Geen onderdeel van een categorie

Nominatie Liebster Award!

Enkele weken geleden werd ik door Anita van Reisvlinder.nl genomineerd voor de Liebster Award. Bij de meesten vast wel bekend als de award die speciaal is ontwikkeld voor nieuwe bloggers met een nog relatief klein bereik. Een erg leuk initiatief!  Ik wil Anita dan ook super bedanken dat zij mijn blog heeft genomineerd. Hieronder zal ik uitvoerig in gaan op Anita haar 11 vragen. Uiteraard heb ik tot slot ook 11 vragen verzonnen voor een paar reislustige bloggers .!

1. Waarom ben je begonnen met bloggen ? 

Mijn blog is  tot stand gekomen uit mijn liefde voor reizen, fotograferen en schrijven. Al jaren lang maak ik reisverslagen van mijn trips en uitgebreide fotoboeken, daarnaast volgde ik al geruime tijd andere bloggers en blogt een goede vriendin Rebecca van mij ook al enkele jaren. Ik merkte dat ik veel plezier had in het schrijven van reisverhalen en dat er al legio verhalen door mijn hoofd spookten, wat eigenlijk in de loop van de tijd steeds meer werd.  Daarnaast vind ik het enorm leuk om met andere bloggers in contact te komen die dezelfde passie delen.

2.Wat is je grootste droom?

Oei, hier moest ik even over nadenken hoor.. Op persoonlijk vlak is dat gezond en gelukkig blijven..  ‘Gelukkig’ dan meer in de zin van een leuke job (in combinatie met reizen zou natuurlijk helemaal geweldig zijn 🙂 ), een fijn huis en lieve mensen om je heen. Als ik meer kijk naar de dingen die ik nog wil doen op het gebied van reizen, zou ik nog wel graag een keer een aantal maanden een (wereld)reis willen maken, maar of het daar ooit van gaat komen??

3.Wat was je meest indrukwekkende reis?

Ook dit vind ik een lastige vraag, omdat ik zoveel reizen heb gemaakt die ik allemaal op een andere manier als zeer bijzonder heb ervaren. Zo vond ik mijn eerste zonvakantie en tevens ook eerste kampeerreis met mijn vriend naar Italië helemaal geweldig. Niemand had verwacht dat ik ooit zou gaan kamperen aangezien ik best een beetje netjes ben, maar niets bleek minder waar: ik vind kamperen geweldig ! Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik wel echt een mooi weer kampeerster ben 🙂 .. Toen vorig jaar in Kroatië onze tent weg spoelde en ik rennend achter mijn wegdrijvende slippers aan moest over de camping, vond ik kamperen heel even iets minder haha.. Daarnaast kijk ik ook met hele warme gevoelens terug op mijn familieweekenden naar de Wadden en dan met name naar de laatste trip naar Texel die we met mijn inmiddels overleden vader maakten. Vandaar ook mijn bijzondere band met de Wadden.

Dag 3 (26)

4.Als je nooit meer een grens over mocht steken, in welk land zou je dan gaan wonen?

Raar maar waar, zou ik dan toch in Nederland blijven.. Hier wonen mijn familie en vrienden en voer ik mijn paardenhobby uit.. Bij het idee dat dat er allemaal niet meer zou zijn, zou ik toch wel verdrietig worden denk ik. Bovendien heeft Nederland in dat geval ook nog behoorlijk wat mooie plekjes die ik nog kan gaan ontdekken en dan maar een keertje vaker naar de o zo mooie Wadden 🙂 … Mocht het zo zijn dat mijn familie en vrienden mee kunnen verhuizen, dan zou ik toch overwegen om naar Italië te vertrekken. De prachtige sfeervolle stadjes, mooie natuur, het heerlijke eten en de vriendelijke cultuur maken Italië toch echt wel mijn favoriete vakantieland namelijk!

DSC09802

5.Wat is je meest teleurstellende vakantiebestemming?

Een ‘echte’  teleurstellende vakantiebestemming heb ik nog nooit meegemaakt gelukkig, maar van het eiland Kreta had ik net iets meer verwacht.. Het deel van het eiland dat ik bezocht vond ik weinig ‘echt’  sfeervolle plekjes en bezienswaardigheden hebben en ondanks we een heerlijke vakantie hadden,  heb ik een minder warm gevoel als ik terug denk aan deze bestemming in vergelijking met andere bestemmingen die ik bezocht.

6.Op welke blogpost ben je het meest trots?

Dat kan ik eerlijk gezegd nog niet helemaal zeggen! Aangezien mijn blog nog niet zo lang bestaat, heb ik nog niet zo heel erg veel content  geschreven. Elk artikel schrijf  ik met evenveel plezier en ik kan dan ook nog niet echt zeggen welk artikel er voor mij echt bovenuit springt. Voor de reizen die ik wat langer geleden heb gemaakt, moet ik wat dieper graven in mijn geheugen en stapel reisverslagen. Dit vind ik leuk, omdat je weer even uitvoerig terugblikt in de tijd dat je de reis maakte en weer even stil staat bij alle mooie herinneringen. Bij de recente reizen staan alle ervaringen nog vers in het geheugen, waardoor ik net iets beter kan ingaan op de details en dat  heeft ook leuke voordelen uiteraard!

7.Wat vind je het leukst aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het leukste aan bloggen vind ik het leren kennen van nieuwe mensen met dezelfde passie en het delen van mijn ervaringen met lezers. Als deze lezers je verhalen waarderen is het plaatje natuurlijk helemaal compleet ! Wat ik minder vind? Hmm.. misschien de onzekerheid of je lezers je stijl gaan waarderen, maar dat heeft meer te maken met beginnerskwaaltjes denk ik 🙂 ..

8.Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Ojee, ik ben echt enorm slecht in het maken van keuzes als het gaat om mijn koffer inpakken.. Een koffer kan mij niet groot genoeg zijn en elke vierkante centimeter wordt dan ook dankbaar benut. Toch probeer ik de laatste tijd mijzelf telkens weer uit te dagen minder mee te nemen enn.. oefening baart kunst! Inmiddels kan ik 4 dagen op pad met alleen een handbagage koffer  🙂 en de 5-daagse uitdaging komt er in oktober aan!  De spullen die het eerst door mijn hoofd schieten als ik denk aan een reis naar een onbewoond eiland zijn leuk gezelschap, een fototoestel met volle accu, een boekje en pen om verslagen te schrijven, iets warms en iets luchtigs aan kleding en mocht er bereik zijn een mobiele telefoon.

 9.Wanneer stapte je voor het laatst buiten je comfort zone?

Eigenlijk is dat elke keer dat ik in het vliegtuig stap.. Waarom? Ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan vliegen.! Ik vind de techniek achter het vliegen enorm knap en het uitzicht als je daar boven in de lucht hangt fantastisch, maar wat ben ik blij als ik weer met beide benen op de grond sta.. Bij elk vreemd geluidje, luchtje en rare beweging  kijk ik lichtelijk gespannen om mij heen naar de hoofden van de stewardessen en de medereizigers. Je begrijpt al.. een korte vlucht duurt voor mij al inmens lang.! Ondanks vliegen niet mijn grootste  hobby is, doe ik het wel.. Je moet er immers wat voor over hebben om de mooiste bestemmingen te bezoeken.! Daarom ben ik inmiddels braaf begonnen met het lezen van een boek ‘ Over vliegangst en hoe je er vanaf komt’ , het nare gevoel zal hier vast niet helemaal van over gaan, maar goed alle kleine beetjes helpen ga ik maar vanuit 🙂 ..

image

10.Welke plek staat er boven aan jouw bucketlist?

Jeetje ik kan niet kiezen..!! Ik zal proberen een kleine selectie te maken. Ik wil enorm graag een roadtrip maken door Canada en Amerika, dat staat al jaren op mijn bucketlist. Daarnaast zie ik mij al helemaal door de mooie besneeuwde omgeving van Lapland sleeën achter een roedel husky’s of een paar rendieren. Ook lijkt een safari in Afrika mij helemaal het einde en om dit helemaal compleet te maken lijkt het mij  geweldig om dit  deels te paard te doen. Tot slot ben ik sinds het zien van een fotorapportage van Schotland verliefd op dit waanzinnige land en lijkt een reis naar Tibet mij een unieke ervaring die ik ooit zeker nog wil gaan ondernemen..

11.Waar word jij gelukkig van?

Ik word gelukkig van heel veel mooie dingen in het leven, groot of klein. Dit gaat van de lol die ik kan hebben met vriendinnen en de gezelligheid met familie tot aan de drive waarmee ik mijn werk doe en het vrolijke koppie van mijn paardje als ik stal binnen loop. Ik word gelukkig van het ontdekken van de mooiste plekjes samen met dierbaren zoals mijn vriend en het genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Eruit halen wat erin zit,  je leeft tenslotte maar 1 keer !

image

De regels van dit leuke initiatief:

1.Beantwoord 11 vragen van de blogger die je getagd heeft.
2.Verzin zelf 11 vragen.
3.Tag de bloggers die deze vragen moeten beantwoorden.

Mijn 11 vragen !

 1. Heb je een favoriete reisfoto en zo ja, waarom is deze foto zo speciaal?
 2. Waarin onderscheidt jij jezelf van andere bloggers?
 3. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
 4. Wat is jouw favoriete land en waarom ?
 5. Als je maar 3  reisbenodigdheden mag meenemen naar een onbekende bestemming, welke 3 benodigdheden zouden dit dan worden?
 6. Wat was je meest nare tegenslag ooit op vakantie?
 7. Wat vind je het leukste aan bloggen?
 8. Wat is je favoriete land als het op eten aan komt?
 9. Op welke reis kijk je met het meeste plezier terug?
 10. Wie is jouw favoriete reispartner?
 11. Hoe is je passie voor reizen/ fotografie ontstaan?

Bij deze wil ik graag Lotte van scratchingmymap en mijn lieve vriendin Rebecca van Rebecca Suzanna willen nomineren om de bovenstaande 11 vragen in te vullen. Veel succes en ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden.

4 Comments

 • Reply
  Rebecca
  6 september 2015 at 15:18

  Haha wat leuk! Thanks ik zal er eens even voor gaan zitten om die vragen te beantwoorden (: En jou verhaal over die tent die zo ongeveer wegspoelde…ik zie je al helemaal achter je slippers aan rennen HAHA. Leuk geschreven!

  • Reply
   Daphne
   8 september 2015 at 13:35

   Ben heul erg benieuwd :-)..!

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  9 september 2015 at 09:08

  Super leuk om je antwoorden te lezen. Italië is ook een van mijn favoriete vakantielanden en die onzekerheid als beginnerskwaaltje herken ik ook wel. Wat vervelend dat je een beetje last van vliegangst hebt, maar respect dat dat je niet tegenhoudt om de wereld te gaan ontdekken. Waar ga je in oktober 5 dagen heen met alleen je handbagage?

  • Reply
   Daphne
   10 september 2015 at 22:46

   Bedankt Anita! Ik ga in oktober op citytrip naar Marrakech, dus ik kan het vast houden bij luchtige kleding wat dus ook minder ruimte in neemt 🙂 .. Ben heel erg benieuwd naar deze stad !

  Leave a Reply