinnige uitzichten..

Tja midden in de natuur met alle rust en ruimte is het ‘het ultieme’ moment voor het bewonderen van een waanzinnig uitzicht. Volgens mij zegt de onderstaande foto genoeg..

Travelshot.nl Travelshot.nl

 Mijn liefde voor onze eigen Waddeneilanden is groot, ik vind het echt de uitgelezen mogelijkheid om even helemaal weg te zijn in eigen land. Bovendien ging ooit mijn aller eerste vakantie als klein meisje naar deze fijne plek. De Lonely Planet heeft wat mij betreft dus een hele goede keuze gemaakt.. 🙂

Ben jij wel eens op Texel geweest en wat vond je van dit eiland?

16 Comments

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  7 juni 2016 at 18:44

  Wij zijn nog nooit op Texel geweest… shame on us. De reden? Wat jij met Texel hebt, hebben wij met Terschelling haha! Wij zijn dus regelmatig op Terschelling te vinden 😉
  Je hebt trouwens prachtige plaatjes gemaakt, misschien wordt het toch een keer tijd 😉

  • Reply
   Daphne
   8 juni 2016 at 22:49

   Ja zeker een keer naar toe gaan hoor, net als Teschelling is Texel ook echt een heerlijk eiland! 🙂

 • Reply
  Rowan
  8 juni 2016 at 19:50

  Wat een leuk artikel. Ik ben gek op de Waddeneilanden!! Door de mooie foto’s krijg ik spontaan zin in een weekendje weg! 😉

  • Reply
   Daphne
   8 juni 2016 at 22:51

   Leuk Rowan! Ik zou zeggen: lekker doen ! Met die zomerse temperaturen van de afgelopen dagen zou een bezoekje aan de Wadden zeker een hele goede beslissing zijn! 😛

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  13 juni 2016 at 09:10

  Het is al heel lang geleden dat ik naar Texel ging: maar de foto’s zijn prachtig!

  • Reply
   Daphne
   15 juni 2016 at 12:51

   Bedankt Monique! 🙂

 • Reply
  Stéphanie
  17 juni 2016 at 22:22

  Leuk artikel en fijne tips! Ik ben nog steeds niet op de Waddeneilanden geweest en het wordt hoog tijd dat ik daar verandering in breng. Het is dichtbij en ik hoor iedereen zeggen dat het er prachtig is, zoals ook jouw foto’s laten zien!

 • Reply
  Daphne
  18 juni 2016 at 14:21

  Bedankt ! Nou dat zeker hoor, echt een bezoekje waard 🙂 .. Alleen al voor een weekendje super fijn, echt even helemaal weg .

 • Reply
  Rebecca
  18 juni 2016 at 23:38

  Leuk! Nu wil ik nog sneller de zon terug…tijd om naast Vlieland nog eens een ander eiland te bezoeken (: Een vakantiegevoel krijg je daar zeker!

  • Reply
   Daphne
   19 juni 2016 at 10:45

   Ja zeker doen hoor ! Nog geen 1 eiland heeft mij tot nu toe teleurgesteld .! Zeker een leuk uitstapje om eens in het weekend te ondernemen 🙂

 • Reply
  Eva
  21 juni 2016 at 20:22

  Ahhh mooi! Texel staat hoog op mijn lijstje, wil er graag eens naartoe!

  • Reply
   Daphne
   22 juni 2016 at 12:30

   Bedankt! Zeker een aanrader eens te gaan hoor, echt een heerlijk stukje Nederland.

 • Reply
  Sanne
  21 juni 2016 at 21:17

  We mogen best een beetje trots zijn op onze waddeneilanden! Texel is een fijn en mooi eiland. Terschelling is mijn favoriet, maar dat komt ook een beetje doordat mijn familie hier woont. Een beetje bevooroordeeld ben ik dus wel. 🙂

  • Reply
   Daphne
   22 juni 2016 at 13:00

   Helemaal mee eens! Terschelling vind ik ook een onwijs leuk eiland. Al moet ik zeggen dat ik tot nu alle bezochte eilanden heel fijn en mooi vond. Leuk dat je familie daar trouwens woont, heb je in ieder geval een goed onderkomen als je het eiland gaat bezoeken 🙂

 • Reply
  ivonne
  22 juni 2016 at 07:25

  Vroeger ging ik al met mijn ouders naar Texel en ik ben er nog steeds gek op! Zo’n lekker eiland. Die eerste foto met die duinen en strandhuisjes vind ik geweldig

  • Reply
   Daphne
   22 juni 2016 at 13:01

   Bedankt Yvonne! 🙂 Het is inderdaad een enorm fijne plek om even helemaal weg te zijn !

  Leave a Reply