Geen onderdeel van een categorie Travelshots

Mijn 20 best gewaardeerde instatravelshots van het afgelopen half jaar!

instatrav

Deze maand bestaat Travelshot.nl en mijn instagramaccount alweer een half jaar! Reden genoeg om even terug te blikken op mijn mooiste travelshots die ik het afgelopen half jaar heb geplaatst. Soms waren dit live beelden, soms een terugblik op een van mijn mooie reismomenten van de afgelopen jaren. Kijken jullie mee?

We starten gelijk bij mijn best gewaardeerde travelshot.. Deze foto maakte ik vanuit de bus tijdens mijn eilandtour over het beeldschone eiland Tenerife. De slingerende wegen brachten mij  naar het prachtige Nationale park El- Teide. Onderweg reden we ‘door’ en ‘langs’ prachtige wolkendekken die aandoen als een ware wollen deken..

95

Van Tenerife neem ik jullie mee naar Slovenië, waar ik aan het meer van Bled deze foto maakte in 2014. Een prachtige omgeving met  schitterende natuur. Midden in dit vredige meer ligt het op de foto getoonde kleine eilandje dat per roeibootje bereikbaar is.

75

Van Slovenië gaan we naar zonnig Italië, waar deze kleurrijke foto mij gelijk weer doet verlangen naar de zomer..  Ik ben dan ook echt verliefd op de Italiaanse Bloemenrivièra.

73

Van Italië gaan we naar Spanje, waar ik dit voorjaar kennis maakte met prachtig Granada. Wat een lust voor het oog is deze geweldige stad! Daar kon ik dan ook niets anders doen dan even uitgebreid naar zitten kijken..

76

En nu we toch even bij de zonnige plaatjes zijn aangekomen, kan deze zonnige foto uit het Portugese Sintra toch zeker niet achterblijven..  Deze stad is overigens echt een ‘must see’ als je een bezoek brengt aan Lissabon.

73.

Vanuit Portugal verleggen we onze grenzen naar Marokko, waar ik vanuit Marrakech een dagtrip maakte naar Aït Ben Haddou. In dit op de UNESCO werelderfgoedlijst staande dorp, waan je je even terug in de tijd. Binnenkort zal ik meer vertellen over deze fantastische trip.

62

We blijven even in Marokko, want onderweg naar het prachtige dorp Aït Ben Haddou, genoten we van het prachtige landschap wat mij soms deed denken aan de Grand Canyon en tegelijkertijd aan een maanlandschap.. Je zult vast wel begrijpen dat ik mij onderweg niet heb verveeld 🙂 ..

63

Vanuit Marokko gaan we weer even terug naar ons eigen landje, waar ik afgelopen zomer een weekendje doorbracht op Vlieland. Het eiland waar je ondanks je zo dicht bij huis bent, het voelt alsof je mijlen ver weg bent..

61

We blijven nog even op Vlieland, waar we boften van het fantastisch mooie weer. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genoten we van het prachtige uitzicht en de rood kleurende lucht..

69

Van Vlieland gaan we naar Boedapest, waar de lucht zich ook van zijn beste kant liet zien. Dit zorgde voor een extra mooi uitzicht en prachtige foto’s!

74

Van prachtig Boedapest gaan we naar historierijk Berlijn, waar we even stil waren bij Holocaust monument.. Deze foto maakte ik tijdens mijn citytrip in 2012..

56.

Van het stadsleven gaan we naar de prachtige natuur van Oostenrijk en dan wel naar de Wolfgangsee.. Tijdens onze roadtrip in 2014 maakten wij een stop in dit prachtige gebied wat zorgden voor schitterende panorama’s.

53

Tijdens dezelfde roadtrip, belandden wij aan het strand bij Sibenik (Kroatië), waar we menig avondje genoten van deze geweldige zonsondergang!

53.

En dan nog een plaatje in de categorie ‘prachtige zonsondergangen’. Deze zonsondergang heb ik mogen bewonderen aan het strand bij Deiva Marina in Italië. Kan ik de tijd weer even terugspoelen?

60

Weer even terug naar Spanje, waar ik 2 jaar geleden struinde door de knusse straatjes met hagelwitte huizen. Niet voor niets wordt Vejer de la Frontera bekroond tot een van de mooiste witte dorpen van Spanje..

80

Ha even spelen met scherpte/diepte.. Deze kleurrijke Marokkaanse schalen legde ik vast op een uitzichtpunt bij Aït Ben Haddou.. Toch ook wel een van mijn favo travelshots..

63.

Ook genoot ik dit jaar van een mini roadtrip naar Luxemburg. Ik bezocht deze mooie burcht in Bourscheid en was getuigen van een prachtige lichtval op het groene grastapijt na een flinke regenbui..

56

Nog even een Travelshot vanuit het prachtige Triglav National Park in Slovenië.  Wat een prachtig land is het ook.. Deze travelshot maakte ik eveneens tijdens mijn roadtrip in 2014..

62.

Een  recent ‘live’ kiekje.. Tijdens mijn dagtrip naar Keulen, maakte ik deze foto. Een mooie terugblik op een gezellige dag!

66

Last but not least.. Het prachtige tegelwerk in Marrakech.. Wat een fotogeniek land is het toch en wat heb ik genoten van deze fijne trip..!

52

Fijn om weer even terug te blikken op deze mooie momenten. Hopelijk gaan er nog vele mooie  momenten volgen die ik met veel plezier en passie mag vast leggen en kan delen op Travelshot.nl. 

Wat vinden jullie van mijn lijstje met favoriete instatravelshots van afgelopen jaar?

10 Comments

 • Reply
  Shirley
  11 december 2015 at 13:36

  Gave foto met die wolkendeken! Voor de rest ook fijne foto’s. Altijd leuk om even terug te dromen bij oude foto’s.

  • Reply
   Daphne
   15 december 2015 at 14:20

   Bedankt Shirley, echt fijn weer even terug in de tijd naar alle fijne momenten 🙂

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  12 december 2015 at 10:41

  Leuk dat je blog alweer een half jaar bestaat! Gefeliciteerd 🙂 Mooie foto’s! Ik snap wel dat die van Tenerife zoveel likes heeft gekregen. Vind die met de Marokkaanse schalen ook leuk en die van jou in Vlieland..

  • Reply
   Daphne
   15 december 2015 at 14:26

   Bedankt, tijd gaat echt mega hard ! Ja die foto met de fleurige schalen is ook een van mijn favoriete Marokko foto’s! Die staat ook extra groot afgedrukt in mijn fotoboek 🙂

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  14 december 2015 at 10:23

  Wat een prachtige foto’s allemaal! Vooral de eerste is heel bijzonder.
  Leuk idee trouwens ook, dit lijstje 😀

  • Reply
   Daphne
   15 december 2015 at 14:27

   Bedankt 😀 echt fijn weer even terugblikken op al die mooie momenten!

 • Reply
  Katie | Trends 4 Travel
  15 december 2015 at 22:57

  Mooie beelden! Leuk idee om op deze manier weer terug te denken aan mooie momenten.

  • Reply
   Daphne
   20 december 2015 at 14:48

   Bedankt Katie 🙂

 • Reply
  ivonne
  16 december 2015 at 18:31

  Mooie foto’s en leuk om ze zo nog een keer extra onder de aandacht te brengen! Ik vind die eerste het allermooist met die wolken en die weg die je meetrekt in het oneindige!

  • Reply
   Daphne
   20 december 2015 at 14:50

   Bedankt ! Ja haha echt zo’n gevoel dat je heerlijk in die wollen deken kunt springen in het oneindige 🙂

  Leave a Reply