Eilanden Nederland Travelshots

#3 Een heerlijk weekend Vlieland in 15 (insta)travelshots!

IMG_20150830_112454

 Enkele weken geleden deed ik een mislukte poging een dagje te fietsen over het o zo mooie Vlieland. Het weer deed toen flink roet in het eten, maar dat werd afgelopen weekend dubbel en dik ingehaald..! Wat hadden we een mazzel zeg! We struinden door de duinen, fietsten heerlijk over de mooie fietspaden door de wijdse natuur, aten onder het genot van een perfect uitzicht over zee een heerlijke lunch en kwamen zelfs nog even toe ons inmiddels weer redelijk wit geworden huid bij te kleuren. Ik ben een echte Wadden fan  en hier zal ik binnenkort zeker nog eens over uitweiden.. Voor nu alvast een voorproefje op mijn Vlielandverslag..

Vrijdagochtend om 6.00 ging de wekker en nog geen 2 uur later stonden we met onze koffers te wachten op de boot in Harlingen..

IMG-20150831-WA0002

Ondanks ik absoluut geen ochtendmens ben, was wakker worden onder het genot van dit uitzicht absoluut geen straf…

IMG_20150828_095845

Een perfecte start van onze eerste voetstappen op Vlieland: een heerlijke ‘koffie break’ bij de Riviera Lounge.

IMG_20150828_121807

Na het droppen van onze koffers beklommen we de traptreden van de vuurtoren en keken prachtig uit over het eiland en de zee..

IMG_20150831_225133

‘S middags fietsten we over de mooie fietspaden langs de duinen. Aangezien het de tijd is van de heideplanten, kleurde de paarse heide op diverse plekken ons zicht!

IMG_20150829_172500

We maakten heerlijke strandwandelingen, waarbij we met blote voeten heerlijke door het aangename zeewater liepen.

IMG_20150828_163537

In de gezellige dorpsstraat genoten we ’s avonds van een heerlijke maaltijdsalade..

IMG_20150829_215857

Om vervolgens met een volle maag de duinen te trotseren en te genieten van een fotogenieke zonsondergang..

IMG_20150829_214333 IMG_20150828_214937 IMG_20150829_220023

De volgende dag waaiden we uit aan de haven..

IMG_20150829_215740

Was het uiteraard nogmaals feest:  ditmaal bevatte de koffiebreak overheerlijk worteltjesbrood en cheesecake met Vlielandse cranberry’s..!

IMG_20150829_215623

Genoten we nog een maal van het mooie uitzicht op onze stalen ros..

IMG_20150831_230835

En sloten we voor onze boot vertrok richting het vaste land, de dag af met een namiddagse lunch aan het strand.

IMG_20150829_145410

Binnenkort zal ik meer vertellen over mijn trip naar het fijne eiland Vlieland. Voor nu ben ik benieuwd of jullie wel eens naar dit fijne eiland geweest zijn en wat jullie bevindingen zijn.?!

 

 

9 Comments

 • Reply
  Sandra
  1 september 2015 at 20:28

  Wat een geweldige foto’s zeg… Alsof je je in het buitenland waant. Die eerste vind ik echt heeeel gaaf! En die van de heide ook trouwens, ook echt een plaatje. Ik ben nog nooit in Vlieland geweest, maar wel op Texel. Dat vind ik ook zo’n heeeerlijk eiland!

  • Reply
   Daphne
   2 september 2015 at 00:01

   Zeker een aanrader Sandra ! Als ik naar de wadden eilanden ga, voel ik mij ondanks ik dicht bij huis ben toch helemaal weg.! Zo’n andere wereld, ik kom er enorm graag :-)! Inmiddels staat alleen Schiermonnikoog nog op mijn bucketlist en is een bezoek aan de Waddeneilanden een jaarlijks terugkerende trip geworden. Vooral met Texel heb ik een bijzondere band, daar ging ooit als klein meisje mijn eerste vakantie heen en heb ik enorm fijne familie weekenden beleefd. Maar ook de andere eilanden zijn erg leuk.! Zo is Vlieland echt een fietseiland met mooie fietspaden en natuur en heeft Terschelling ook gezellige knusse dorpjes waar je perfect kan vertoeven :-). Bij minder weer is Texel alleen wel het leukste vind ik zelf, aangezien je daar de meeste mogelijkheden hebt aan binnenactiviteiten. Uiteraard is alles met mooi weer natuurlijk stukken leuker .!

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  2 september 2015 at 13:57

  Ziet eruit als een heerlijk weekend! En wat een mooie zonsondergang. Ik vind het echt schandalig, maar ik ben dus nog nooit op de waddeneilanden geweest. Ik neem het me wel elk jaar weer voor om een van de eilanden te gaan bezoeken, maar om een of andere reden komt het er nooit van.. terwijl het me zo heerlijk lijkt.

  • Reply
   Daphne
   2 september 2015 at 21:06

   Bedankt Anita! Ik raad de Waddeneilanden echt iedereen aan, het is er echt heerlijk en je bent gewoon even helemaal weg. Hopelijk zie ik binnenkort snel een post over de wadden voorbij komen op Reisvlinder.nl ..! 🙂

 • Reply
  Rebecca
  2 september 2015 at 19:46

  Kunnen we terug? Leukleuk! Als ik inderdaad die foto’s zie van het landschap, lijkt het net of we ergens op een eiland waren, ver van Nederland hihi. Ik ga mijn best doen morgen de foto’s uit te werken hihi. Krijg door jou weer kriebels om te gaan schrijven 😛

  • Reply
   Daphne
   2 september 2015 at 21:08

   Ohh echt hè ! Ik wil ook weer terug ! Nou hebben we in iedere geval weer wat op onze ’to do’ list staan haha .. Ben enorm benieuwd naar je post ..! Zie hem wel voorbij komen eerdaags hihi … 🙂

 • Reply
  ivonne
  7 september 2015 at 22:28

  Wat hou ik toch van mooie foto’s en dit is zeker een mooie reclame voor Vlieland! Ik ben op Texel en Ameland geweest en gek op de waddeneilanden. Helaas woon ik in het zuiden van het land dus het iswel even rijden, anders zat ik er vaker denk ik.

  • Reply
   Daphne
   8 september 2015 at 13:38

   Bedankt Ivonne ! Vanuit het Zuiden ben je inderdaad wel aardig lang onderweg om even een weekendje lekker uit te waaien. Mocht je toch nog een keer in de gelegenheid zijn is Vlieland super leuk als je lekker weer hebt en kan ik Terschelling zeker ook aanraden 🙂

 • Reply
  10 reisbloggers over de mooiste plekken in Nederland
  14 januari 2017 at 17:15

  […] Daphne van Travelshot: “Mijn favoriete plekje in ons kleine, platte, maar toch o zo mooie landje zijn de Waddeneilanden. Inmiddels heb ik al flink wat van onze tv-tas eilanden bezocht en staat nu alleen nog Schiermonnikoog op de bucketlist. Waar mijn  liefde voor deze eilanden vandaan komt? Dat heeft voornamelijk te maken met de onwijs gezellige familieweekenden die ik van jongs af aan al op deze eilanden beleefden, de weidse stranden waar je heerlijk kunt uitwaaien, de gezellige dorpjes en de gemoedelijke sfeer.  Daarnaast kan je er heerlijk fietsen en tussendoor neerploffen  op een van de vele gezellige terrasjes. Bij regen kan je een bezoek brengen aan de juttersmusea, die je op elk eiland van de wadden wel kunt vinden. Echte aanraders zijn ook het doen van een robbentocht die bijvoorbeeld vanaf Ameland vertrekt of het maken van een tripje met de Vliehors Expres, die je meer over het eiland Vlieland leert.” […]

 • Leave a Reply